Mustafa Denizli’nin yuvası Çeşme

Döktün sokaklara bütün Çeşme’yi Mustafa Denizli.. Seneye yine beraberiz değil mi?

Haberin Devamı

MAKİKO İsmail, Çeşme’de çok sevilirdi.. Fakirlikten gelmişlerdi.. Mehmet Ali Amca ile Pembe Teyze’nin en büyük oğlu olarak yaşam kavgasında tüm kardeşlerine, ama en çok canı kadar kadar sevdiği Mustafa’sına sahip çıkmıştı..

1960’lı yıllarda Çeşme meydanında yalınayak fıstık satan kardeşinin günün birinde büyük bir şahsiyet olmasını hayal ederdi hep. Onu "Beşiktaşlı" yapmıştı..

Tipik bir Çeşmeli çocuk olan ve ağabeyi gibi Beşiktaş’ı tutan Küçük Mustafa, panela denilen yatay hasır sepetleri beline dayayarak Çeşmelilere kupa dolusu fıstık satarken, Makiko İsmail uzaktan kardeşini izler, onu okşardı sanki.. Mustafa, plajda müthiş top oynamaya başlayınca, beldeye tatile gelen İzmirli zenginlerin, bir iddiaya göre de bir Musevi Altay yöneticisinin dikkatini çekti.. Yolu Altay’a uzanıyordu artık..

YILDIZ FUTBOLCU

Bir kaç yıl sonra Altay’da hızla ünlenecek olan Mustafa Denizli, tarih sahnesine çıkacaktı.. Makiko İsmail, diğer ismiyle "Kaptan İsmail", kardeşine daima kucak açtı, onu hep korudu kolladı.. Kardeşi, Altay’daki uzun yıllar süren futbol yaşamında yıldızlaştı.. Sonra, Galatasaray, Fenerbahçe’de şampiyonluklarla kucaklaşan başarılı teknik direktörlük dönemlerinde Makiko İsmail, uzaklarda olsalar bile hep Mustafa’sının yanı başında oldu. Ama kader, onları 2008 yılında birbirlerinden ayırdı.. Mustafa Denizli, ağabeyini Çeşme’nin sımsıcak topraklarına emanet etti..

Beşiktaş’ın çifte şampiyon olduğu 3 Haziran 2009 günü, Çeşmeli taraftarlar hazırladıkları dev "Ne Mutlu ki Bana Beşiktaşlı Doğmuşum Kaptan İsmail" yazılı bir pankartla Mustafa Denizli’yi Çeşme sahilinde kucakladıklarında, koca Mustafa Denizli gözyaşlarını dakikalarca tutamayacaktı..

COŞKULU GECE

Hemen yanı başındaydım, sırtının tam arkasında Karakartal bayrağını sallıyordum.. Dakikalarca Çeşmeli Karakartal hemşehrileriyle kucaklaşan, onlarla öpüşen, imza veren bu büyük insanı, Çeşmeliler’in ne kadar çok sevdiklerine şahit oldum.. Tüm Çeşme sahili inliyordu: "Şampiyon yaptın bizi Mustafa Denizli.. Döktün sokaklara bütün Çeşme’yi.. Seneye beraberiz değil mi?"

Şampiyonluk kutlamasından bir gün sonra doğup büyüdüğü beldeye dinlenmek için sessizce gelmişti.. Ancak ertesi gün boyunca Çeşme’nin her köşesinde Mustafa Denizli konuşuluyordu. Beşiktaşlı Çeşmeli gençler hemen organize oldu.

Hiçbir kuruluşa, kulübe, partiye dayanmadan, tek başlarına pankartlar, bayraklar, işaret fişekleri hazırladılar; internette ve facebook’ta ağabeyleri Mustafa Denizli’ye yapacakları sürpriz gösteriyi organize etmeye başladılar. Bu arada Denizli’nin İstanbul’dan armağan getirdiği Beşiktaş şampiyonluk formaları da sokak aralarında sessizce dağıtıldı.

BAYRAK SALLADIM

Mustafa Çelebi (Tokmak Hasan’ın oğlu), balıkçı Ahmet Horasan, fotoğrafçı Serhat Karaaslan, İbrahim Erman, İbrahim Günen, Necati Karaaslan ve Sadi Karaaslan’ın önderliğindeki gençler hızla örgütlendi.

3 Haziran’da saat 21.00’de Çeşme Meydanı’nda oluşacak büyük buluşma fısıltıyla derin Çeşme’ye yayıldı.. 62 yaşındaki eski Karakartal bendeniz, artık o gece evimde oturamazdım.. İnce bir boruya takılı Beşiktaş bayrağımı, babamın Devrek bastonunun ucuna geçirdim, Beşiktaş formamı giyip meydana koştum, tabii yanıma da Rumeli Pastanesi sahibi dondurmacı Hüseyin Mersin’i almayı ihmal etmedim.

Yarım saat kadar Çeşme Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde ortalığı inlettik.. Koca meydan "Kartal gol, gool, goool.." haykırmalarıyla inledi. Sonra pankartları, bayrakları açtık, meşaleleri yaktık, sahilden muazzam bir gövde gösterisiyle Mustafa Denizli’nin terasında arkadaşlarıyla yemek yediği Penguen Restoran’ın önüne geldik.

BEŞİKTAŞ SEVGİSİ

Yıkılıyordu ortalık. Mustafa Denizli, terastan baktı, ağabeyi Makiko İsmail ile ilgili pankartı okuyunca, hele pankartı tutan genç delikanlının ağabeyinin oğlu Mehmet Ali’yi görünce, gözyaşlarını tutamadı, aşağı indi ve muazzam kalabalığın arasına kendini teslim etti.

Öpen, sarılan, kucaklayan.. Artık Mustafa Denizli, Çeşme ile bütünleşmişti.. Çeşme ise tümden Mustafa Denizli olmuştu.. Göklerden inen uzaysal bir Karakartal, Çeşme’nin üstüne tüneyip kanatlarıyla hepimizi kucaklamıştı sanki.

Dondurmacı Hüseyin’in anonsuyla, Makiko İsmail için bir dakikalık saygı duruşu yaptık. DHA Muhabiri Ahmet Aktaş’ın, "Seneye beraber miyiz hocam?" diye ısrarlı sorması üzerine, Denizli "Beraberiz" müjdesini verdi.. Tezahürattan yıkılıyordu sahil boyu.. Ertesi günü tüm televizyonlar ve gazeteler bu olayı yayınladı.. Çeşmeli gençler, Çeşme’yi ülke gündemine sokmayı başarmışlardı..

SEZON BİTTİ

Koca sezon boyunca Migros üstünde Akhisar Köftecisi’nde sevgili Necdet Dabağ’ın (Neco) dijitürk ekranlı maç salonunda kahır, hüzün ve coşku içinde Beşiktaş maçlarını izledim. Yanımda arkadaşım Arda Gönül vardı. Son maçtan sonra 2 kilometrelik zafer konvoyunun en önündeki arabadaydım. Ne Çeşme kaldı, ne Ilıca, ne de Alaçatı.. Direksiyonda Serhat Karaaslan vardı, yan pencereden bayrak salladım..Arka koltukta Hüseyin Mersin biraları deviriyordu. Nihayet geçen gece Mustafa Denizli ile de kucaklaştık.. İki dalda şampiyonuz.. Daha ne isteyebilirim ki?..

Artık denize girelim, değil mi?..

Ünlü teknik direktörü duygulandıran pankart

Çeşme Meydanı’nda Atatürk Heykeli önünde Beşiktaşlılar, Mustafa Denizli’yi kucaklayacakları geceyi başlatıyor. En önde, ünlü teknik direktörün merhum ağabeyini vurgulayan duygulu pankart açılmış.. En arkada bayrağı sallayan ise, 15 yaşında olduğunu sanan, 1960’ların ruhunu hala taşıyan ben 60’lık Yaşar Aksoy’um..

Gururumuz Denizli

Çeşme’nin evladı, İzmir’in gururu, Beşiktaş’ımızın simgesi Mustafa Denizli ile kucaklaşmanın sevincini yaşadım. İkimizin arasındaki meşhur dondurmacı Hüseyin’dir..

Feyzi abisine sarıldı

Çeşme’nin en eski Beşiktaşlısı, kendisini çocukluğundan beri hep desteklemiş olan 85’lik Feyzi Ergun’a Beşiktaş forması hediye eden Mustafa Denizli, bu güzel insanla hasret giderdi.

BEŞİKTAŞ MARŞI

BEŞİKTAŞ MARŞI

 

Haberin Devamı

Aşkların en güzeli şanlı Beşiktaş

Haberin Devamı

Şampiyon yılında koşarsın, coşarsın

Göklerin en yücesi canım Karakartal

Şampiyon yılında kanatlanıp uçarsın..

*

Bizler çocuktuk, büyüdük işte

Bak, hala en sevdalı Beşiktaşlıyız

Akaretler’de doğduk, tüm dünyaya yayıldık

Bizler siyah beyazı zaferlerde yaşadık

*

Baba Hakkı, Recep, Yusuf, Sanlı, Sergen derken

Rüştü, Toraman, Tello, Holosko, Bobo dedik!

Şampiyon yılında şanlı Beşiktaş

Formandaki Ayyıldız’la, sen çok yaşa..

 

Söz: Yaşar Aksoy

Beste ve müzik: İzmir Kent Orkestrası Şefi Hüseyin Çebi

Solist: Kubilay Kızılay

(Bu marş Beşiktaş’ın 100. yılında bestelendi.

10. dizesini günümüze uyarlayıp yayınlıyoruz)

Marşın yaratıcıları birlikte

Söz yazarı Yaşar Aksoy, bestecisi İzmir Kent Orkestrası Şefi Hüseyin Çebi, solisti Kubilay Kızılay olan "Beşiktaş Marşı" bestelenirken..

Yazarın Tüm Yazıları