İnternetten tanışıp mutlu olan çiftlerden biriyiz

Sevgili Güzin Abla, yazılarınızı hemen her gün ilgi ve beğeni ile okuyorum... Halkımıza verdiğiniz destek, gösterdiğiniz ilgi için size minnettarız.

Ben 30 yaşında, üniversite eğitimi almış, yurt dışında yaşamış, farklı ülkelerden arkadaşlar edinmiş, onların kültürlerini tanımış ve görmüş, iyi bir işe sahip, nişanlı ve mutlu bir genç kızım.

Size yazmamdaki amacım, nişanlımla internet üzerinden tanıştığımı açıklamak istememdir... Ve internet üzerinden tanıdığım çok iyi, çok kaliteli arkadaşlara da sahip oldum.

Bu tanışma yöntemi konusundaki endişenizi çok iyi anlıyorum. Herkesin karşısındakini doğru dürüst anlayabilecek kapasiteye sahip olmaması endişesiyle, yaşayabilecekleri hayal kırıklıkları, kötü tecrübeleri düşünerek bu uyarılarda bulunuyorsunuz. Ancak bunu sizin de söylediğiniz gibi genellememek gerek. Eğer kişi kendinden emin, aklı başında, hem kendisinin hem de karşısındakinin beklentilerinden emin ise internet ortamında tanışıp bunu gerçek hayata taşıyabilir.

Mesela ben... Sanal alemde tanıştığım nişanlımla çok mutluyum. Evleneceğim insanda sevginin yanı sıra belli kriterler arayan ve bunlara sahip olmadığı sürece evlenmeyi düşünmeyen biriydim. Nişanlım da, ailesi de benim aile seviyeme çok benzer düzeyde insanlar... Birkaç ay içinde evlenmeyi planlıyoruz.

Ben kişilerin tanıştıkları mekanın önemi olmadığı kanısındayım. Önemli olan birbirini iyi anlamak ve tanımaktır. Kişi yeterli özelliklere sahipse, her yerde mutluluğu yakalayabilir. Sanal alemde tanışıp evlenen birçok çift tanıyorum. Bu konuda olumlu örneklerin varlığını size duyurmak istedim... 

RUMUZ: GÖKSEL VE ANIL

Endişemi çok iyi teşhis etmiş olduğunu görerek sevindim... Ancak sevgili kızım, nasıl endişelenmeyeyim ki? Bak, birkaç gün önce köşemde bu chat dünyasından çok ilginç bir örnek verdim. Orta yaşın üstünde bir beyefendi, sanal alemde kendini hem genç bir kız, hem de genç bir erkek olarak tanıtarak, birçok hayran edinmiş. Sırf eğlenmek için yalanlarla, herkesi kandırmış. Sonuçtan kendisi bile endişe duymuş ki bana yazıyor...

Elbette genelleme yapmamalı ama çok da dikkatli olmak, asla fazla güvenmemek, iyice araştırmadan ve tanımadan kendini kaptırmamak da lazım...

Ayrıca bana nişanlınla gönderdiğin resim için de teşekkür ederim. İkiniz de çok şekersiniz. Umarım her şey yolunda gider... Mutluluğun asla solmaz, gülen gözlerin buğulanmaz.

Okulu bitiremediği için evlenmek istemiyor

Sevgili Güzin Abla, benim sana danışmak istediğim ve içinden çıkamadığım bir sorunum var. 26 yaşındayım ve yüksek okuldan mezun oldum. Şu an çalışıyorum ve maddi hiçbir sıkıntım da yok.

Erkek arkadaşımla 8 aydır çıkıyoruz. O da 26 yaşında ama hálá okuldan mezun olamadı. Hafta sonları bir dershanede derslere giriyor. Yani hem öğrenci hem de çalışıyor. Her fırsatta beni çok sevdiğini söylüyor. Zaten ben de anlıyorum; çünkü bana çok değer veriyor. Ben de onu seviyorum.

Tek sorun şu sırada evlenmeyi düşünmemesi... Hem beni çok seviyor hem de evlenmeye yanaşmıyor. Neymiş; kendini o konumda görmüyormuş. Ben de aksine onunla evlenmek istiyorum. Ailesinden maddi destek alarak evlenemeyeceğini söylüyor. "Bari nişanlanalım" dedim, ama ona da yanaşmıyor.

Önüme çıkan fırsatları da reddediyorum hep onun için. Daha ne kadar bekleyeceğim ya da beklemeli miyim? Lütfen bana fikir verin.

RUMUZ: MUTSUZ


Kızım izin verirsen ben sana bir soru sorayım. Şimdi bu delikanlının durumunda evlenmeniz mümkün olabilir mi? Ya da evlenirseniz, bu şartlarda yaşayabilir misin?

Bu genç adam, henüz okulunu bitirememiş. Bitirememesinin nedeni eminim ki hem çalışıp hem de okuyor olması. Üstelik ailesinden destek alıyormuş. Sana göre bu genç nasıl evlensin? Eli ekmek tutmadan, nasıl gelip seni istesin? Ya da ailesinin karşısına çıkıp, seninle evlenmek istediğini nasıl söylesin? Sana nişan yüzüğü bile alacak parası yokken, evlenme hazırlıkları için gereken birikimi olmadan, ne yapsın?

Durumun biraz zor olsa da, eğer onu seviyorsan bunları anlamaya çalışmalısın. Biraz sabırlı olmalı, okulu bitirip iş bulmasını beklemelisin. Yok eğer senin amacın ne olursa olsun bir an önce evlenmek ise, o zaman hiç bekleme... Kafana uygun bir başkasını bulup, hemen evlen.

Yüzünde sakal gibi tüyler var

Merhaba Güzin Abla, yazılarınızı sürekli takip ediyor, bunlardan çok büyük dersler çıkarıyorum. Ben 25 yaşında, nişanlı bir gencim. Bizim sorunumuz nişanlımın yüzünde sakala benzer tüylerin çıkması.

Bunları haftada iki kez falan almak zorunda kalıyor. Bu duruma çok üzülüyor. Biz Danimarka’da oturuyoruz. Burada lazerle aldırdı ama bu kez biraz daha çoğaldı sanki... Ne yapmalı, kime başvurmalıyız? Bize yardım elini uzatırsan seviniriz.

RUMUZ: ACİL CEVAP


Keşke lazer yaptırmadan önce bir uzmana başvursaydınız. Çünkü bence bu tür sorunlarda, hormonal bozukluk aranmalı. Bir endokrinoloji uzmanına başvurarak, çeşitli tahliller yaptırmalısınız. Eğer bir hormon dengesizliği söz konusuysa, tedavi edilir ve bu tüyler kendiliğinden dökülüp, bir daha da çıkmaz. Ya da bir yandan tedavi olurken, bir yandan da lazer veya elektrikli epilasyon yöntemiyle aldırır, sorundan kurtulur.
Yazarın Tüm Yazıları