Kordon’a devam

GEÇEN hafta Kordon’la ilgili görüşlerimi, çok özel bir yer olduğunu dile getirdim.

Haberin Devamı

Önce bir hanımefendi, telefonla aradı. Süheyla Özberk, “35-40 yıl öncesinin Kordon’unu özlüyorum, istiyorum” diye başladı, bugünse olumsuzlukların yaşandığını söyledi. “Gürültü, patırtı, çöp bidonlarının, bira kasalarının uluorta, apartman kapılarını kapatacak şekilde konulması, çimlere kazanlarla atık çorba dökülmesi, kavgalar, polisin, zabıtanın müdahale etmemesi” Süheyla Hanım’ın başlıca yakınmaları.
Diyalogdan yanayız
Ve, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ile konuştuk. Öncelikle CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’e inanıyor, arabulucu olmasından umutlu. Söz Şanlı’nın:
“Biz de disiplin istiyoruz. Hanutçuya, çığırtkana biz de karşıyız. Kordon’da nezih işletmelerden yanayız. Pavyon zihniyeti başka yere gitsin. Sıkı denetim yapılsın. Kimsenin Kordon’da oturanları, İzmirli’yi rahatsız etmeye hakkı yok. 5-6 işletme yüzünden bütün Kordon esnafı karalanmasın. Kapatmaya kadar cezalar verilmeli. Can yanmadığı sürece olumsuzluklar önlenemez.”
Şanlı, Büyükşehir Belediyesi ile diyalog kurmak, uzlaşmak, Kordon’u ideal hale getirmek istediklerini, güzellikten yana olduklarını vurguladı.
Ne diyeyim, Alaattin Yüksel’de 18 Aralık’taki CHP Kurultayı telaşı da var. Başkan Aziz Kocaoğlu’yla Muğla, Denizli turlayıp duruyor. Bu arada, Kordon’a vakit bulur mu, bilemem. Ama arayı bulacağından ben de umutluyum.
Hayvan dostlarına
Bitlis’ten mektup
Elektronik postayla mini bir mektup aldım, özetliyorum:
Ben Bitlis’te 10 yıldır görev yapan bir doktorum. Bu bölgede her
türlü sorun var, ancak bizim üzerimize düşen sokak hayvanları oldu.
Bitlis’te hayvanlara, gözünü oymak, kulaklarını kesmek, dövüştürüp eziyet etmek baŞta olmak üzere, yoğun bir vahşet uygulandığını görünce, yardıma karar verdim. Bir Damla Yaşam Derneği’ni doktor arkadaşlarımızla kurduk ve
HAYTAP (Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu) Hayvan Hakları Federasyonu üyesi olduk. Ana amacımız, sokaklarda sahipsiz ve kontrolsüz hayvan kalmaması ve onlara uygulanan vahşeti durdurup, toplumda merhamet ve
şefkat duygularını güçlendirip “şiddete karşı sevginin” galip gelmesini
sağlamak. Belediyeyi, ‘Rehabilitasyon merkezi kurup aşılama ve
kısırlaştırma’ için ikna ettik.
Sevgi tohumları ekebiliriz
Fakat hala daha bu merkezde çok büyük eksikliklerimiz var. Bizler maaşlarımızla elimizden geleni yapıyoruz, ama yetişemiyoruz. Bize destek sağlanabilirse, belki de bu bölgede bir mucizeye imza atıp, iyi çalışan
bir rehabilitasyon merkezini tam olarak oluşturup, bunun yanında toplumun ve
çocukların kalbine sevgi tohumlarını ekip, şiddetin azalmasına vesile
olabiliriz.
Lütfen bize yardım edin.
Damla Şahin
HAYTAP Bitlis Temsilcisi
Tel: 0 505 399 14 00

Yazarın Tüm Yazıları