Kenan’ın sırrı

Şu hiçbir şeyin satmadığı, konserlerin dolmadığı, milletin kan ağladığı dönemde kariyerinin belki de en parlak dönemini yaşayan biri var.

Kendisi güler yüzlüdür, akıllı adamdır. Aileden müzisyendir, efendidir.

Hiçbir albüm doğru dürüst satmazken, o son albümüyle kayda değer bir satış başarısı yakalamıştır.

Bırakın doldurmayı, konser vermekte bile zorlanırken insanlar; o hem sayısız konser vermiş hem de fiyatını yükseltmiştir. Dizilerin tema müzikleriydi, sabun köpüğü, eller havaya şarkılarıydı, klişe arabesk damardan kanırtan şarkılardı derken hepsinin arasından sıyrılıp modern düzenlemesi ve klibiyle de ziyadesiyle dikkat çeken kalıcı olabilecek bir hite imza atmıştır.

Kariyeri pırıl pırıl parlarken bir anlamda riske girmiş, ama uluslararası bir yarışmada Türkiye’yi temsil etmekten de geri kalmamış, bana soracak olursanız layıkıyla gelmiştir üstesinden. Yanılmıyorsunuz, Kenan Doğulu’dan bahsediyorum.

Sahnede güldü mü gerçekten gülen, sevenleriyle elinden geldiğince içtenlikli bağ kuran bir adam. Yaptığı işe saygı duyuyor, kendini geliştiriyor ve işte sonucunu görüyorsunuz.

Siz o "sahne" denen yerde kendinizi Tanrı yerine koymuyor, samimiyet ve mütevazılığınızdan ödün vermiyorsanız; işinizi iyi yapıyor; onunla bununla hatta kendinizle kavga etmemeyi beceriyorsanız insanlar bu mesajı hemen alıyor.

Kenan Doğulu ve Hepsi’nin sahne aldığı Gnctrkcll 40 Derece Konserleri’nin, Çeşme Ilıca ayağında Kenan’ı seyrederken bunlar geçti aklımdan. Herkes "Aa, Kenan’ın sahnesi iyidir ama şimdi" diyordu birbirine. "İyidir de niye iyidir, hiç düşündünüz mü" dememek için zor tuttum kendimi. Sonra dedim ki, İstanbul’a döneyim de yazayım ben bunu. Hoş, samimiyetin taklidi yapılmaz ama yine de genç pop star adaylarının Kenan Doğulu’dan öğrenecek çok şeyi olduğunu düşünüyorum.

Bu arada haklarını yemeyelim, Hepsi de geçen her gün kendini geliştiriyor. Türkiye’nin; kendi içinde bu kadar tutarlı, proje olarak da son derece büyük bir ticari potansiyel taşıyan bir kız grubu olacağını söyleselerdi eskiden, inanın gülüp geçerdim. Hepsi de bu samimiyetini ve kararlığını sürdürdüğü takdirde; eminim çok güzel işlere imza atacak.

Kenan’lı ve Hepsi’li 40 Derece sahnesi, bu nedenle pozitif enerji yüklüydü geçtiğimiz pazar akşamı. Didim ve Marmaris konserlerinden sonra bu akşam Antalya Beach Park’da olacaklar. Önümüzdeki hafta içi Mersin ve Samsun’u turladıktan sonra haftaya pazar İstanbul Turkcell Kuruçeşme Arena’da final yapacaklar. Seyretmek isteyeceğiniz bir konser olduğunun ben garantisini veriyorum, gerisi size kalmış.

SES KÖPRÜLERİ

Mercan Dede’si, Burhan Öçal’ı, Hüsnü Şenlendirici’si, Baba Zula’sı, Replikas’ı, Selim Sesler’i ile Double Moon albümlerinin en iddialı şarkılarına Türkiye ve dünyadan bir çok DJ’e remix’ler yaptırılmış ve "Doublemoon Remixed" albümü işte böyle doğmuş. Bir haftadır keyifle dinlediğim bu özel toplamanın sizin de ilginizi çekeceğini düşündüm. Bir yandan "Aman Melike’m Kavur Balıkları", "Kara Üzüm Habbesi" ile "Çiftetelli" oynarken; çok güzel olduğu için onların tabiri ile söylüyorum; Bergama düğünlerinden Brezilya karnavallarına; Edirne çayırlarından Londra kulüplerine; Doğu Anadolu’ya, oradan Bronx’a, İstanbul barlarına, Arap çöllerine uzanan ses köprüleri kuracaksınız bu albümde.
Yazarın Tüm Yazıları