GeriTatli Espresso yanında çilekli cheesecake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Espresso yanında çilekli cheesecake tarifi

Espresso yanında çilekli cheesecake tarifi

Mis gibi kokusu ile Espresso yanında yulaflı bisküvi tabanı, çırpılmış mascarpone dolgusu ve bol çilek soslu cheesecake tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

Tabanı için:

3 paket yulaflı bisküvi
100 g eritilmiş tereyağı
Kreması için;

3 adet yumurta
Yarım su bardağı krema
400 g mascarpone peyniri
2/3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:

400 g dilinlenmiş çilek
¼ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su
 

Süsleme için:

Çilek dilimleri
Böğürtlen

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi

·       Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

·       Arçelik No Frost Buzdolabı

·       Arçelik A Fry Ankastre Fırın     

·       Arçelik Skylight® Blender

·       Arçelik Imperium Barista® Tam Otomatik Espresso Makinesi

·       Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti

Espresso yanında çilekli cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine yulaflı bisküvi ve eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
  2. Kelepçeli kabın ölçüsünde yağlı kağıt kesip dibine yerleştirin.
  3. Tereyağlı bisküvi karışımını kalıbın dibine sıkıştırarak taban haline getirin.
  4. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesinin içine yumurta ve toz şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Krema, peynir, vanilya, nişasta ve unu da ilave edip karıştırmaya devam edin.
  6. Karışımı bisküvili taban üzerine yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 160 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 60 dakika pişirin.
  8. Oda sıcaklığına gelen cheesecake’i Arçelik No Frost Buzdolabı da 6 saat dinlendirin.
  9. Nişastayı 1 yemek kaşığı suda çözdürün.
  10. Çilek, şeker, su ve nişastalı suyu Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine ekleyip çilekler yumuşayana kadar pişirin.
  11. Pişen çilekli sosu Arçelik Skylight® Blender’ in içine ilave edip pürüzsüz bir hale getirin.
  12. Eğer sosunuzun daha da pürüzsüz olmasını istiyorsanız çilekli karışımı sık telli bir süzgeçten geçirebilirsiniz.
  13. Dilimlediğiniz çilek ve böğürlenleri cheesecake'in üzerine dizin.
  14. En son hazırladığınız çilekli sosu cheesecake'in üzerine dökün ve sosun donması için Arçelik No Frost Buzdolabı da 2 saat bekletin.
  15. Espresso için, Arçelik Imperium Barista® Tam Otomatik Espresso Makinesi nin fincan ısıtıcı bölmesi ile sıcak kahve bardağınızı hazırlayın.
  16. Ardından su haznesine su ekleyin.
  17. Kahve haznesine filte kahve çekirdeklerini ekleyip 13 kademeli paslanmaz çelik öğütücüde öğütün.
  18. Ardından Espresso tuşuna basın.
  19. Espresso yanında çilekli cheesecake tatlınız hazır.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.