Kızılay keyfimiz geri geldi

KIZILAY’ın kalbi olan Konur, Karanfil sokaklar ile Yüksel ve Sakarya caddelerinde, kitapevlerine uğrayıp, bir kafeye oturup vakit geçirmek çok ayrı bir keyiftir.

Ne var ki son yıllar içinde özellikle de akşam üstlerinde bu bölgeler adeta işporta işgali içindeydi. Caddeye renk ve kimlik kazandıran sokak sanatçılarını bir yana bırakıyorum. Fakat bu bölgeler uzun süredir neredeyse naylon leğene kadar her şeyin satıldığı bir ‘Perşembe Pazarı’ görüntüsü kazanmış durumdaydı. Buralarda rahat yürümek imkansız olduğu için, bölgedeki güvenli ortam da büyük ölçüde ortadan kalkmıştı. Çankaya Belediyesi’nin başlattığı işporta mücadelesinin ardından geçtiğimiz günlerde Yüksel Caddesi’nde geçtiğimde bölgede yapılan düzenlemelerin güzelliğini ilk kez bu kadar net olarak fark ettim ve caddenin neredeyse üç katı genişlemiş olduğunu gördüm. Çankaya Belediyesi’ni kutluyorum. Umarım belediye yönetimi bu konuda kararlı davranır. Sokak sanatçıları dışında hiç bir çevrenin yayalara ait olması gereken yolları işgaline izin vermez. Selami G.

Yıldız Sanayi hurdalık olmuş


OSTİM Yıldız Sanayi Sitesinde çıkan yangından dolayı üzgünüz ve geçmiş olsun. Ancak; Yıldız Sanayi’nde planlar uygulanmaz ve şu anki mezbelelelikten kurtarılmazsa ileride daha büyük tehlikeler çıkacaktır. Bunun için alim olmaya gerek yok. Dikkat edildiyse yangında itfaiye araçları yangına dahi müdahale etmekte zorlanmışlar. Çünkü, itfaiye araçlarının gideceği yol kalmamış her taraf işgal edilerek hurdalık yığınına ve mezbeleliğe dönüşmüş durumdadır. Çevre diye birşey kalmadı bu bölgede hurdalıklar Yıldız Sanayi Sitesi dışına dahi taşıyor. Neden müdahale edilemiyor? Kim bu yasa tanımazlıkların önünü açıyor?
Sayın Çevre Bakanı ve Sanayi Bakanı’nın buraya acil önlem alınması için müdahale etmelerini bekliyoruz. Burada çok ciddi sorunlar var çözüm yok. H.Y

Merdivenim olsa lambayı takarım

GAZİOSMANPAŞA Nenehatun Caddesi’ni Billur Sokağa bağlayan merdivenlerdeki aydınlatma direğindeki lamba belki bir yıldır yanmıyor. Defalarca telefonla aramama rağmen o direğin ampulü bir türlü değişmedi. Bu iş bu kadar zor mu? Eğer bir merdivenim olsa hayrına değiştireceğim.
Defalarca muhtara da söylememe rağmen o da ilgilenmedi.
Bu işi acaba kim yapar? Gece karanlıkta merdivenler görünmüyor, yaşlısı var sakatı var; insanlar zorluk çekiyor.
Gene de TEDAŞ’a bir kez daha duyuruyorum. Kadir ÖZHAYAT

Bakım iyi, arıza kötü

EYLÜL 2010 tarihinde 2010 model 16+1 turizm paketle Volkswagen Grafter marka araç aldım. Volkswagen marka Türkiye’de hem kaliteli hem de peynir ekmek gibi satılan bir marka. Ama teknik hizmet servisleri bu markaya yakışmıyor galiba? Teknik servislerden bakım için anında randevu alınabiliyor fakat arıza için hemen randevu alınamıyor. Aracımın kliması arızalandı, teknik servise götürdüm. Uzun bir uğraştan sonra yapıldı diye aldım. Bir gün sonra arızalandı tekrar servise gittim. Bir parçası arızalıymış. Sipariş verilecek 2 gün sonra gelir dediler. Sonra parça geldi Almanya’dan onay bekliyoruz dediler. Aracım ticari araç bu sıcaklarda klima olmadığı için çalışamıyorum bir haftadır boşum. Yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini diliyorum. Osman BİÇER
Yazarın Tüm Yazıları