İş dünyası sahneye çıktı, çocukların değişimine 1.5 milyon TL toplandı

23 ŞUBAT Pazartesi akşamı... Bir tarafta Hürriyet’in basın reklamlarına dönük "Kırmızı" ödül töreni, diğer tarafta Ekonomist dergisinin "Yılın İş İnsanları" ödül töreni... Ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), "Bir çocuk değişir, dünya değişir" hedefiyle iş dünyasını sanatçılarla el ele sahneye çıkardığı gece...

Belki Hürriyet Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal bana kızdı ama seçimimi Ekonomist ve TEGV’den yana yaptım. Önce Ekonomist’in törenine uğradım, ardından saat 21.00’de soluğu TEGV’in gecesinin gerçekleştiği Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda aldım.

Konser öncesi TEGV Başkanı Cengiz Solakoğlu’nun yanına gittim. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, beni görünce takıldı:

- Artık bu geceden de söz edersin.

Program Fahir Atakoğlu ve Tuluğ Tırpan’ın piyano ziyafetiyle başladı. Tuluğ Tırpan’ın bir eli sarılıydı... Yani, piyanoda performansını tek elle ortaya koydu.

Sertab Erener’den Yavuz Bingöl’e, Fatih Erkoç’tan Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisine, Tan Sağtürk’ten Zara’ya, Nazlı Deniz Boran’dan Cem Davran’a Hülya Koçyiğit’e kadar tüm sanatçılar ücretsiz çıktıkları sahnede TEGV’in "eğitim parkları"na katkıda bulunmanın heyecanını yaşadı.

Gecenin en heyecanlı anları, Rahmi Koç, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın sahne aldığı dakikalardı.

Kübalı sanatçı Carlos Garcia şarkı söylerken, Rahmi Koç conga çalarak eşlik etti. İkinci şarkıda Rahmi Koç-Carlos Garcia ikilisine Fatih Erkoç trambonla, Kenan Doğulu da perküsyonla katıldı.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Sertab Erener’le "Arkadaş" şarkısını, Güneri Cıvaoğlu da yine Sertab Erener’le Fikret Kızılok’un "Sevda Çiçeği" şarkısını seslendirdi.

Kürşat Başar da Çökertme türküsünde saksafonuyla Kenan Doğulu, Sertab Erener ve Yavuz Bingöl’e eşlik etti. Gecenin en ilginç anlarından biri de Güler Sabancı’nın Tan Sağtürk’le Vanesa Mae’nin "Tango de los exilados" adlı parçası eşliğinde tango yapmasıydı.

Cem Davran, "Lüküs Hayat"tan bir bölüm seslendirirken, Okan Bayülgen de, Mardin TEGV Öğrenim Birimleri’nde çektiği fotoğrafların sergisini açtı, sınırlı sayıda özel basıp, TEGV yararına satacağını duyurdu.

TEGV Başkanı Cengiz Solakoğlu, geceyi şöyle özetledi: "Rahmi Koç, Güler Sabancı ve Arzuhan Doğan Yalçındağ başta olmak üzere tüm omuz verenler, provalardan itibaren içtenlikle zaman ayırdı. Onların verdiği destek, krizde bile TEGV’in her zaman destek bulacağını kanıtladı."

20 kuruluş, 50’şer bin TL katkı yaptı. Ayrıca bilet satışı gerçekleşti, "Bir çocuk değişir, dünya değişir" yolunda kararlı ilerleyen TEGV’e 1.5 milyon TL’lik kaynak oluştu...

TEGV, konseri DVD yapıp, satışa çıkaracak, oradan da kaynak yaratmaya çalışacak...

Yılda 160 bin çocuğu okul dışı saatlerde "eğitim"le sokaktan kurtaran TEGV, bu işe 10 milyon TL harcıyor...

TEGV, "eğitime gönül verenler"in desteğini hep bekliyor...

Dans etmeyi severim ama çok çalıştım ayol

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Tan Sağtürk, Vanesa Mae’nin "Tango de los exilados" parçası eşliğinde tango için sahnede...

Güler Sabancı, Tan Sağtürk gibi önde gelen bir sanatçıyla tangoya başlayınca, alkış koptu... Güler Sabancı’yı bundan önce en son The Coca-Cola Company CEO’su Muhtar Kent’le dans ederken izlemiştim...

Arada Güler Sabancı tebrikleri kabul ederken, durumunu değerlendirdi:

- Dans etmeyi çok severim. Ancak, profesyonel bir insanla sahnede sergilemek bambaşka. Bu iş için çok çalıştım ayol...

TEGV Başkanı Cengiz Solakoğlu, geçen pazar Rahmi Koç, Güler Sabancı ve Arzuhan Doğan Yalçındağ başta olmak üzere, konser katılımcılarının gece yarısına kadar prova yaptığını vurguladı...

Bu arada, adı sahneye çıkacaklar arasında yer almasına karşın Ethem Sancak’ı gecede göremedim. Bu konudaki soruma Solakoğlu’ndan, "Ethem Bey, önemli bir iş için Londra’ya gitmişti. Kendisi vakfımızın yönetiminde. Ayrıca, şirketi bize desteğini esirgemedi" yanıtı aldım...

1970’lerin sol şarkısı ’Arkadaş’ı TÜSİAD Başkanı bizzat seçti

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Sertab Erener, birlikte "Arkadaş"ı seslendiriyor... Şarkıyı dinlerken, Yılmaz Güney’in başrolünü oynadığı, Melike Demirağ’ı da kariyerinin zirvesine çıkaran 1970’lerin "Arkadaş" filmini izler gibi hissettim...

1970’li yıllarda "Arkadaş" filmini izlemek, şarkıyı dinlemek bile neredeyse suç sayılırken, bugün TÜSİAD Başkanı’nın seslendirmesi, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini ortaya koyuyor.

TEGV Başkanı Cengiz Solakoğlu’na sordum:

- Arkadaş’ı seslendirmeyi Arzuhan Hanım istedi. O şarkıyı çok seviyormuş.

Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Sertab Erener, "Arkadaş" dedikçe, alkış sesleri TEGV için yükseldi...
Yazarın Tüm Yazıları