Konferansın sürprizi oldu

BOTAŞ Genel Müdürü Fazıl Şenel, önceki gün uzun süredir beklendiği gibi görevden alındı. Şenel’le ilgili Resmi Gazete’de yayınlanan kararda “Şenel’in başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması uygun görüldü” denildi.

Haberin Devamı

Bu, enerji sektörüne yakın olanlar açısından sürpriz olmasa da kararın Uluslararası Petrol ve Gaz Konferansı’nın olduğu güne denk gelmesi herkesi şaşırttı. Şenel’in göreve geldiği 2010 yılından beri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la “yıldızının barışmadığı” konuşuluyordu. Öyle ki Şenel, görevden alınmasaydı önceki gün açılışı yapılan konferansta Bakan Yıldız’la aynı masada konuşma yapacaktı. Bu gerçekleşmeyince toplantı salonunda enerji sektörü, salon dışında da Şenel’in görevden alınması konuşuldu.
Ser verdi sır vermedi
Hatta sabah saatlerinde başlayan toplantıya katılan bazı isimlerin gece yarısı Resmi Gazete’de yayınlanan Şenel kararnamesinden bile haberinin olmadığı ortaya çıktı.
Toplantı için hazırlanan basın bülteninde ve katılımcı kitapçığında Şenel’le ilgili bilgilere yer verilmesi de ilginç bir durum oluşturdu. Yıldız, Şenel’in halefi olacak isimle ilgili ser verip sır vermezken, kulislerde BOTAŞ’ın başına EPDK’dan bir ismin atanacağı konuşuluyor. Hakkındaki tartışmalar şimdilik başka bir boyuta taşınan Şenel’in ise yine üst düzey bir göreve getirileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

“Deprem dede” depremi anlatacak

KENTSEL dönüşüm için sivil toplumun desteğine ihtiyaç duyan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tanıtım atağı başlatıyor. Depremde birçok hayat kurtaran AKUT Başkanı Nusuh Mahruki ile görüşmeler sürerken, hazırlanacak kamu spotunda deprem dede Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın oynaması için görüşmeler başladı. Çalışmalar Türkiye’yi yasa boğan Van depreminden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla başladı.
Bu kapsamda kolları sıvayan Bayraktar, ilk olarak Marmara depreminde birçok hayat kurtaran Mahruki ile görüştü. Bayraktar, Mahruki’den “Dönüşüm konusunda elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” sözünü aldı. Bayraktar’ın önümüzdeki günlerde ise çocukların “deprem dede” olarak tanıdığı Işıkara ile temasa geçeceğini öğrendim. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa Işıkara, deprem için hazırlanacak kamu spotunda rol alacak. O zaman depremlerden sonra “ah” “vah” çekmek yerine “artık deprem öldürmüyor” demeyi öğreniriz belki de...

Yazarın Tüm Yazıları