Kahve gerçekten zararlı mı?

Güzin ABLA
Haberin Devamı

İstanbul’dan M. E.

Güzin abla, ben 29 yaşında kahve tiryakisi genç bir kadınım. Biraz da kilo almaya eğilimliyim. Arkadaşlarım beni hep uyarıyorlar. Bu kadar çok kahve içince kilo alma ihtimalimin arttığını duydum. Arkadaşlarım beni uyarıyorlar. Selülite neden olurmuş. Annem ve anneannem de kahve tiryakisiydiler. Buna rağmen ikisi de kilolu değildi. Selülitleri de yoktu.

Kızım, son yıllarda sağlıksız beslenme nedeniyle ortaya çıkan selülit sorununun giderek herkesi endişelendirdiğini görüyoruz. Gerçekten de sağlıksız bir yaşam sürdüğümüz ve beslenmemize hiç önem vermediğimiz için bu cilt dokusu altına yerleşen çirkin yağlar vücudumuzu sarıyor. Bugün artık gençlerde bile selülit sorunu göze çarpıyor. Bunun bir nedeni de fast-food denen ayak üstü beslenmenin metabolizmayı bozması, aşırı yağlı ve aşırı karbonhidrat yüklü yiyecekler. Gençler de büyükler de su içmeyi bilmiyorlar. Oysa selülitin en büyük nedeni böbreklerin susuz kalması. Tuzlu besinler ve alkol selülite yol açan en büyük etkenler. Bu arada çay, kahve ve kolalı içecekler sinir sisteminde bozukluk yaratabiliyor. Aşırı kahve ve çay tüketimine bir de kolalı içecekler katılınca yorgunluk, huzursuzluk, uyku bozuklukları ortaya çıkıyor. Kan dolaşımı etkileniyor.

Cinsel konuları açık konuşalım

Sadizm ve fanteziler arasındaki fark

Bazı okurlarımdan eşlerinin ilişki sırasında kendilerini yatağa bağlamak, orasını burasını ısırmak ya da sıkmak istediklerini belirten mektuplar alırım. Genellikle kadınlar eşlerindeki bu eziyet etme yatağa bağlama ilişkiye tecavüz süsü verme türündeki davranışlardan hem yakınıyor hem de şaşkınlıklarını belirtiyorlar. Gerçekten de ilişki sırasında eşlerin aşk oyunlarına başvurmaları, biraz fantezi yaratmak istemeleri doğal karşılanabilir. Ama işi sadizme ya da mazoşizme kadar uzatmak bir tür cinsel sapıklık, marazi bir davranıştır.



Yazarın Tüm Yazıları