Kendimden 20 yaş büyük evli bir adama aşık oldum

Ben 21 yaşında bir genç kızım. Kendimden 20 yaş büyük, evli bir adama aşık oldum. Bu adam eşinin yanında bile bana öpücük gönderip göz kırpabiliyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, sizin düşüncelerinize çok ihtiyacım var, ilk kez duygularımı size yazıyorum...
Ben 21 yaşında bir genç kızım, kendimden tam 20 yaş büyük birine deli gibi aşık oldum. Hem de evli, üç çocuk babası bir adam. Bir dönemlerde birkaç kez karşılaşmıştık, o zaman çok küçüktüm... Onu önemsememiştim bile. Ama en son karşılaştığımız ortamda bana çok yakın davrandı, çok samimi oldu; sürekli göz kırpıyor, karşıdan öpücük gönderiyordu.
İşin garibi bunları karısının yanında yapıyordu. Tabii karısı görmüyordu... Aslında o çok iyi biri. Bu davranışı hem hoşuma gitmişti, hem de kızmıştım ona; utanmıyor mu karısının da olduğu bir mekanda bana göz kırpmaya, diye.
Birkaç kez elimi tuttu, tüm dikkati üzerimdeydi, karşı karşıya oturuyorduk ve onun hemen yanında karısı vardı. Sürekli gözü bendeydi, ne zaman ona baksam göz göze geliyorduk. Gizli gizli bir şekilde yanıma geliyor, elimi tutuyor, benimle dans etmek istiyordu.
Maalesef o gün pek de umurumda olmayan o adam, gün geçtikçe hayallerimde, aklımda yer etti. Ondan başka bir şey düşünemez oldum artık. Bu olayın ardından 5-6 ay geçmesine rağmen deli gibi aşığım ona, nedir bu abla, açıklasana?
Rumuz: İsveç’ten sevgiler

Haberin Devamı

Canım kızım, İsveç gibi son derece uygar, demokratik bir ülkede yaşıyorsun, ama bakıyorum da hâlâ saf bir çocuk gibi davranıyor, öyle düşünüyorsun.
40 yaşlarında, evli barklı bir adamın, sanırım bir kulüpte, belki de içkiliyken sana sataşmış olmasını, aşırı ciddiye aldığını görüyorum. Belli ki çapkın bir adam, eşi de onun bu tarzına alışmış olmalı.
Senin yerinde herhangi bir genç kıza, ortam nedeniyle göstermiş olduğu, bu abartılı ve alaycı ilgiyi sen önemsemekle kalmamış, bir de üstelik bu adama aşık olduğuna inandırmışsın kendini.
Lütfen kızım, bu tarz adamlar o kadar çoktur ki...
İster Batı ülkelerinde olsun, ister bizde, amaçları sadece biraz eğlenmektir; çünkü bir genç kızı heyecanlandırdıklarını görerek bundan aşırı keyif alırlar. İşte eşleri yanlarında da olsa, bunu yapabilmeleri olayın sadece bir oyun olduğunu gösteriyor.
Sen de sanırım bu oyuna gelmişsin. Biraz düşünürsen, gerçekten saçmaladığının bilincine varırsın.

Haberin Devamı

Çevremdeki herkesi kıskanıyorum

Güzin Abla, 20 yaşında bir genç kızım. Benim sorunum aşırı kıskanç olmam. Hatta bazen bu kıskançlık paranoyaklığa kadar gidiyor. Ben sadece sevgilimi değil çevremdeki herkesi kıskanıyorum.
Yeri geliyor annem arkadaşlarına gitmek istediği zaman engel oluyorum. Erkek kardeşimin yanında kız arkadaşı olmasına dayanamıyorum. Hele sevgilimi “Neredesin”, “Telefonu neden açmıyorsun”, “Kiminlesin, kaçta gideceksin, kaçta geleceksin” gibi sorularımla iyi bunaltım... Artık ben bile bıktım böyle olmaktan. Bu aşırı kıskançlıktan nasıl kurtulacağım, lütfen bana yardım edin.
Rumuz: Sıla çiçek

İnsan sevdiğini kıskanabilir, ama bu seninki gerçekten aşırı. Sen çevrendeki herkesin sadece ve sadece sana ait olmasını istiyorsun, bu bencilliği de kıskançlıkla, onların hayatlarını kısıtlamakla ortaya döküyorsun.
Bu durum artık onların özgürlüğünü kısıtlamaya kadar gidiyor, gördüğüm kadarıyla. Böyle giderse, herkes senden uzaklaşır.
Bu durumdan kurtulmak için, bir uzmana başvurmalı, bu aşırı kıskançlığının kökenini birlikte araştırarak açığa çıkarmalısınız.

Yazarın Tüm Yazıları