O zaman ne olduğunu anlayamamıştım, şimdi şoktayım

Merhaba Güzin Abla... Nasıl anlatacağım bilemiyorum, ama benim derdim kendimden büyük... Zamanında yaptığım hatanın bedelini çok ağır ödüyorum.

Ben 9 yaşındayken, komşumuzun benden 7 yaş büyük olan oğlu bana yaklaşmıştı. O zaman oyun oynadığımızı zannediyordum. Ancak nasıl olduğunu anlamadan, onunla olmuşum. O zamanlar bunun ne kadar utanç verici bir sey olduğunu bilmiyordum. Sonradan bunun bir rüya olmasını diledim; ne yazık ki değildi. Bunu düşündükçe kendimden çok utanıyor ve ağlıyorum.

Birisine açılmayı çok düşündüm, ama çevremde beni anlayacak birini bulamadım. Aileme asla söyleyemem, söylesem beni o kişiyle evlendirmeye kalkarlar ve bu benim sonum olur. Ben nasıl sevmediğim bir kişiyle evlenirim? İşte bu yüzden size yazıyorum. Ne olur bana yardım edin, çünkü çıldırmak üzereyim.

Şimdi yaşım 17 ve birkaç sene sonra evlenmeye kalktığımda ne olacağını bilmiyorum. Okulda bir türlü derslere konsantre olamıyorum. Kendi kendime "Asla evlenmem" diyorum. Bu olaydan sonra o kişinin yüzüne bakamadım. O kişiyle asla bir daha muhatap olmak istemiyorum. Onu gördükçe o gün aklıma geliyor ve intihar etmeyi bile düşünüyorum.

n RUMUZ: ÇOCUKLUK HATASI


Sevgili kızım, geçtiğimiz aylarda köşemde Türk Ceza Kanunu yasa taslağıyla ilgili bir yazımda bu senin konunu dile getirmiştim. Senin 9 yaşındayken yaşadığın olay, tamamen bir tecavüz olayıdır. Çünkü o yaşta bir küçük kızın yaşadığı olayı tam olarak bilmesi mümkün değildir. Ve onu yönlendiren ne yazık ki kendisinden büyük erkektir...

Sen doğal olarak o gençten nefret ediyorsun ve onunla evlenmeyi aklının ucundan bile geçirmiyorsun. Oysa yeni yasada, aile genç kızı o adamla evlenmeye zorluyor. 9 yaşında bir çocuğa tecavüz eden birinin ceza görmesi gerekir aslında... Öte yandan bu genç de reşit değilmiş.

Bu olayı ailene anlatmayıp kendine saklamamalıydın, ama evlenme zamanın geldiğinde bunu evleneceğin adama anlatabilmelisin. O gencin adını vermek zorunda değilsin. Tıpkı bana anlattığın gibi olayı açıkça anlatabilirsin. Umarım anlayışlı ve uygar bir gençle evlenirsin de, bu durum aranızda sorun yaratmaz...

Hem belki de tam olarak ciddi bir ilişki gerçekleşmemiştir. Ne olduğunu bilemiyorsun çünkü... Belki bekaretin bozulmamıştır. Bunu bir kadın doğum uzmanına giderek öğrenmeyi deneyebilirsin. Ama istemediğin o adamla evlenmeyi kabul etme. Elinde olmayan bir olay yaşadığın için kendini suçlamamalısın.

O bana aşık ama ben onu sadece dostça seviyorum

Merhaba Güzin Abla, ben 18 yaşında bir genç kızım. Benim geçen yıl tanıştığım bir çocuk var. İlk zamanlar benden hoşlandığının farkındaydım aslında, ama hiç oralı olmuyordum. Aradan bir yıl geçti ve biz tekrar görüşmeye başladık. Bana beni sevdiğini söylüyor, oysa ben ona karşı dostluktan başka bir şey hissetmiyorum. Diğer yandan onu reddedemiyorum da...

Sizce ne yapmam gerekiyor? Arkadaşlarım onun iyiliği için onunla görüşmeye devam etmemem gerektiğini söylüyorlar. Ben yine de emin değilim ne yapmam gerektiğinden... Ya bu tutumum onu çıldırtırsa... Bana yardım edebileceğinizi düşündüm ve yazmaya karar verdim. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

n RUMUZ: MAVİ GÖZLER


Sevgili kızım, satırlarından sen de henüz duygularını tam olarak tahlil etmemişsin gibi geldi bana... Yani gerçekten ona karşı duyguların yalnızca dostça, arkadaşça mı, yoksa sen de ondan hoşlanıyor musun? Ya da senin yaşındaki kızların pek çoğunun yaptığı gibi, onun sana karşı ilgisinden pek memnunsun da bunu sürdürmek için mi ona yakınlık gösteriyorsun?

Önce kendi kendinle baş başa kalıp, samimi olarak duygularını bir tart bakalım... Gerçekten hoşlanmıyorsan, yalnızca dostça bir duyguysa, arkadaşlarının dediği gibi bunu sürdürmek o gence zarar verebilir. O ümitlenir, senden daha fazla bir yakınlık bekleyebilir. Ama eğer o da senin yalnızca arkadaşlığından hoşnutsa, bununla yetinmek istiyorsa, sorun yok...

Bir de iyi düşün bakalım; bu gencin senin için anlamı ne? Onu düşündüğüne göre bence senin için oldukça önemli... Yoksa bu kadar beklemez, tersler, reddederdin. Eğer önemli değilse, boş yere ümit vermeden, araya mesafe koyarak yavaş yavaş ondan uzaklaş. Böylesi daha iyi...

Adamın hayatı sekse endeksli

Güzin Abla, biz eşimle severek evlendik, iki de çocuğumuz var. Fakat eşim benimle arası iyi olmadığı zaman çocuklara da kapris yapıyor, bağırıp çağırıyor. Zaten genelde bağıran biri, fakat çocuklara ters davranıp onları üzünce bu defa ben çok üzülüyorum.

Mesela kendisiyle beraber olmak istemesem, benimle de çocuklarla da konuşmuyor. Evlilik sadece seks değildir ki... Bu tavrıyla beni kendinden ve seksten soğuttu. Ne yapmalıyım?

n RUMUZ: ÇOCUKLARIN SUÇU NE?


Sevgili kızım, evlilik erkek için önce seks anlamına geliyor ekseriyetle... Kadın şefkat, sadakat, güven, sevgi beklerken; erkek her şeyden önce istediği anda cinsel ihtiyacının karşılanmasını, eşinin önüne sıcak ve güzel yemekler koymasını bekliyor.

İşte bu yüzden kadınlara her zaman şunu öğütlüyorum; eşinizi sakın yatağınızı kullanarak cezalandırmayın, eşinize karşı cinselliğinizi kullanmayın...

Senin konuna gelince; eşinin cinsel beklentileri karşılanmadığında sana ve çocuklara kötü davranması, elbette çok üzücü ve çok yanlış. Ama sen de biraz daha uyumlu olmalısın. Onu gözden çıkardınsa, söyleyeceğim bir şey yok.
Yazarın Tüm Yazıları