Korkaklar her gün cesurlar bir gün

FATİH Terim, takımın orkestra şefi. Enstürman yelpazesi bir hayli geniş.

Haberin Devamı

Klarnetçisi, udcusu, kanuncusu, ritmcisi... İyi bir konser vermek için doğru notaları doğru zamanda çalmak gerekir. Baktığınız zaman, Eboue ve Elmander, sağlam ses verenlerin başında geldi. Böyle devam edeceklerini de iyi vurguladılar. Fatih Terim, kötü sesleri hiç beğenmez. Kötüleri, iyi yoluna sokmak ister.
Bir takımın ikinci bölgesi, geminin makine dairesine benzer. Pistonlar eğer iyi çalışırsa, takım tam yol ileri daha rahat gider. Geçen yıl pistonları sorunsuz çalıştıran makinist, nam-ı değer pitbull Melo’ydu. Bu bölgede ondan başka da yapacak yok. Çünkü Melo oyun yapısı olarak hem kendi alanını iyi kontrol ediyor, hem de kendi defansının içine girip takımı rahatlatıyor.

Bir bahar daha

Geçen yıl tüm maçlarını takip ettiğim Dany, Galatasaray için bir kazanç.
Amrabat’ın futbolu belli. Futbol topu onun için bir sevgili. Onsuz piyasada gözükmeyi sevmiyor.
Burak Yılmaz, Trabzonspor’da oynadığı sistemin aynısını Galatasaray’da da oynamak istiyor. Ama şimdi onun yanında Elmander ve Umut gibi oyuncular var. Eski serbestliğini bulabileceğini  oynayacağını zannetmiyorum.
Fatih Terim’in takıma aşılamak istediği bir lafı var; “Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün...” Fatih Terim, bu felsefesiyle birlikte 2000 yılını tekrar istiyor. Bir bahar daha yaşamak amacında.

Yazarın Tüm Yazıları