İstanbullu pek çok yatırımcı kaçarken İzmirli kahraman trilyonlar yatırıyor

İzmir’e geldiğim günden itibaren güzellik salonlarında, eğlence yerlerinde, butiklerde, alış veriş merkezlerinde, hep Kamuran Habif’in adını duydum.

Haberin Devamı

Yakın dostum Gülengül Uslu, İzmir’in popüler dergisi Diva’nın en hızlı ve başarılı paparazilerinden Volkan Baş, A Plus’dan Bilgen, Bay Habif’in, bonkörlüğünden, yanında çalışanlara olan sevgi ve saygısından söz etti hep. Onun için kazanmaktan çok İzmir’e yatırımlar yapmak ve bu sayede de yüzlerce insana iş olanağı yaratmak önemliymiş.
Bir zamanlar yanında çalışanlara başarılı oldukları evlendikleri ya da çocukları olduğu an kese ile altın dağıtırmış. Kirasını ödemekte zorluk çeken kiracılarına yardım edermiş.
Böylesine bir karamanı sizlere tanıtmak istedim. Öyle fotoğrafları çıksın, röportajları yapılsın hiç sevmezmiş. Neyse 1996 yılında kurduğu Ran Group, Beymen Business, Altınyıldız Classics, Network, Fabrika, Ranello ve George Henry markalarını bünyesinde barındırıyor. Bu mağazalar Alsancak, Konak Pier, Ege Park Mavişehir AVM, Forum Bornova AVM, Susurluk ve Aydın’da yer alıyor. Binlerce kişiye ekmek verdiği için ve bu ekonomik krizde hala yeni yerler açtığı için Kamuran Habif ve oğlu Enis bana göre kahraman o nedenle bu kadar önemsedim kendilerini. Yoksa bir yudum sularını, ya da bir kahvelerini bile içmiş değilim.
 
 %100 Cafe-Restaurant&More....

Haberin Devamı

Şimdi yiyecek-içecek sektöründe yeni bir markayla Habif’ler kısa sürede ağırlıklarını ortaya koydular. Konak Pier’in büyüleyici atmosferinden geçip %100’e girdiğimizde bizi Türkiye’nin en önemli mekan tasarımcılarından Levent Penso’nun yaratıcılığını sergileyen country tarzı karşılıyor.
ilk olarak,.. yerdeki karoların dokusundan taş duvarların yapısına, İzmir’in eşsiz deniz manzarasından iç mekanın konforuna kadar her şeyi ile muhteşem bir cafe-restoran olmuş % 100.
Özel toplantılarınız için muhteşem localar, girişte ki kocaman salonun yanı sıra gerçekten ilgi çekici.. %100 cafe’yi farklı kılan diğer özellikler ise bir duvarında asılı antika tabaklar. Antika küplerle süslenmiş oturma grubu ve deniz kenarına açılan kocaman bahçesi ise ayrı bir hava katmış...
.Çok özel kitaplardan oluşan kütüphanesinde ise gün içerisinde sade bir kahve keyfi yapabilmek oldukça mümkün..

Haberin Devamı

Mönü çok zengin

Ran Group; ilk cafesi olan Mandolin Cafe’yi 7 yıl önce açmış.. Daha sonra Levent Penso ile Konak Pier’de Home Store Cafe ve Mağaza hizmete girmiş.. Aradan 5 yıl geçtikten sonra Levent Penso’nun, Home Store’u satmasıyla aile kendi markalarını bir kez daha yaratmaya karar vermiş..Enis Habif ’in açtığı %100 Cafe, adından da anlaşılacağı gibi herşeyi ile büyüleyici, baştan çıkarıcı, benzersiz bir mekan..Kamran Habif’in gurme derecesinde gelişmiş damak tadı ile Home Store’dan edinilen tecrübe birleşince ortaya %100 farklı bir cafe çıkmış..
Gurme otoritelerinin et sihirbazı olarak tanımladıkları dükkan-İstanbul tarafında “Dry Aged” sistemiyle üretilmiş benzersiz kalitedeki etler, bu benzersiz kalitedeki etlerle yaratılan sıra dışı lezzetler gerçekten de yemeklerin en büyük iddiası..
Hafta sonları bahçe de güzel bir kahvaltının yanı sıra akşamları ise zengin menüler sizleri bekliyor.. Hatta işine aşık Uzakdoğulu mutfak şeflerinin yarattığı, her biri sanat eseri görünümünde olan, lezzetleriyle büyüleyen sıra dışı sushileri tatmanız gerek? Onların markası, Red Point Sushi.. Uzakdoğu lezzetlerinin zirvelerinden inmek istemeyenlerin yeni, vazgeçilmez tercihi.. Yine %100 Cafe içerisinde sunuluyor.
Ve bence burayı vazgeçilmez kılan en önemli neden; sade ve hoş bir cafede yemek yiyebilmenin rahatlığı. Ayrıca şık bir restoranda özel lezzetleri tadabilmenin ayrıcalığı. Durun bitmedi, özel toplantılarınız için size ilham veren büyüleyici bir atmosferin bir arada bulunması da ayrı bir özellik..

Ne yemeli?

Haberin Devamı

 Café de Paris soslu ızgara dana eti dilimleri ile Kuzu İncik Aside isimli patlıcan beğendi üzerinde ızgara sebzeler eşliğinde fırınlanmış süt kuzu incik en iddialı ana yemeklerden sadece 2’si.. Makarnalardan Paccheri con Filetto e Melanzane ise içeriğindeki bonfile dilimleri, domates sos, mozzarella ve kızarmış patlıcanlı paccheri ile sizlere çok özel bir lezzet sunuyor. Risotto ai Funghi Porcini ise porcini mantarlı Arborio risottosuyla klasik bir tat Diyet yapanlar için ise pizzalardan Kepekli Pizza ve %100 Pizza alternatif seçeneklerden.. Size çabuk bir sunumla gelen Buffalo Burger ve Kulüp Sandwich sinema öncesi kısa bir atıştırma için hoş bir seçim. o. Domates carpaccio sepetinde frambuaz soslu mevsim yeşillikleri, mozzarella, karamelize soğan ve tatlı ekşi karideslerden oluşan %100 Salata yine adı gibi iddialı. Müthiş bir Çikolatalı Sufle yada Bademli Çikolatalı Turta ile her biri başyapıt niteliğindeki benzersiz tatlılar..Sunuldukları mekan kadar farklı, kesinlikle sıra dışılar..

Haberin Devamı

Fiyatlara gelince ?

Ana Yemekler 18-32 TL, Salatalar 16-25 TL, Makarna ve Risottolar 17-25 TL,
Pizzalar 14-25 TL, Tatlılar, 4,5-14 TL ve Şaraplar, 45-110 TL
Telefon:0.232.441.55.93

Karşıyaka halkı Çok huzursuz

Tehlikeli çukur

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın, aydın ve başarılı bir başkan olduğuna inanıyorum. Ama bana gelen yakınmaları da, bir de fotoğraflı kanıt olunca, kullanmak gazetecilik görevim. Karşıyaka- Nergiz semtinden yazan Atınyıldız Kuyumculuk’ dan Reşit Nacar’ ın yazdıkları aynen şöyle:
Şenay Hanım 1775 sokağa aralık ayında direkler değiştirilecek diye direk çukurları açıldı. Hiçbir önlem de alınmadan açık bırakıldı. Bu çukurların derinliği 1.40 metre. Dikilmesi gereken direk de 3 aydır sokağın başında duruyor. Bu çukur yüzünden çocuklarımızın ikisi hastanelik oldu. Son çaremiz sizsiniz.”

Haberin Devamı

 Lambalarımız takılmadı

Goncalar Mahallesinde bulunan sokağımızda tam bir yıldır sokak lambalarımız yanmıyor. Bu durum hırsızlara davetiye çıkarıyor. Kaç araba soyuldu. Belli bir saatten sonra evlerimize girerken ürküyoruz. Çoluk çocuğumuz var. Lütfen yardım edin.

Bu alemin artık Çivisi çıkmış

Duyduğumda inanamadım.
Araştırdım ve doğruluğuna inanınca da yazmaya karar verdim.
Seda Sayan, bana göre ekranların bir fenomeni. Ama son yaptığı işte büyük hayal kırıklığına uğradı. Bence bir süre ekranlardan uzak kalması gerekirdi.
Mehmet Ali Erbil. Ekranların, sinemanın ve de sahnelerin en iyi komedyeni. O da ne yazık ki son yaptığı işlerde başarılı olamadı. Yanlış formatlar Seda’yı da, Mehmet Ali’yi de hayal kırıklığına uğrattı.
Bu arada Seda boşandı, Mali de ayrılıyor.
Ama asıl mesele Seda ile Mehmet Ali ekranlarda, magazin basınında bir birlerine söylenmedik söz bırakmadılar. Araya İbrahim Tatlıses girdi. Yine de barışmadılar. Seda, hayatta en sevdiği varlık annesi bile araya girse, asla Mali’nin suratına bakmayacağına yemin billah etti. Aynı durum Seda ve Mehmet Ali’nin eski menejerleri Stelyo Pipis ile yapımcı firmaları Sinevizyon’un patronu Levent Altınay ve Genel Koordinatörü Pelin Akat için de geçerliydi. Tabiri caiz ise kanlı-bıçaklı oldular. Şimdi barışmışlar. Seda ile Mali birlikte program yapacaklarmış. Şoke oldum. Bu alemin çivisi çıkmış ne diyeyim.

Yazarın Tüm Yazıları