Notre Dame De Sion’un 150. yılında buluşalım

Bana tüm kişiliğimi, çağdaş zihniyetimi, kültürümü, gerçek anlamda bilgi birikimimi, eğitimimi ve lisanımı kazandıran, çok şey borçlu olduğum okulumun, NDS Fransız Kız Lisesi’nin kuruluşunun 150. yıl kutlamaları yapılıyor. (Hatırlarsanız, Annem Güzin Sayar da bir NDS’liydi...)

Okulumun yıldönümü her yıl zaten biz tüm Dame de Sion’luların önemli ve ünlü "20 Janvier" günü kutlanır. Harbiye’deki tarihi okul binamızda eski mezunlara plaketler verilir; biz de tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarız.

Ancak bu yıl, bu kutlamalar gerçek bir şölene dönüştürülmüş.

Sultan Abdülmecit zamanında Paris’ten İstanbul’a gelen 12 Sion rahibesinin, o dönemde 60 öğrenciyle başlattıkları okul, 150 yıl sonra bugün, 59 öğretmen, 517 öğrenci ve 4.100 mezunuyla ülkemin en gözde okullarından biridir.

Genellikle "Sörler okulu" şeklinde ya da Reşat Nuri Güntekin’in unutulmaz romanı Çalıkuşu ile de anılan NDS, gerek Osmanlı döneminde, gerekse Cumhuriyet devrinde Türk kadınının çağdaşlaşmasında çok önemli bir rol oynamıştır.

Okulumun bu yılki olağanüstü 150. yıl etkinlikleri arasında Fransız Büyükelçisi, Ekselansları Monsieur Paul Poudade’ın kokteyl daveti de bulunmakta... Bu nedenle, bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde çok büyük katkısı olan Notre Dame De Sion’lular Derneği’ne ve Dernek Başkanı Lale Murtezaoğlu’na teşekkür etmek isterim.

Bu vesileyle tüm eski arkadaşlarıma, 22 Ocak Pazar günü, saat 14.00’te Grande Salle’de buluşalım diyorum.

Özellikle de sevgili okul arkadaşım, şu anda Yunanistan’da yaşayan sevgili dostum, Lily (Angeliki) Angelopulos’ya (evlilik soyadını hatırlamıyorum) çağrıda bulunuyorum. Lily lütfen sen de gel de özlem giderelim, dostluğumuzun tadına bir kez daha varalım...

Saç ektirmek istiyorum

Değerli ablacığım, ben de samimi bir şekilde ablacığım diyorum çünkü sizi yardımlarınız ve dürüst bir insan olduğunuz için seviyorum. Ben 8 yaşından beri Almanya’da yaşayan 34 yaşında bir erkeğim. Kendine iyi bakan giyimine, temizliğine, görünümüne önem veren biriyim.S açlarım hemen hemen dökülmek üzere. Türkiye’de -il olarak fark etmez- işini iyi yapan ve sağlık açısından kaliteli bir saç ekim kliniği bildirmenizi sabırsızlıkla bekliyorum.

á RUMUZ: TÜM SORUN SAÇLARIM


Sevgili oğlum, "Almanya’da bu tür klinikler yok mu" diye soracağım ama biliyorum ki sizler sağlık konularında hep ülkenizi tercih ediyorsunuz. O halde sana bu konuda bana aydınlatıcı bilgiler gönderen bir uzmanın yazısıyla karşılık vereyim:

"Her zamanki gibi köşenizi okuyordum, birden bir konu ilgimi çekti. 25 yaşlarında bir genç ’Yaşım daha 25 ama saçlarım gidici’ diyordu ki; hemen yardımım dokunabilir diye sizi bilgilendirmek istedim.

Bizler Adana Marmara Estetik olarak hem doğal saç nakli hem de saçlarımızın dökülmesine karşı olan direncini artıran yeni teknoloji USA Lazer Saç Tarağ, Türkiye Distribütörlüğü’nü yapmaktayız. Lazer teknolojisi tıp alanında yeni çığırlar açıyor. Şimdi de saçlarımızın dökülmesini önlediği gibi canlı ve parlak kalmasını sağlıyor. Tüm sorunlu saçlar için tedavi amaçlı kullanılabilen bir cihaz bu. Daha detaylı bilgi ve örnek tedavi görüntüleri için ricam internet sitemizi ziyaret etmenizdir. Bu sorunlu arkadaşımıza ve bundan sonraki arkadaşlarımıza saç sağlığı konusunda her türlü yardıma hazırız." Op. Dr. Çağatay Sezgin / Genel Cerrah ve Saç Nakli Uzmanı

Member of International Society of Hair Restoration Surgery - Marmara Estetik; Adana www.sacsorunlari.com - www.hairmaxlasercomb.com.tr

E-mail: cagatay@sacsorunlari.com

Yabancı Damat gibi sevgilim var

Selam ablacığım, sanırım ben çok gurursuzum. Küçüklüğümüzden beri onunla arkadaşız. Ben onun sürekli derdini dinler, arası açıldıkça onu sevgilisiyle barıştırırdım. Sonra bir gün bana aşık olduğunu açıkladı. Ben şok oldum. Önce kırılmaması için "Ben de seni seviyorum" dedim. Ama daha sonra onu sevmediğimi anladım. Tabii doğal olarak o bana kin besledi.

Bir sene sonra onun değerini anladım. Ona geri dönmek istedim. Önce istemedi, beni sürekli aşağıladı. Sonra kabul etti. Oysa eski sevgilisiyle birlikteliği devam ediyordu. Bunları bana neden yaptığını sorduğumda, "Senin yaptıklarını bir türlü unutamadım, o yüzden sana kinim var" dedi.

Daha sonra yine barıştık ama o yine eski sevgilisiyle devam ediyormuş. Salak gibi yine affettim. Barışmıştık, aramız iyiydi. Bir ara İzmir’e gitmiştim. Döndüğümde duydum ki bu sefer başka bir kızla, bir arkadaşımın evine gitmiş. Yani yine beni aldatmış. Ama ne yapsam bu serseriyi unutamıyorum.


á RUMUZ: ZELİŞ

Sevgili kızım, bağışla ama bu genç adamın mektuba attığın başlıkla, yani Yabancı Damat’la ne ilgisi var, inan anlayamadım. Allah için, bizim şu sevimli Yabancı Damat, karısına tapıyor, onu kimseyle de aldatmaya niyeti yok. Ama senin delikanlı, sen arkanı döner dönmez seni birileriyle aldatıveriyor. İntikam alıyor desek, artık bu intikamı aşmış. Resmen sana eziyet ediyor.

Benim bu tür sevgiye aklım ermiyor. Ne olursa olsun, insan böyle bir adamı sevemez bana kalırsa... Hele sevdiği erkeği hep bir başkasıyla paylaşmak zorunda olmak, akıl alacak gibi değil. Sevgi tamam da "Sevgi karşılık görmektir, karşındakini incitmemektir, onun mutlu olması için çaba göstermektir. Hayatını zehir etmek değildir! Ve sonuçta sevgi böylesine acı veriyorsa, çekip gitmeyi de bilmektir" diyeceğim sana...
Yazarın Tüm Yazıları