Son Güncelleme:
Tavuklu Noodle Tarifi
Uzakdoğu mutfağının gözdesi noodle tarifini sebzeli ve tavuklu yaptık. İşte nefis soya soslu tavuklu noodle tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 paket noodle
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı soya sosu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı susam
- 2 dal frenk soğanı
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Ankastre Ocak
Tavuklu Noodle Tarifi Nasıl yapılır?
- Tavukları iri şekilde doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta wok tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.
- İyice ısındıktan sonra içerisine tavukları atın ve sotelemeye başlayın.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta bir tencerede su kaynatın.
- Suya noodle'ı atıp haşlayın.
- Sotelediğiniz tavukları bir tabağa alın ve bir kenarda bekletin.
- Havuç, kabak ve biberi ince jülyen şeklinde doğrayın, sarımsakları incecik kıyın.
- Tavanızı yeniden ısıtın ve kalan zeytinyağıyla beraber ince kıydığınız sarımsağı ekleyip soteleyin.
- Üzerine havuç, biber ve kabağı ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Sebzeler piştikten sonra haşladığınız noodle'ı üzerine ekleyin.
- Soya sosu ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
- Ocaktan aldığınız noodle'ınızı servis tabağına koyun.
- Üzerine susam ve frenk soğanı serpin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik