Kábuslar görmemek için hayata çekidüzen vermeli

Geçen akşam televizyonu açtım ve ‘iftarda cinsel ilişki’ tartışması ile burun buruna geldim. Ruhum titredi. Gözlerimi ve kulaklarımı açıp, kapattım. Biliyorsunuz hayal dünyasında yaşıyorum, rüyalar malum: ‘Sanırım kabus görüyorum’ dedim.

Hayır, konu tam karşımda tüm harareti ile devam ediyordu.

Televizyonun karşısında gözlerim doldu. Körü körüne inançları olmayan, üniversite mezunu bir ailede yetiştim. Sonuna kadar hümanist, saf ahlak, saf inanç ve kesintisiz doğrudan ödün vermeyen bir anlayışla büyüdüm. Ramazan aylarında etraftaki aydınlık daha bir parlak olurdu.

Hálá da bu parlaklığı korumaya çalışırım. Oruçlu ya da oruçsuz, insanın inanacak, sığınacak, tutunacak, arınacak bir güç bulmasından daha güzel ne olabilir?

Katılın ya da katılmayın Ramazan ayı, Tanrı’ya yakın olduğunuz, yemek düzeninizi değiştirirken, yaşam tarzınızı da gözden geçirebileceğiniz; kendinizi değerli kılmak, yükseltmek, ‘insan’ olmak için fırsatlar elde edeceğiniz, kutsal olması bir yana, en temiz yaşanması gereken aylardan biridir.

Bir kızılderili sözü vardır ‘Çocuklarınıza şeytandan bahsetmeyin. Önce, merak eder, sonra tanışırlar’ der. Bu ayın saflığını bozmamak, amaç bilgi edinmek ve bilgilendirmek dahi olsa, ağızdan çıkan ve kulak arasındaki dengeyi iyi kurmak lazım.

Toplu kabuslar görmemek için çekidüzen verilmiş bir yaşamın yanında olmalı.

Doğruyla titreşen kalpleriniz, ışıkla bakan gözleriniz olsun,

Sevgi ile kalın

Niobe


RÜYA ANALİZLERİ


n Rumuz: SOS

Annemin ölüm yıldönümünün olduğu gün bir rüya gördüm. O kadar gerçekçiydi ki uyandıktan sonra bile rüya olduğuna inanmam zaman aldı.

Başımda gerçekten sorun var gibi sürekli başım ağrıdı. Annem öleli üç yıl oluyor. Kanserden öldü.

YORUM:
Öncelikle üzüntünüzü paylaştığımı bilmenizi isterim. Mutsuzluğun son noktasına geldiğimiz günleri sadece beynimizin derinliklerine gömeriz ama asla unutmayız.

Annenizin ölümü ve ölümün gelme tarzı, ortalamanın üzerinde zorluklar yaşamanıza neden olmuş. Bu zor dönemi hafıza kodlarınıza yerleştirmişsiniz. Rüyalarınız yaşadığınız acıların tekrarlanma kaygısından kaynaklanıyor. İçinizi rahat tutun.

n Rumuz: A. SANEM

Rüyamda ailem ve akrabalar yemek yedik, o da ordaydı, bir adam! 50 yaşlarında çok saygılı ve zengin birine benziyordu. Kısa bir süre sonra ‘Bir yemek yiyeceğiz’ dedi ama nereye gideceğimizi söylemedi. Gitmek istemedim, çekindim ama karşı koyamadım. ‘Ailenden çekinme’ dedi sonra arabaya binip gittik.

Uzak bir yerdi ama çok çabuk vardık. Sanki nehir kenarıydı, tahta bir köprünün üzerinden geçtik, küçük tahtadan yapılmış, açık havada yemek yemek için bir yerdi sanki. Oraya girerken elimi tuttu, çekmek istedim çekemedim. Bir baktım kuzenlerim de orda beni gördüler. Ne yapacağımı bilemedim, çok utandım sonra selamlaştık. O şekilde görünce eşimi aldattığımı düşünecekler diye korktum daha sonra da uyandım. Uyandığımda sanki her şey gerçekti.

YORUM:
Evliliğinizde mutluluğu yakalayamamanıza rağmen, ailenizden ve çevrenizden çekinmeniz yüzünden evliliğinizi sürdürüyor olmalısınız. Rüyanız, içinizdeki sesin size, başka bir yerde, başka bir yaşamda daha mutlu olacağınızı söylediğini gösteriyor. Sanki bir de sizi bu düşünceye iten, cesaretlendiren güçlü bir karşı cins var gibi.

RÜYA SEMBOLLERİ

3 MOTOSİKLET

Son günlerin yükselen trendi olmasını bir tarafa bırakırsak; rüyayı gören kişinin hayat akışının hızlanacağını ya da bu tür bir özleminin olduğunu gösterir.

3 MİSAFİR

Rüyada tanınmayan bir misafir görmek, gizli kalmış keşfedilmemiş güçleri sembolize eder.

3 CAMİ

Rüyada gördüğünüz cami, inançlı bir kişi olduğunuzu veya böyle bir kişi olmak istediğinizi gösterir. Aynı zamanda, rüyanın görüldüğü andaki hislere bağlı olarak, huzur ve güven ihtiyacına da işaret ediyor olabilir.

3 KANAT

Özgürleşme arzusunun ya da sonradan fark edilen yeteneklerin kullanılmaya başlayacağının işaretidir.
Yazarın Tüm Yazıları