Olabilecek en iyi son

TEB BNP PARİBAS WTA Championships İstabul Turnuvası başlamadan önce antrenman yaparken kortta izlediğim, hedefe odaklanmış Li Na’nn Sinan Erdem arenasında sürpriz yapabileceğini yazmıştım.

Haberin Devamı

Çinli tenisçi finale kadar sadece mükemmel tekniği ve vurduğu derin topların yanı sıra seyircinin de sempatisini topladı. Li Na dünkü ilk yarı final maçında bana göre Petra Kvitova’yı mağlup ederek, turnuvanın en tehlikeli oyuncusunu elemiş oldu. Li Na ayrıca bu galibiyet ile dünya sıralamasında üçüncülüğe yükseldi ve yedinci kez karşılaştığı Kvitova’yı da 4. defa yenmiş oldu.
Li Na’nın finaldeki rakibi beklenildiği gibi Serena Williams oldu. Ancak dünya bir numara Serena dün rakibi Sırp tenisçi Jelena Jankovıc karşısında hayli zorlandı. Esasen Serena bu yıl Jelena ile oynadığı iki maçta da yenilmemişti. Fakat Jelena öyle hafife alınacak bir tenisçi değil. Dünya bir numarası Serena’nın sergilediği kötü oyununun temel nedeni sezon sonu yorgunluğuydu.
Bugünkü Serena, Li Na şampiyonluk maçı olabilecek en iyi final eşlemesi oldu. İki oyuncu da formda. Li Na, Serena’nın olası süratli servislerini karşılayıp arka çizgiye yakın derin toplar vurur ve Serena’ya oyun hakimiyeti fırsatı tanımaz ise, finale yakışır bir maç olabilir.

Haberin Devamı

ÇİFTLER KEYİFLİDİR

Li Na‘nın bugün final oynaması yüz milyonlarca Çinliyi de ekran başına kitleyecek. Ancak Li’nin dışında bugün ayrıca iki Uzakdoğulu tenisçiyi canlı izleyebileceğiz. Çinli Shuai Peng ve Tayvanlı Su-Wei Hsieh.
Bu ikili çift kadınlar finalinde kortta mücadele edecek. Çiftler karşılaşmasını seyretmek inanılmaz keyiflidir. Hele kadınlar çift maçlarında daha az süratli ve kontrollü değişikken vuruşlar, ayrıca vole yani file önü vuruşları görebiliriz. Bugün sosyal veya müsabık tenis oynayan yaşlısı genci, herkes bir şekilde çift yani double oynamakta. Bundan dolayı tavsiyem bugünkü final maçını izlemeniz.

Yazarın Tüm Yazıları