GeriAtıştırmalıklar Pancarlı Dip Sos Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancarlı Dip Sos Tarifi

Pancarlı Dip Sos Tarifi

Sıcacık kızarmış ekmekler üzerine sürülmüş nefis pancarlı dip sos tarifi...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet pancar
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kabak çekirdeği içi

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Ankastre Fırın
  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Resital Ekmek Kızartma Makinesi

Pancarlı Dip Sos Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtın.
  2. Pancarları içi yağlı kağıt kaplı alüminyum folyoya kabuklarını soymadan iyice sarın.
  3. Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 45 dakika - 1 saat pişirin.
  4. Batırdığınız bıçak içine kolaylıkla giriyor ise pancarlar pişmiş demektir.
  5. Pancarlar soğuyunca kabuklarını ayıklayıp dörde kesin.
  6. Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine zeytinyağı ve sarımsaklarla beraber kestiğiniz pancarları ekleyin.
  7. Tuz, karabiber, limon suyu ve sirkeyi de ilave edip püre kıvamına gelinceye kadar çekin.
  8. Sosunuzu Arçelik Resital Ekmek Kızartma Makinesi'nde kızarttığınız ekmeklerin üzerine sürün.
  9. Pancarlı dip soslu ekmeklerinizin üzerine kabak çekirdeği serpip servis edin.
  10. Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik