Nefes alamadım, öldüm zannettim

Merhaba Güzin Abla. Ben 24 yaşında genç bir kadınım.

Bundan 1,5 yıl önce aynı ortamda çalıştığım benden 16 yaş büyük, evli ve 3 çocuklu bir beye aşık oldum. Haftanın en az 2-3 günü birlikte çalışıyorduk. Önceleri çok iyi arkadaştık. Birbirimizle üzüntülerimizi sevinçlerimizi paylaşıyorduk. Akşamları da internetten görüşüyorduk. Eşi de ekseri nöbette oluyordu. İlk zamanlar devamlı iltifat ediyordu, benim sevdiğim şeyleri yapıyordu. İlgisini hiç dile getirmese de belli ediyordu. Ben de önceleri buna aldırmıyordum ama daha sonra karşılık vermeye başladım. Ona aşık oldum hem de ölesiye...

Onun her dediğini yapıyordum, hatta nöbetlerimi onun nöbetçi olduğu zamanlara ayarlamaya başlamıştım. Birlikte çok güzel vakit geçiriyorduk. Hayatımda ilk defa öpüştüm. İlk defa birinin gözlerine baktım. Hiç söylemesek de seviyorduk birbirimizi. Eşinin ilgisiz davranması ve devamlı nöbette olması da onu bana daha çok yöneltti sanırım.

Bana hep "Keşke daha önce karşılaşsaydık" derdi. Bir yıl sadece bu şekilde devam etti. Sonra eşiyle boşanmaya kalktı. Ben de vicdan azabına dayanamadım ve çalıştığım bölümden ayrılarak başka bölüme geçtim. Ondan uzaklaştım. Ama sonuçta aynı yerde çalışıyorduk, o yüzden karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz oluyordu. Böyle zamanlarda bakışıyorduk, dönüp birbirimize bakmaya devam ediyorduk.

Sonra onun başka bir şehre tayini çıktı. Eşi ise bulunduğumuz şehirde çocuklarıyla kaldı. Kendisi geçici olarak gitti. O gittiğinde nefes alamadım, öldüm zannettim. Sanki dünya durmuştu. Bir ay sonra da benim bulunduğum şehirde başka bir yere tayinim çıktı. Daha sonra da ailemin istediği biriyle nişanlandım. Ama olmadı, yapamadım. Sırf ailem istiyor diye evlenemedim. Yani aşık olduğum adamı hiç unutamadım. Unutamıyorum, hayatıma devam edemiyorum. Şimdi hiç görüşmüyoruz ama aklımdan bir an bile çıkmıyor. Yaşadıklarımız, paylaştıklarımız. Şu an düşünüyorum da yaşadıklarımdan dolayı pişman mıyım, onu bile bilmiyorum. Kimseye anlatamadım bugüne kadar; sadece sana anlatmak istedim. Ne olur bana yardım et, senden başka anlatacak kimsem yok çünkü ablacığım.

RUMUZ: KARA SEVDA BU HERHALDE



Canım kızım; bazen kader insanları gerçekten çok geç birbiriyle karşılaştırır. Birbiri için yaratılmış insanlar, yanlış bir zamanda, yanlış bir yerde birbirlerini bulurlar ama iş işten geçmiştir. Artık pek yapılacak bir şey kalmaz.

Bana sorarsan, bu ilişkinin bitmesi, hele senin kendini kaybedecek derecede bağlandığın bir anda, bitmesi iyi olmuş. Eşinden ve çocuklarından ayrılmış olsaydı, eminim dediğin gibi vicdan azabı çekerdin.

Bu durum mutluluğunuzu bozardı, şu sorumluluk taşımadığınız anda yaşadıklarınızı asla yaşayamazdınız. Aşkın en güzel dönemi bu bakışma, el ele tutuşma, birbirini arzulama dönemidir. İnan bana kavuştuğunda, bir süre sonra bu rüya bir anda sona erer. Hayatın gerçekleriyle karşılaşıp, sorumluluklar omuzlarınıza bindiğinde, bu yaşadıklarınızı unutursunuz bile.

Böyle bir aşk yaşadığın için mutlu ol çünkü böyle bir duyguyu tatmadan bu dünyadan göçmek de mümkün. Ama böyle kara sevdaya kapılmadan onu artık unutmalısın ve kendine yeni bir yol seçmeli, yeni insanlarla tanışıp kaynaşmaya bakmalısın. Annenin senin için seçtiği biriyle evlenmen elbette ki şart değil. Çünkü sevgi olmadan evlilik yürümez. Yüreğini yeniden çarptıran birini mutlaka bulacaksın. Kara sevda olması şart değil.

Yüreğindeki aşk bitenlere kızılmaz

Belki ben de aşkı hiç yaşamadım. Yaşadığım o küçük kalp atışlarını aşk sandım, ama aşk var biliyorum. Gerçek aşk kelimesini kullanmak istemiyorum çünkü aşkın yalanı gerçeği yoktur; aşk ya vardır ya da yoktur. Ben olduğunu biliyorum. Çünkü aşkından bir gün bile şüphe etmediğim insanlarla karşılaştım. Kendi saflığımdan değil inandım; kalplerinde, gözlerinde aşk olduğu için inandım. Bugüne kadar sürdürebilseydim hálá aşk olur muydu kalplerinde bilmiyorum ama bir zamanlar aşk vardı gözlerinde...

"KIZIMIN KALBİ" rumuzlu okurunuz "kızı olan tüm anne ve babalardan cevap beklediğini" söylemiş. Ama ben kızı için 19 yaşında bir genç kız olarak bunları yazabiliyorum. Hayat bana şimdilik bu kadarını gösterdi. Babam bir başkasına aşık olsa ben ondan nefret edebilir miydim diye sordum biraz önce kendi kendime... Sanırım ben bunun için onu yargılayamazdım. Aşk tükenen bir duygu ise yüreğindeki aşk bitenlere kızılmaz. Aşık olan da, aşık olunan da biliyorsa aşkın biteceğini... Bile bile lades tutulmaz...

RUMUZ: LADES



Sevgili kızım, henüz çok genç olduğun için özellikle evliliklerde aşk tükense bile, yerini çok başka duyguların aldığını ve çiftlerin yaşamlarını bu değerli duygular nedeniyle birlikte geçirdiklerini bilmiyorsun sanırım.

Aşk ne yazık ki çok çabuk tükenen bir duygu... Hele evliliklerde gözle görülür bir şekilde tükeniyor ekseri ama eğer aşk bitince, hemen herkes kendine yeni bir aşk aramaya kalkışsaydı, dünyada evlilik diye bir kurum kalmazdı... Ki bazen bu konu kafama takılıyor ve üzülüyorum.

Gelinimizi prenses gibi yaşatırız

Güzin Abla, sizin engin görüşlerinizi almak istemiştim; ama cevap alamadım. Telefon ve mail adresimden bana ulaşmanızı istemiştim. Belki ilk defa böyle bir istekle karşılaştınız ama ben bir çaresiz anneyim. Bir tanecik oğlum var onu evlendirmek istiyorum, gönlümüze göre çalışmayan bir kız bulamadık. Oğlum 30 yaşında, bir sağlık kuruluşunda memur olarak çalışıyor. Hiçbir kötü alışkanlığı yok, gezmeyi, yemeyi sever, kendi halinde bir çocuk.

Biliyorsunuz böyle insanların pek şansı olmaz. Sizden bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum. Aracılık yaparsanız, ömür boyu dualarım sizinle olur. Biliyorsunuz bu işler eş ve dostlarla olur. Allah size sağlıklı uzun ömürler versin; cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum Bize gelen gelin prensesler gibi yaşar, biz üç kişilik bir aileyiz sadece...

RUMUZ: ÇARESİZ ANNE E-mail: emraherik_30@hotmail.com



Bağışlayın sevgili çaresiz anne ama, yazınız elime geçmedi. İlk defa bu mail adresiyle karşılaşıyorum. Zaten geçse de size özel yazamazdım. İstediğiniz niteliklere sahip bir gelini bulmanız için eşim dostumu araya koyamazdım ama yapabileceğim tek şey, elimdeki tek imkan, bu köşede çağrınızı yayınlamak. Bu mail adresi size aitse, oğlunuzla evlenmek isteyen genç hanımlar yazabilir size... Ve umarım istediğiniz gibi bir geline bir an önce kavuşursunuz.
Yazarın Tüm Yazıları