Kozmetik yasağı geldi

Nadire İçkale, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yakın dostlarının katılacağı bir umre ziyareti organize ediyor.

Bu yılki grupta Servet Koçak, Türkan Sabancı, İnci Gazioğlu, Buket Taşdelen, Esin Demirören, Gül Dürüst, Tülin Demirören gibi cemiyet hayatının tanınmış isimlerinin olacağı da konuşulanlar arasında... Bu arada kadınların umre ziyaretine yanlarında erkek olmadan gitmeleri mümkün olmadığından, ekibin başındaki rehbere epey iş düşüyor. Çünkü tüm bu grup onun gözetiminde olacak. Öte yandan rehberin ekipteki kadınlardan bir isteği de varmış. Önceki ziyaretlerde kadınların yanlarında parfüm, makyaj malzemesi gibi kozmetik ürünleri getirdiğine tanık olan rehber, o konuda hassas davranılmasını ve bunları yanlarında getirmemelerini söylemiş.

Simavi anıldı

Hamdi Simavi, önceki gün Nişantaşı’nda açılan bir sergiyle anıldı. Vizon Dergisi’nin sahibi Kamil Sükun ve Hamdi Simavi’nin oğlu Haluk Simavi’nin ev sahipliği yaptığı sergide, 18 derginin içinde yayınlanmış yazılar ve kapaklar sergilendi. Derginin 30. kuruluş yıldönümü sebebiyle Hamdi Simavi’ye ithaf edilen sergiyi gezenler arasında İzzet Öz ve Kezban Arca Batıbeki de vardı.

Başka bir adla varolacak

80’li yıllarda Türkiye’nin en önemli tekstil markalarından biriydi Arrow... Patron Ümit Demirhisar ise o zamanların en genç ve başarılı girişimcilerinden biri olarak anılıyordu. Derken iç piyasa ciddi bir durgunluk yaşamaya başladı. Ve Demirhisar çareyi Avrupa ülkelerine ihracat yapmakta buldu. Derken Arrow adı tarih oldu, onun yerine Mixage doğdu. Geçtiğimiz hafta Tophane-i Amire’de düzenlediği defileyle ciddi bir atılım yaptı bu marka... Doğu Bloku ülkelerine, Kuzey Avrupa’ya, İngiltere ve Almanya’ya ürünlerini ihraç etmekte de zaman kaybetmeyen Demirhisar’ın bu başarı sayesinde yüzü yeniden gülüyor.

Önce tanıtım

Antik A.Ş’nin 10 Nisan günü Swissotel’de düzenleyeceği 231. Osmanlı Sanat Eserleri Müzayedesi’nin tanıtımı, geçtiğimiz hafta sosyetenin tanınmış isimlerinin katılımıyla Antik A,Ş’nin Maçka’daki binasında gerçekleştirildi. Bu müzayedede satışa sunulacak eserleri yakından inceleyen isimler, almak istedikleri parçalar hakkında da fikir alışverişinde bulundu o gün...

Antik A.Ş’nin sahibi Turgay Artam, önemli müşterileri arasında bulunan Ender Mermerci’ye bilgi verdi ve kızı Yosun Reza’nın hamileleği hakkında kendisinden bilgi aldı.

Piyango ona çıkmış

Mustafa Koç’un ‘Hayallere Visa’ adlı derginin mart sayısında yer alan röportajını soluksuz okudum. Mesafeli ama esprili kişiliği, bu röportajda ön plana çıkan Koç’un yoğun tempodan biraz şikayetçi olduğunu fark ettim. Golf oynarken stres attığını belirten işadamı, mesai saatlerinde 10 dakika bile konuşma fırsatı bulamayacağı insanlarla golf sahasında saatlerce sohbet etme şansı bulduğunu anlatıyor, çok bunaldığı anlarda Nakkaştepe’deki odasında bulunan akvaryumundaki balıkları izleyerek, kendini onlarla birlikte derin sularda hissederek rahatladığını söylüyordu. Her sene dalmak için bir kez mutlaka Kızıldeniz’e giden Mustafa Bey’in, çalışmaktan asla yılmayacağını kanıtlayan ‘Tabii ki insan yoğunluktan biraz beziyor kimi zaman, ama yapacak bir şey yok. Piyango bize çıktı’ sözleri, başarıya nasıl ulaştığını da gösteriyor.

112. yılında Fikret Mualla

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde Fikret Mualla’nın eserlerinin görülebileceği sergi, 14 Nisan günü açılıyor. Ünlü ressam Fikret Mualla’nın doğumunun 112. yıldönümü nedeniyle gerçekleşen retrospektif’i sunan müzenin Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, 14 Nisan gecesi için hazırlıklarla bizzat ilgileniyor. Oya Hanım pazar günü Swissotel’de düzenlenecek 231. Osmanlı Sanat Eserleri müzayedesinde de yeni eserleri müzeye kazandırmak için açıkartırmaya katılacak.
Yazarın Tüm Yazıları