İstiklal Caddesi’ni artık rahat bırakın

Demirören İstiklal de açıldıktan sonra İstiklal Caddesi artık tamamen “sterilize” edildi. Buradan tüm emeği geçen herkesi tebrik etmek isterim.

Herşeyin zinciri artık burada: Uluslararası perakendeciler, kahveciler, sinemalar, kitapçılar. Avrupa’daki herhangi bir alışveriş caddesinden farkı kalmadı. Kendine özgü, bağımsız dükkanları teker teker kapandı. Tekrar tekrar tebrikler.
Hafta başında Demirören AVM’yi görmeye gittim. Bu kunt “mimari” yapının özentiliği üzerine çok yazıldı, geçeyim.

İÇİ DIŞINDAN GÜZEL

Kabul etmem lazım, içi dışına oranla daha estetik. X-ray cihazı bulunmayan geniş kapıları davetkar. İçerisi ferah. İstiklal Caddesi’nde değil de, şehrin başka bir yerinde olsa (ama kesinlikle Nişantaşı ya da Bağdat Caddesi’nde değil) beğenebilirdim. Tabii bittiğinde...
İçerisi hala şantiye, asansörler çalışmıyor. Tuvaletlere giden “tüneller” yürümekle bitmiyor. Bir ara ümitsizliğe kapılıp yanlış yere gittiğimden dahi şüphe duydum. O dar koridora, en üst katta bir de ATM makinelerini koymuşlar, AVM yükünü aldığında izdiham çıkar.
Açılmamış mağaza ve restoranlar olduğundan, pek ışıltılı bir hali yoktu. Ziyaretçiler koridorlarda bakınıyor ama mağazalardan içeri girmiyordu. Yemek katı, iştah kaçıracak kadar terk edilmiş bir haldeydi.
AVM’nin en renkli yeri giriş katı. Sephora ve Gap’in burada olmaktan memnun kalacağı kesin. Çünkü ikisi de caddeye bakan cephede bulunuyor ve birer cadde mağazası gibi algılanıyor.
Teknoloji marketi Satürn’de dolaşmak arzın merkezine seyahat gibi. Mağazanın girişi zaten -1’de ve aşağı doğru üç katlı.
Üstte iki kata yayılan müzik ve kitap devi Virgin, iddialı bir diğer uluslararası marka. Söz konusu İstiklal Caddesi olunca, buranın kitapçılarıyla yarışamaz belki ama müzik market olarak müşterileri çeker diye tahmin ediyorum. Caddede ancak üç yeri dolaşarak görebileceğiniz ürün çeşitliliğini tek adreste barındırıyor. Bir de akıllıca bir şey yapmışlar ve çizgi roman bölümünü geniş tutmuşlar.

SOKAK ALIŞVERİŞİYLE DERDİNİZ NE

AVM’deki diğer markalar Tchibo, Deichman, Twist, Laura Baresse, Koton, İnci, Gizia, Softone, Hummel, Divarese, Atasun Optik, By Saatci, Vakko, Mothercare, GNC ve Guess.
İnsanların açık havada dolaşmak, sokak alışverişi yapmak için tercih ettikleri yerlere neden ısrarla kapalı kutu AVM’ler dikiyorlar merak ediyorum. Nişantaşı’na City’s açtılar, güya lüks alışveriş merkezi olacaktı, bugün içinde C&A bile var. Hala müşteri sıkıntısı çekiyor. Bundan yıllar evvel, İstiklal Caddesi’nin ne olduğunu anlayamamış başka bir ekip, Pasaj Markiz projesine soyunmuştu, ömrü uzun olmadı. Cadde halkı, kendine üstten bakan bu yeri hiç sevmedi. Bakalım Demirören İstiklal’in geleceği ne olacak.

Yarın ışıkları kapatın

İstanbul Levent’teki Kanyon, yarın akşam WWF’nin Dünya Saati (Earth Hour) kampanyasına katılacak. Tüm dünyayla aynı anda, 20:30-21:30 saatleri arasında, bir saat süresince ışıklarını kapatacak. İlk olarak Mart 2007’de WWF-Avusturalya’nın önderliğinde Sidney kentinde başlayan ve 2008 yılında küresel bir kampanyaya dönüşen Dünya Saati (Earth Hour) hareketi kapsamında, milyonlarca insan, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğinin altını çiziyor. Bu sembolik ve görsel mesajla, bir saat boyunca tüm dünyanın ışıkları kapanıyor.

SHOPPING FEST’TE BU HAFTA

Seçili ürünlerde yüzde 30

Kurt Geiger, Guess, Charles&Keith, Laura Ashley, Mothercare ve Early Learning Center mağazalarından yapacağınız alışverişlerde İstanbul Shopping Fest’e özel indirim var. İndirim oranı, seçili ürünlerde yüzde 30-50.

20 kişiye her hafta otomobil

İstanbul Shopping Fest kapsamında 40 gün süresince kredi kartı ya da banka kartıyla 40 TL’lik her alışverişte bir çekilişe katılım hakkı veriliyor. Festival süresince Renault marka 20 otomobil kazanma fırsatı var. Talihliler, noter huzurunda yapılacak çekilişlerle belirlenecek.

Candan Erçetin Akmerkez’de

Sabaha kadar alışveriş sırası bu kez Akmerkez’de. Yarın gece 02.00’ye kadar kapılarını açık tutacak.l Candan Erçetin konserini izleyebilir, 3 Mini One otomobilden birini kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz. Konser 22.30’da, kampanya katılımı 22.00-02.00 arasında.
Yazarın Tüm Yazıları