GeriPilav ve Makarna Tavuklu Noodle Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu Noodle Tarifi

Tavuklu Noodle Tarifi

Uzakdoğu mutfağının gözdesi noodle tarifini sebzeli ve tavuklu yaptık. İşte nefis soya soslu tavuklu noodle tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 paket noodle
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı soya sosu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 2 dal frenk soğanı

Kullanılan ürünler: 

  • Arçelik Ankastre Ocak

Tavuklu Noodle Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Tavukları iri şekilde doğrayın. 
  2. Arçelik Ankastre Ocak'ta  wok tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.
  3. İyice ısındıktan sonra içerisine tavukları atın ve sotelemeye başlayın.
  4. Arçelik Ankastre Ocak'ta  bir tencerede su kaynatın.
  5. Suya noodle'ı atıp haşlayın.
  6. Sotelediğiniz tavukları bir tabağa alın ve bir kenarda bekletin.
  7. Havuç, kabak ve biberi ince jülyen şeklinde doğrayın, sarımsakları incecik kıyın.
  8. Tavanızı yeniden ısıtın ve kalan zeytinyağıyla beraber ince kıydığınız sarımsağı ekleyip soteleyin.
  9. Üzerine havuç, biber ve kabağı ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  10. Sebzeler piştikten sonra haşladığınız noodle'ı üzerine ekleyin.
  11. Soya sosu ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
  12. Ocaktan aldığınız noodle'ınızı servis tabağına koyun.
  13. Üzerine susam ve frenk soğanı serpin.
  14. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik