Mimiklere değil, çizgilere botoks!

Sandığınızdan çok daha fazla kadın ve erkek botoks yaptırıyor. Çünkü başarılı botoksların farkına bile varmıyoruz. Ama bunun yanında kötü uygulamalar hemen fark ediliyor.

Haberin Devamı

Birinin yüzüne baktığınızda direkt olarak botokslu olduğunu hissediyorsanız bilin ki uygulama başarısız. Kötü yapılmış ve fazlasıyla kendini belli eden botoksa aslında uzmanların da itirazı var. Liv Hopsital plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ümran İleri “Yüzün 20 yerine botoks yaparak kırışıklıkları yok eden, yüzü maskeye döndürenler var. Bu doğal olmayan uygulamalar cilde zarar veriyor” diyor. Botoksun amacının mimikleri değil, çizgileri yok etmek olduğunu anlatan İleri, “Bazı botoks uygulayıcıları yüz kaslarını iyi bilmiyor. Bu yüzden ‘başarılı olmak’ için çok fazla noktaya botoks yapıyor. Bu kez yüz donuk, ifadesiz kalıyor. Botoksun bir özelliği de cildin ter bezlerini çalışmaz hale getirmesi, dolayısıyla kurutması” diyor. İleri’nin çekincelerinden biri de sık ve çok botoksa karşı vücudun direnç geliştirmesi. Giderek daha sık ve daha çok botoksa ihtiyaç duyulması.
Ümran İleri, yüzün alt bölümüne (burundan altı) botoks yapmadığını söylüyor. Çünkü bunu cilt için tehlikeli buluyor: “Yüzü, cildi yukarıya doğru çeken kaslarımız sürekli botoksla felç edilince inceliyor, zayıflıyor. Botoksun etkisi geçtiğinde, botoksa başladığı zamandan 10 yıl daha yaşlı görünüme neden oluyor. Bu da botoksa bir çeşit bağımlılık yaratılması anlamına geliyor.”

Haberin Devamı

KİŞİYE ÖZEL UYGULAMA

Cilt hastalıkları uzmanı Dr. Betül Şengör, botoksu yüzde 60 noktaya (mezobotoks) uygulayanlar bulunduğunu anlatıyor.Botoksun yüz ifadesini kontrol eden kaslara ilişkin anatomik bilgiye sahip bir doktor tarafından uygulanması gerektiğini vurgulayan Şengör’e göre kişiye özel botoks birbirine benzeyen yüzlerin oluşmasını engelleyebilir. Şengör botoksun dekolte bölgesine yapılmasına ise hiç mi hiç gerek olmadığını söylüyor.

Yazarın Tüm Yazıları