Son Güncelleme:
Pancarlı Dip Sos Tarifi
Sıcacık kızarmış ekmekler üzerine sürülmüş nefis pancarlı dip sos tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet pancar
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kabak çekirdeği içi
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Fırın
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik Resital Ekmek Kızartma Makinesi
Pancarlı Dip Sos Tarifi Nasıl yapılır?
- Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtın.
- Pancarları içi yağlı kağıt kaplı alüminyum folyoya kabuklarını soymadan iyice sarın.
- Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 45 dakika - 1 saat pişirin.
- Batırdığınız bıçak içine kolaylıkla giriyor ise pancarlar pişmiş demektir.
- Pancarlar soğuyunca kabuklarını ayıklayıp dörde kesin.
- Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine zeytinyağı ve sarımsaklarla beraber kestiğiniz pancarları ekleyin.
- Tuz, karabiber, limon suyu ve sirkeyi de ilave edip püre kıvamına gelinceye kadar çekin.
- Sosunuzu Arçelik Resital Ekmek Kızartma Makinesi'nde kızarttığınız ekmeklerin üzerine sürün.
- Pancarlı dip soslu ekmeklerinizin üzerine kabak çekirdeği serpip servis edin.
- Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik