İstediği tabloyu neden alamadı

Siren Ertan geçtiğimiz hafta Beyoğlu Markiz’de açılan resim sergisindeydi.

Ressam Gülgün Tüzün’ün sergisini gezen Ertan, günün sonunda 1 milyar 200 milyon lira değerinde bir tablo almaya karar verdi. Hemen çantasından çıkardığı American Ekspress kartını uzattı. Ama beklemediği bir yanıtla karşılaştı. Bu kart için diğer provizyon makineleri kullanılamıyordu. Ertan’a kartıyla ödeme yapmasının imkansız olduğunu belirten yetkililer, dilerse tabloyu ev adresine gönderebileceklerini söylediler. Ama Siren Ertan daha sonra kendisinin uğrayıp alacağını söyleyerek bu teklifi geri çevirdi ve Markiz’den ayrıldı.

Cafe’de sergi keyfi

Cafe Artist, Harun Antakyalı’nın resim sergisiyle kapılarını sanatseverlere açtı. Mekan, Türkiye’de ilk defa uygulanan ‘cafe galeri’ konseptiyle, müşterilerine Fransız Sokağı’nın büyüleyici atmosferinde hizmet verecek. Müşteriler, yemeklerini yiyip içkilerini yudumlarken, hem Türkiye’nin en önemli ressamlarının resimlerini görecek, hem de beğendikleri tabloları satın alma şansı bulacaklar bundan böyle...

80’lere dönüş

The Ritz Carlton Oteli’nin altında açılan Mashroom son günlerde bir hayli popüler. Salı geceleri düzenlenen eski modacı Clio’nun partileri de dillere destan. Geçtiğimiz salı gecesi 80’li yılları çağrıştıran giysileriyle partiye katılan davetliler, sabaha kadar eğlendiler. İşletmeci Niso Niyego bu tür partilerin sezon boyunca devam edeceğini söylüyor.

Ay sonuna kadar açık

Gülgün Tüzün’ün kişisel resim sergisi 13 Ekim’de Markiz Pasajı’nda açıldı. Sergide yer alan resimlerin satışından elde edilecek gelir Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacak. Gençlerin öncülüğünde toplumsal barış, dayanışma ve değişim amacıyla 2002 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Toplum Gönüllüleri Vakfı, gençleri sosyal hizmet projeleri üretmeye yönlendiren çalışmaların yanısıra, doğrudan gençlerin eğitimine katkıda bulunacak projelerle de toplumsal gelişimi destekliyor.

Nostaljik seçimler

Edvina Sponza Özyeğin’e geçen hafta Maçka tarafında yürürken rastladım. Giysisi sıradan bir yürüyüş için fazla şıktı. Sonradan öğrendim ki The Ritz Carlton Residence’daki dairesinden çıkmış, Maçka Küçük Çiftlik Parkı’nın yerinde açılan G-Mall’a gidiyordu. Eşi Murat Özyeğin işte olduğu için G-Sport mağazasının açılışına tek başına katılan Edvina Hanım, eteği, siyah bluzu ve çantasıyla geçmiş yılların modasını yansıtıyordu.

İşler açılıyor

Esra Çavuşoğlu Maçka’daki G-Mall’un içinde cafe-restoran işletiyor. Yaz aylarında durgun geçen işleri, kış mevsiminin başlamasıyla hareketlendi. Kitap ve kaset satan mağazanın açılması, üç boyutlu sinemanın hizmete girmesi G-Mall’a uğrayan insan sayısını arttırdı. Alışveriş turları sırasında karınları acıkanlar da Esra Çavuşoğlu’nun dükkanında soluklanmaya başladı haliyle... Buranın mönüsü oldukça hafif, rejim yapanlar için ideal. Geçtiğimiz gece G-Sport adlı mağazanın açılışına gelenler de Çavuşoğlu’nun dükkanını doldurdular.

Kerem Görsev Trio buzhol’de

buzhol’de ‘Her Salı Caz Keyfi’ Kerem Görsev Trio ile 19 Ekim’de başlıyor. Görsev’in piyanoda, Volkan Hürsever’in kontrabasta ve Cengiz Baysal’ın davulda dinleyicileri büyüleyeceği gecenin ardından, sürpriz isimler yine buzhol’de cazseverlerle buluşacak. Görsev buzhol’de vereceği konserde ‘Meeting Points’ isimli son çalışmasından da örnekler sunacak. Salı gecelerini Markiz’deki buzhol’de caz müziği eşliğinde geçirmek, keyifli bir alternatif olabilir...

Uslu’nun desteği

Tepe Nautilus’ta UNICEF’in ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasına destek amacıyla 24 Eylül’de başlayan ‘Yaş: 2 Sergisi’ne katılan Ece Uslu, düzenlenen imza gününde sergideki fotoğrafından basılan kartpostalları hayranları için imzaladı. İş, sanat, medya ve spor dünyasından birçok ünlünün kişisel fotoğraf albümlerinden alınan ve ikinci yaşlarında çekilmiş fotoğraflarından oluşan ‘YAŞ: 2 Sergisi’ ile, okuma şansı bulamayan 600 bin civarındaki kız çocuğunun okullu olmasını amaçlayan ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasına destek sağlanacak.

Sosyete bez peçeteyle coştu

Moda Deniz Kulübü ve Büyük Kulüp müdavimleri, geçen hafta Coşkun Erdem’in 50. sanat yılı nedeniyle Büyük Kulüp’te düzenlenen gecede coştu. Coşkun Erdem’e büyük saygı duyduğunu belirten İbrahim Tatlıses’in de sahneye çıktığı gecede, sosyete Tatlıses’in türkülerine ellerine aldıkları bez peçeteleri sallayarak eşlik etti. Kimi şarkılar söyledi, kimi masaların üzerinde oynadı. Beyin cerrahı Adnan Gürkaynak’ın eşi Merih Hanım, ANAP’lı eski milletvekili Melike Hasefe, mimar Yılmaz-Nejla Sanlı çifti, rahmetli Prof. Dr. Süha Toner’in eşi, genç çapkınlardan Can Akçay’ın annesi Azade Toner de saatlerce peçete ellerinde eğlenen isimlerdendi...
Yazarın Tüm Yazıları