İnternette tanıştık önce yalan söyledi şimdi evlenmek istiyor

Merhaba Güzin Abla, öncelikle şu dünyada derdimi tüm açıklığıyla ilk kez size anlatabildiğimi ve sadece size güvenebildiğimi bilmenizi isterim.

Haberin Devamı

Ben 30 yaşında genç bir kadınım. Ailemle yaşıyorum. Daha önce bir kez evlendim ve boşandım.

Yaklaşık bir yıl sonra bir arkadaşlık sitesinde biriyle tanıştım. Birkaç ay boyunca telefonla konuştuk. Sonra beni görmeye geldi ve ona âşık oldum. Bir süre sonra da bana evlenme teklif etti.

Ben kendimle ilgili bilmesi gereken her şeyi ona dürüstçe açıklamıştım, o ise bana yalan söylemiş.

Mesleği, yaşadığı yer, hatta ailesini bile farklı anlatmış.

Sonuçta o, bu arkadaşlık sitesine sırf zaman geçirmek için üye olmuş. Ama daha sonra aşık olmuş bana. Beni kaybetmekten korktuğu ve gerçek haliyle onu istemeyeceğimi düşündüğü için de bir süre yalanını sürdürmüş. Ancak gerçeği anlattığında ben ona çoktan aşık olmuştum bile.

Pek çok kez ayrılmayı denedim, yapamadım.

O ailesiyle yaşıyor. Lise mezunu, açık öğretimden üniversiteye kayıt yaptırdı. Kendine ait bir işi de yok, akrabalarıyla çalışıyor. Bense üniversite mezunuyum ve devlet memuruyum.

Yaşadığı ilin dışına çıkmak istemiyor, kendine güvenemiyor geçinemeyiz diye. Ailesiyle aynı evde oturmak zorunda değilmişiz, babasının bir dairesi varmış, evlenince orada oturabilirmişiz. O da orada küçük bir dükkan açabilirmiş.

Başka yere gidersek kirada oturmak zorunda kalırmışız ve dükkan açmak riskli olurmuş, çünkü çevreyi tanımıyormuş.

Ben onun yaşadığı yere gitmek istemiyorum. Çok kalabalık bir ailesi var. Aşiretler. Kültürleri, yaşam tarzları çok farklı, uyum sağlamam imkansız gibi. Ama onu çok seviyorum ve vazgeçemiyorum da.

Aylarca bu konuyu konuştuk, çıkış yolları aradık. Ailesiyle konuştu, ailesi de benimle konuştu ama bir türlü işin içinden çıkamadık.

Evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorum. Ama ne ondan kopabiliyorum ne de onunla evlenebiliyorum.

Yalanla başlayan bir ilişkinin sürmeyeceği doğru sanırım. Çok gerginim, üzgünüm, hayatıma devam etmeye çalışıyorum. Ama özel hayatımdaki sorunlara ekonomik sıkıntılarım da eklenince hayat yoruyor beni.

Etrafımdaki evli, çocuklu, mutlu çiftleri gıptayla izlemekten yoruldum. Kendi yuvam olsun istiyorum artık.

Psikiyatriste gidiyorum, çok bunaldığımda ilaç alıyorum. Ama ilaç da çözüm olmuyor ki... Siz bana ne tavsiye edersiniz?
Rumuz: Elif
 
Sevgili kızım, önce sana bu güvenin nedeniyle teşekkür ederim. Sanırım bu güven duygusu tüm okurlarımızda önce anneme, daha sonra da bana karşı oluştu. Ne mutlu bana ki, bu duyguyu sürdürebiliyorum.

Sorununa gelince... Her zamanki gibi “ah şu siteler, ah şu internet arkadaşlıkları” diyeceğim.

Bu anlattıkların o kadar doğal ki... Hep söylüyorum, kimse gerçek yüzünü, gerçek hayatını açıklamıyor internette. Dua et, bu genç adam evli çıkmamış.

Yaşadığınız sorunlar aslında çok da önemli olmayabilir. Eğer siz gerçekten birbirinizi seviyor ve tamamlıyorsanız, o zaman bu engelleri aşabilirsiniz. Ya sen fedakârlık yapacaksın ya da o...

Ama sen “Ben asla onun ailesiyle yapamam, gelenek ve görenekleri çok katı, onlarla bağdaşamam, başka bir çevreye uyum gösteremem” diyorsan, o da aynı şekilde inatla kendi çevresinde yaşamak istiyorsa yapacak bir şey yok.

O zaman bu ilişkinin yürüme-yeceğini, böyle bir evliliğin uygun olmadığını kendi kendine kabul edecek, ikinci bir hataya düşmekten kaçınacaksın kızım.
Sevgiye saygım çok büyük ama bazı ciddi sorunlar karşısında sevgi çabucak yok olup gidebiliyor, biliyorsun...

Yazarın Tüm Yazıları