İstanbul’dan Ankara’ya dönüş “oh” dedirtiyor

TAM dört saat. Evet evet tam dört saat köprü trafiği... Ben böyle birşey görmedim. İstanbul şahane, muhteşem, eşsiz, benzersiz tamam anladık ama bu trafiği anlamak mümkün değil. Ne oluyor diye sorun, yağmur yağıyor! Hayır Allah korusun hastalansanız, acil bir durum olsa hastaneye yetişmeniz imkansız. Geldim Ankara’ya oh dedim. Hoşbulduk Ankara!

Haberin Devamı

Geçen hafta Pazar... Trafik çilesi bitti ve nihayet Beşiktaş’tayım! Four Seasons Bosphorus’ta Endeavor 35. Uluslararası Seçim Paneli’nin galası var.
Endeavor, önde gelen işadamları ve işkadınları tarafından etkin girişimciliği desteklemek amacıyla kurulan uluslararası bir dernek.
Endeavor galasında
rengarenk buluşma
Endeavor Türkiye’nin Yönetim Kurulu, Ali Koç, Suzan Sabancı Dinçer, Vuslat Doğan Sabancı, Murat Özyeğin, Ebru Özdemir başta olmak üzere iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşuyor. Ben de Danışma Kurulu’ndayım. Gala yemeğinin ev sahibi, Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu idi. Zarif eşi sevgili Aylin kırmızı tuvaleti ile çok ama çok şıktı. Başta yönetim kurulu üyeleri olmak üzere pek çok yabancı işadamı da katılmıştı geceye. Aynur Bektaş, İzzet Garih, Şirin-Neşet Yalçın, Süleyman Orakçıoğlu, Nezih Barut İstanbul’dan, Rezzan-Barış Haşemoğlu, Aslı-Batuhan Özdemir, Hilal Aytemiz, Aygen Yenigün, Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka, İlhan İl de Ankara’dan katılan konuklardan bazılarıydı. Gecenin onur konuğu, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük girişimcisi Hüsnü Özyeğin o gece nefis bir konuşma yaptı. Başarılarını, hayal kırıklıklarını, iyi girişimci olmanın püf noktalarını bizlerle paylaştı. Eşi Ayşen Hanım’a teşekkür etti. Öyle hoşuma gitti ki... Ayşen Hanım, AÇEV’in “7 çok geç kampanyası” ile, erken çocukluk eğitiminin önemi, aile ve çevrenin çocuklar üzerindeki etkisi konularında ne kadar da emek harcadı. Hepsini de canı gönülden, gecesini gündüzüne katarak yaptı. Hepimizin Ayşen Hanım’a kocaman bir teşekkür borcu var!

Haberin Devamı

Terlik geçimsizliği yuva bile yıkabilir

MODA demişken biraz da evdeki modadan bahsedelim diyorum: Petek Dinçöz ve pofuduk terlikleri geçen haftaya damgasını vurdu biliyorsunuz! Can Tanrıyar evliliklerinin bitme nedenini “Terlik Geçimsizliği” olarak açıkladı... Aralarındaki heyecanın bittiğini, nedeninin de Petek Dinçöz’ün evde pofuduk terliklerle dolaşması olduğunu söyledi. Şimdi hanımlar kızmayın ama ben burada erkek tarafından yanayım.
Sokağa çıkarken bin defa aynanın karşısında kendine bak, kırmızı tabanlı, yüksek topuklu seksi ayakkabılarını giy çıkar, elbisenin dekoltesini tart biç, salına salına arkadaş toplantılarına katıl, hatta markete giderken bile rimelini eksik etme, sonra eve dönünce ayıcıklı pijamaların ve pofuduk terliklerinle sevgilinin, kocanın yanındaki koltuğa kurul. Yok öyle şey! Sonra da aramızdaki heyecana, tutkuya ne oldu, elinden kumanda düşmez oldu diye için içini yesin. Erkek dünyası böyle, bunu kabul etmek lazım. Ev hanımı da olsan, televizyon yıldızı da, sonuç değişmiyor. Tamam, tüylü topuklu terlik giyin de demiyorum. Ama onbeşlik cici kızlar gibi dolaşmanın da anlamı yok. Annemin evde giydiği siyah rugan terlikler aklıma geliyor sürekli. Hem rahat hem şık! Tabii babacığıma da bir sormak lazım, acaba o ne düşündü yıllarca!

Haberin Devamı

Mini elbiseler sütun bacaklar

BU sonbahar herkes sokaklarda şıklık yarışına girecek! Çarşamba akşamüzeri Beymen 2010-2011 sonbahar-kış sezonu tanıtım kokteylindeydim. Beymen, yurtdışında çok popüler olan yeni bir uygulama başlatmış. Modayı takip eden şehrin önemli isimleri, kendi dostlarını davet ederek o marka adına bazı organizasyonlar gerçekleştiriyorlar. Beymen’in yaptığı ilk etkinliğin evsahibi, Kurumsal İletişim Sorumlusu Gülden Büyükuçuk’un tabiriyle ‘tam bir Beymen dostu’ olan Duriye Arseven idi. O gün gelen dostları 2010-2011 Sonbahar Kış Koleksiyonu’ndan ilk örnekleri görme şansını elde ettiler.

Bu yaza smokinsiz girilmez

Benim canım Ankaram, asil Ankara’m Endeavor’ın gala gecesinde İstanbul iş dünyasından geri kalmadı! Özellikle Tepe Emlak Yönetim Kurulu Başkanı İlhan İl, bu senenin çizgilerini yansıtan son derece şık smokini ile dikkatleri üzerine çekiyordu. Bu yıl Oscar töreninde de Burberry smokinler ön plandaydı hatırlarsanız. Çok yakın, modacı bir arkadaşım anlattı, ilk smokin 1886 yılında New York’ta verilen bir sonbahar balosunda giyilmiş ve 1. Dünya Savaşı’ndan sonra popüleritesi iyice artmış. Türkiye’de smokini ilk kez tabii ki ulu önder Atatürk giymiş. Kılık kıyafet devriminden sonra Meclis’te, Cumhuriyet Bayramı gibi özel günlerde ve balolarda smokin erkeklerin olmazsa olmazıymış. Bence bütün erkeklere yakışan, gelmiş geçmiş en şık kostüm. Bir kere, asil. Son derece karizmatik. Kesimini de bağlı olarak giyen kişiyi daha da yakışıklı gösteriyor! Sadece kıyafet değil altına giyilen ayakkabı da öyle. Smokin ayakkabılarının rugan, bağcıklı ama dikişsiz, düz yüzlü olması gerekiyormuş.
Modada her ne kadar usul, örf, adet, gelenek çok belirleyici olmasa da, smokin erkekler için her zaman vazgeçilmez bir klasik olacak, ona şüphe yok.

Haberin Devamı

Günlük tek parça “ipek” elbiseler

Günlük giyilebilecek tek parça ipek elbiselere ve devetüyü paltolara bayıldım. Bir de gelen davetlilere! Ben bunca zamandır, Ankara kadınını böyle şık, böyle havalı görmedim. Herkes moda dergilerinden fırlamış gibiydi. Tek parça mini elbiseler, sütun bacaklar ve yüksek topuklarla İstanbul’u kesin solladılar. Her ne kadar bazı kesimler tarafından Ankaramızın kadınlarının giyim kuşamı eleştirilse de, İstanbul’da yaşayan Feryal Gülman, Arzu Sabancı gibi şık kabul edilen hanımların eski Ankaralı olduğunu unutmasınlar! Bu sonbaharda da Ankaralı hanımları çok şık göreceğiz. Bu da bana keyif veriyor tabii. Siz de bol keyifli bir hafta geçirin, görüşünceye dek, sevgiyle, afiyetle kalın.

Yazarın Tüm Yazıları