Melih Gökçek, Aksu’nun genelgesini takmıyor mu?

"BEN mecliste çalışan bir personel olarak sayın Melih Gökçek’in neden İçişleri Bakanı Sayın Aksu’nun yayınladığı genelgesini takmadığını merak ediyorum.

14.1.2005 tarihinde İçişleri Bakanımız 81 ilin vali ve belediye başkanlarına mesken altlarındaki oto galerilerinin şehir dışına taşınması ile ilgili bir genelge gönderdi.

Çoğu illerde oto galerileri şehir dışına taşınırken bazı illerde oto galerileri sitesi yapıldı ama nedense Ankaramızda hiçbir adım atılmadı. Ben bir vatandaş olarak evlerimizin altındaki oto galerilerinden bıktık. Bunları artık şikayet edecek bir merci bulamıyoruz. Kaldırımlarımızı işgal eden yeşil alanlarımızı kapatarak betonlaştıran bu galerileri ne zaman taşıyacaklar; merak ediyorum?

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? İktidar partisinin Ankara milletvekilleri neden harekete geçmiyor

Yarın bu vekiller bizlerden oy nasıl isteyecekler?

Bakın; Bahçelievler, Aydınlıkevler, Demetevler, Yenimahalle’deki evlerin altındaki otogalerilerine... Kaldırımlarda yürünemiyor.

Bina önlerindeki yeşil alanlara bakın, hepsi katletilmiş... Bırakın milletekilleri, hiçbir yetkili bunları görmüyor mu?

Melih Gökçek şimdi oğlunu belediye başkanı edecekmiş. Peki bizlerden nasıl oy alacaklar?

Başkentimize yakışıyor mu? İçişleri Bakanımız neden harekete geçmiyor; genelgeyi uygulamayan belediye başkanları soruşturma açmıyor.

İyi ki varsın Ankara Hürriyet..."

Derya CAN

Little Big’e teşekkürler

BEN
olumlu bir davranış yazacağım size... 18 ekimde Ankara-İzmir Caddesi Little Big mağazasından kızıma bir blue jean aldım. Pantolon 25 gün sonra yırtıldı arka kısmından ve ben mağaza yöneticisine e-mail attım. Beni hemen İstanbul’dan Gülşah Hanım aradı ve sorunu sordu, 10 dakika sonra ise gidip yeni bir jean alabileceğimi bildirdi. İstanbul yönetiminden Gülşah Hanıma ve Ankara Little Big mağazasında görevli Tevfik Yılmaz Beye, Nermin Önder Hanıma ve sorumlu satıcılığı benimseyen Little Big firmasına beni mağdur etmedikleri için teşekkür ediyorum.

Seher TERCAN

Benim bu işten midem bulandı

SİZE Ankara
100. Yıl Sitesi’ndeki doğalgaz kaçağı ile ilgili gönderdiğim e-posta ile ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum ama o gün telefonlarımız 11 gündür çalışmıyor diye dert yanmıştım bu gün ise 22. gün ve biz aynı sorunla boğuşuyoruz.

Bu olay bir Telekom çalışanının yanma tehlikesi atlatması ile ortaya çıktı ve 22 gündür telefon ve internet kullanılamıyor. Asıl sorun Güriş firması arızayı giderdiklerini ancak gaz kokusunun toprağa sindiğini belirtiyor ki bu da ayrı bir tehlike, zira toprakta gaz kokusunun dışında kaçak gaz da olamaz mı?

Bu durumda bütün mahalle risk altında değil mi? Lütfen konuyu haber yapın ki, birileri uyansın.

Ayrıca şirketlerin ucuz eleman yerine ehil eleman çalıştırmaları da ne denli önemli anlasak keşke.

Y.BUDAKLI

Kadın aday koy oyunu arttır

SİYASİ partiler, 72 yıl önce 5 Aralık’ta elde edilen kadınların seçme ve seçilme hakkımızın önünde engel oluşturuyor.

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER)’in yaptığı araştırmaya göre; TBMM’de temsil edilen Siyasi Partiler, kadınların siyaset hakkını yok sayıyor.

Nüfusun yarısı kadın olmasına karşın Türkiye’de kadının parti yönetimdeki temsil oranı çok düşük.

AKP, CHP, DYP, MHP, ANAP ve SHP’nin parti karar organlarında kadınların temsil oranı yüzde 4-yüzde 24 arasında değişiyor. Türkiye’nin geleceğini yönlendiren bu partiler karar alırken kadını yok saydığı gibi il yönetimleri de kadını görmezden geliyor. Mecliste temsilcisi bulunan partilerin, kadın il başkanı oranı %2... Kısacası, siyasi partiler kadın siyasetçiden hoşlanmıyor.

KA-DER, seçim öncesi siyasi partilerin yöneticilerine sesleniyor:

"Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’nda kadının temsilini zorunlu kılan kota uygulaması için vakit kaybedilmeden gerekli değişiklikler yapılmalıdır.

KA.DER Ankara Şubesi ve BM Kalkınma Programı tarafından yapılan araştırmaya katılanların %82’si Türkiye’deki kadın siyasetçi sayısının artmasını istiyor. Araştırma, listelerinde kadınlara daha fazla yer veren partilerin oy oranlarını yüzde 25 oranında artırabileceklerini öngörüyor."

Ben de mağdur oldum

YEŞİL Kundura Bilkent mağazası ile ilgili şikayeti okudum. Ne yazık ki ben de o mağaza mağdurlarındanım. Ekim ayında oğluma Harley Davidson marka bot aldım. Mağazada denedi ancak ertesi gün giydikten sonra topukları su toplamış olarak eve geldi. Yalnızca bir gün giymesine ve mağaza personelinin "giysin sorun çıkarsa değiştiririz" ifadelerine karşın, mağaza yetkilisi olan kişi ile görüştüğümde botu İstanbul merkeze göndermeleri gerektiği söylendi. Ve bot 15 gün sonra "değiştirme yapılamaz" kaydıyla tarafıma geri verildi. Tüm ısrarlarıma karşın olması gereken ilgi ve tavrı göremedim.

Bot şu an atıl durumda elimizde.

Oğluma başka bir firmadan yenisini aldım. Yeşil Kundura gibi ’köklü’ bilinen bir firmaya yakıştıramadım.

Levent AKAN

KISA...KISA...

ÇAYYOLU semtinde 2 haftadır devamlı olarak 17.00-24.00 arasında sular kesiliyor. ASKİ yetkililerine sorulduğunda basınç düşüklüğünden kaynaklandığını söylüyorlar. Bu konuyu lütfen gündeme getiriniz.

Güler YURDAKUL

HACETTEPE’den Prof. Alparslan Özyazıcı trene mescit istemiş. Keşke bilim odası, banyo, berber ve terzi de isteseydi. Otomobil, otobüs, kamyon ve at arabasına mescit istememesi büyük eksiklik. Fabrikalar mescitli taşıt üretmeli.

Süleyman EKİM
Yazarın Tüm Yazıları