GeriTatlı Tarifleri Kolay tiramisu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolay tiramisu tarifi

Kolay tiramisu tarifi

Tiramisu tarifi sayesinde İtalya'nın en meşhur tatlılarından birini kolay ve pratik bir şekilde hazırlamayı öğreceksiniz. Kelime anlamı "beni neşelendir" olan tiramisu gerçekten yiyene keyif veriyor. Orijinal tarifinde kedidili bisküviyle yapılan tiramisuyu hazır pasta tabanıyla kolayca yapabilmek mümkün. Kahvesi ve kakaosuyla da tam bir lezzet deposu olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Sizler için tiramisu nasıl yapılır adımlarını bir bir yazarken evde tiramisu yapımı ve malzemeleri hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 pasta tabanı

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 kutu labne peyniri

Islatmak için:

  • 1 yemek kaşığı hazır kahve
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı şeker

Kolay tiramisu tarifi Nasıl yapılır?

  • Tiramisu yapımı için önce süt, yumurta, un ve şekeri karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve biraz ılınmasını bekleyin.
  • Vanilin ve labne peynirini tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
  • Mikser ile iyice pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. 
  • Şeker ve hazır kahveyi suyla eritin.
  • Pasta tabanının alt bölümünü servis tabağına yerleştirin ve üzerini hazır kahve ile ıslatın.
  • Kremanın yarısını döküp üst bölümü üzerine yerleştirin.
  • Onu da hazır kahve ile ıslatın ve geri kalan kremayı düzgün bir şekilde üzerine sürün.
  • Bu işlemi hızlı bir şekilde yapmanız gerekir çünkü krema çabuk katılaşıyor.
  • Bir gece buzdolabında bekletin ve üzerine kakao serperek servis edin.

Tiramisu Çeşitleri

Tiramisu oldukça lezzetli bir İtalyan tatlısı olarak bilinir. Mascarpone peyniri ile yapılan tiramisu kahve lezzeti ile harmanlanan harika bir tatlıdır. Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan tiramisunun orjinal tarifinde kedi dili bisküvi kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra kek ile yapılan kolay tiramisu tarifi de bulunmaktadır. Davet sofralarında ve beş çaylarında ikram edilen tiramisu eşsiz lezzeti ile damak çatlatıyor.

İtalyan tatlısı olan tiramisu kedi dili bisküvi ve mascarpon peyniri ile yapılan son derece lezzetli bir tatlıdır. Bu tatlının farklı şekilde yapılışları da mevcuttur. Özellikle de kakaolu kek ve labne peyniri ile yapılan tiramisu hem lezzetli hem de son derece pratiktir. Ayrıca orijinal tiramisu tarifi ise mutlaka kedi dili bisküvi ile yapılır. Kahve ile ıslatılan kedi dili bisküvilerin üzerine mascarpon peyniri ile yapılan krema konulur. Her iki tiramisunun da üzerine kakao serpilir.

Tiramisu Püf Noktaları

Tiramisu yaparken bazı püf noktaları bilmek tarifin yapılışını kolaylaştırır. Özellikle de iki farklı tiramisu çeşidinde de tarife bağlı kalmak önem taşımaktadır.

Tiramisunun arasına ve üzerine konulacak olan muhallebinin içerisine mascarpone peyniri yerine labne peyniri de konulabilir.

Tiramisunun muhallebisi ocakta yapıldıktan sonra soğumaya bırakılmalıdır. Bu muhallebi soğuduktan sonra ise içerisine mascarpone peyniri ve ya labne peyniri konulabilir.

Bu muhallebinin içerisine labne peyniri de eklendikten sonra iyice pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılmalıdır.

Kedi dili bisküviler de kahve ile ıslatılmalıdır. Kahve ile ıslatılan bu bisküviler de sırası ile dizilmelidir. Bisküvilerin üst üste gelmemesi lazım

Tiramisunun lezzetini gerçek anlamda sağlamak için tiramisunun üzerine kakao ekilmesi gerekir. Kakao miktarı isteğe göre belirlenir.

Tiramisuyu Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

İtalya'nın en sevilen tatlılarından birisi olan tiramisu yapılırken daha lezzetli olması için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Özellikle de kedi dili bisküviler iyice kahve ile ıslatılmalıdır. Tiramisu yapılırken kullanılan muhallebinin kıvamı da çok önemlidir. Bu nedenle muhallebi ocakta pişirildikten sonra biraz soğumaya bırakılmalı.

Soğuyan muhallebinin üzerine labne peyniri eklendikten sonra iyice çırpılması gerekir. Tiramisunun daha lezzetli olması için üzerine kakao bir süzgeç yardımı ile serpilmelidir. Ayrıca tiramisu hazırlandıktan sonra en az 3 saat kadar buzdolabında bekletilmelidir. Bu sayede tiramisu lezzetini tam anlamıyla alacaktır.

Tiramisu Sunumları

Lezzeti ile damak çatlatan bir tiramisunun birbirinden farklı sunum çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle kedi dili bisküviler ile yapılan tiramisu porsiyonluk olarak hazırlanabilir. Ayrıca dilimlenerek servis edilen tiramisunun üzerine kehve çekirdeleri de serpilebilir. Bunun yanı sıra tiramisu sunumu yapılırken tiramisu diliminin yanında çikolata topları da servis edilebilir. Tiramisu servis edilirken yanına çilek dilimleri de çok yakışacaktır. Kahveli bir aromaya sahip olan tiramisunun yanına daha hafif bir lezzet sunulmalıdır. Bunun yanı sıra tiramisu lokmalık toplar halinde pralin yapılarak da sunumu yapılabilir. Bu şekilde şık ve zarif bir sunum yapılmış olur.

Tiramisunun Faydaları Var mıdır?

Oldukça kolay bir şekilde yapılan tiramisunun faydaları da saymakla bitmez. Özellikle uzun süre tok tutan bu lezzetli tatlı vücuda da enerji vermektedir. Tiramisunun içerisine konulan kakao da diyabet ve yüksek tansiyonu düşürmektedir. Ayrıca kakao kanser riskini de azaltmaktadır. Kakao kronik yorgunluk sendromlarının da önüne geçer. Bu nedenle tiramisu tüketimi vücuda da enerji verir. Tiramisunun sağlığa yararlarının yanı sıra lezzeti ile damak çatlatır. Bu nedenle tiramisu da günün her öğününde rahat bir şekilde tüketilebilir.

Tiramisu Kaç Kalori?

İtalyan lezzeti olan tiramisu içeriğindeki malzemeler nedeni ile yüksek kaloriye sahiptir. Özellikle orta büyüklükte servis edilen bir dilim tiramisu yaklaşık 290 kalori olarak bilinmektedir. Bu tiramisu yüksek kaloriye sahip olduğu için dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Tiramisunun kalori miktarını düşürmek için daha küçük porsiyonlar almak gerekir.

Tiramisu Kilo Aldırır mı?

Tiramisu şeker oranı yüksek olan bir tatlı olduğu için kalorisi de oldukça yüksektir. Orta büyüklükte bir dilim tiramisu yaklaşık 290 kalori olarak bilinir. O nedenle tiramisu da dikkatli bir şekilde tüketilmelidir. Özellikle de zayıflamak isteyen kişiler tiramisuyu dikkatli bir şekilde tüketmeliler. Kilo aldıran bir tatlı olan tiramisu küçük porsiyonlar halinde uzun aralıklar ile tüketilmelidir. Bu şekilde kilo kontrolü sağlanır.