GeriTatlı Tarifleri Pastane usulü şekerpare tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastane usulü şekerpare tarifi

Pastane usulü şekerpare tarifi

Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında tercih edilen şerbetli tatlılardan olan şekerpare tarifi bu kez pastane usulü versiyonuyla karşınızda... Akşama pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz pastane usulü şekerpare tarifi, malzemeleri, yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Pastane usulü şekerpare tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlamak için başlayalım. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve son aşamada limonu ocağı kapatın.

Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Son olarak unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.

Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Şekil verip tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısını sürün ve çatalla üzerlerini çizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Şekerpareleri fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün.

Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...