Market kartları

Cüzdanımı açıp bakanlar mağazaların müşterileri için hazırladığı özel kartlardan çok market kartlarını görüp şaşırıyor.

Haberin Devamı

Aslında bu kart işi eskiden pek hoşlanmadığım bir şeydi. Ama son zamanlarda büyük market zincirlerinin verdiği özel kartları çok kullanır oldum. Hani şu bazı ürünlerde özel kampanyalar yaptıran, indirim almanızı sağlayan ya da içinde puan biriktirebildiğiniz kartlardan bahsediyorum.
Meğer ne çok işe yarıyormuş onlar. Eskiden “Aman canım, ne olacak kırk yılda bir indirimli ürün alacağım diye taşıyamam o kartı” derdim. Ama şimdi, kart sahiplerine sunulan avantajların kapsamı artırıldıkça daha çok kullanır oldum market kartlarını. Bazı ürünlerde yapılan indirim fırsatlarını bu kartlarla değerlendiriyor, kartımda biriken puanlara da dikkat ediyorum. Sunulan avantajlar hiç de azımsanacak gibi değil.
Siz siz olun, bu market kartlarından edinin derim.

Haberin Devamı

BİSKÜVİLİ LİMONLU TART

Önce 20-25 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının her tarafını alüminyum folyoyla kaplayın. (Dibini ve kenarlarını.)
Hamur için bisküvileri robotta çekip un haline getirin ve derin bir kaba koyun. Kakao ve toz şekeri ilave edin. Yumuşamış yağı katıp parmak uçlarınızla yoğurun. Sonra da bisküvi hamurunu kalıbın içine bastırarak yerleştirin. Buzdolabına koyup bekletin.
Limonlu krema için ufak bir tencereye yumurta sarılarını ve bütün yumurtayı koyun. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Nişasta, toz şeker ve yağı ekleyip tencereyi kısık ateşin üzerine yerleştirin.
Özellikle bir tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak sos muhallebi kıvamına gelip kaynayıncaya kadar pişirin. Sos kaynar kaynamaz ocaktan alın. İçine krema ve isterseniz krem peyniri katıp tekrar çırparak karıştırın.
Hafif ılıtın. Sonra da bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp hafif ılınan kremayı üstüne boşaltın.
Fırını 150 dereceye ve alt-üst konuma getirip 10 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında limonlu tartı 50-55 dakika pişirip çıkarın. Önce dışarıda soğutup sonra buzdolabına koyun. En az 5-6 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servise sunun.
Not: Servise sunmadan önce üzerine hazır çikolatalı sos gezdirebilirsiniz.

Malzeme listesi

Haberin Devamı

Hamur için;
- 1 paket kakaolu bisküvi (25-30 adet)
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 100-150 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmalı.)
Üzerinin limonlu kreması için;
- 4 adet yumurta sarısı + 1 adet bütün yumurta
- 3 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası (Buğday nişastası da kullanabilirsiniz.)
- 50 gr tereyağı
- 1 paket hazır süt kreması (200 ml)
- İsterseniz 1 paket krem peynir (200 gr)

Yazarın Tüm Yazıları