GeriDilan Güzenge Minik gurmelere mantılı tarhana çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Minik gurmelere mantılı tarhana çorbası

Minik gurmelere mantılı tarhana çorbası
Abone Olgoogle-news

Tarhana kış aylarında en çok tercih edilen çorbalardan. Peki tarhanayı mantı ve nohut ile zenginleştirip minik gurmelere sunmaya ne dersiniz?

Malzemeler:

5 yemek kaşığı toz tarhana

5 su bardağı soğuk su

20 adet mantı

2 yemek kaşığı haşlanmış nohut

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz (1 yaş sonrası isteğe bağlı)

Nasıl yapılır?

Tarhanayı su ile homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. 

Zeytinyağında sarımsağı biraz kavurup tarhanayı ilave edelim.

5 dakika karıştıralım.

Daha sonra mantı ve nohutlu ekleyip yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirelim.

Afiyet olsun...

Instagram: @bebekkoala

False