On yıldır Assos’ta felsefe konuşuluyor

FELSEFE Sanat Bilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde 10 yıldır düzenli olarak Assos’ta felsefe toplantıları yapılıyor.

Haberin Devamı

Assos’ta Felsefe bu yıl da 4-7 Temmuz 2011 arasında gerçekleştirilecek.

Bu yılın konu başlığı: David Hume’un Doğumunun 300. Yılı Vesilesiyle: Hume’da Tanrı, Din ve Ahlak.

Assos toplantılarına yurtdışından ve içinden öğretim üyeleri, öğrenciler ve alan dışından felsefe meraklıları katılıyor.

Assos’ta Felsefe, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, üniversite dışında, on yıl süreyle düzenli olarak gerçekleşen ve gelenekselleşen ilk ve tek felsefe etkinliği olma özelliği taşıyor.

* * *

18. YÜZYIL İskoç filozofu David Hume’la ilgili toplantıda filozofun, Tanrı’nın varlığı, Tanrı’nın nitelikleri, mucizelerin, peygamberliğin, vahyin olmuşluğu, ruhun ölümsüzlüğü konularındaki bilinemezci ve kuşkucu bakış açısı ele alınacak, ayrıca geliştirdiği duygucu-laik ahlak anlayışı incelenecek.

Sempozyuma katılan bazı konuşmacıların adını verelim:

Cambridge Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Simon Blackburn, Yale Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Stephen Darwall, Central Michigan Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Prentice Wright, New York Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Don Garrett, Arizona Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. David Owen ve British Columbia Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Paul Russell.

* * *

Etkinlik çerçevesinde aynı zamanda, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Kubilay Karslıoğlu yönetiminde, antik tiyatroda, antik Yunan tragedya ve komedya yazarlarından birer oyundan bölümleri sahneleyecekler. Bu çerçevede Sophocles’in “Antigone” ve Aristophanes’in “Lysistrata” eserlerinden bölümler sahneye konacak. Antik tiyatroda ayrıca Anne Monika Sommer-Bloch bir keman dinletisi gerçekleştirecek.
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

* * *

AYRINTILI  bilgi için adres:
www.philosophyinassos.org

 

Yazarın Tüm Yazıları