İnanılmaz bir hayata dönüş öyküsü

Bu gerçek bir yaşam öyküsü... Bu bir kahramanlık öyküsü... Hayata tutunmanın mucizevi öyküsü... Bana bir yakınım tarafından, internetten gönderildi.

Okuyun, hem gözleriniz yaşaracak, hem de bu ülkede hâlâ böyle duyarlı ve kadirşinas yöneticiler olduğunu görüp umutlanacak, hem de öldürmeyen Allah öldürmüyor, diye bir kez daha Allah’ın kudretine inanacaksınız. Bir insanın yaşama azminin gücünü hissedeceksiniz.

Beyninin üçte ikisi alınan gazi yaşıyor!

Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde 7 Haziran 2009 tarihinde PKK’lı teröristlerin kurduğu pusuda başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Tosyalı Komando Uzman Çavuş Fırat Zorba’nın yaşam mücadalesi...

“Bize acılı haberi oğlumun köpeği Cebbar verdi; o gece oğlumun köpeği, hiç ulumadığı kadar uludu, susmak bilmedi... Feryadı yürekleri parçaladı, hepimiz meraklandık” diye anlatıyor, polis emeklisi baba Hüseyin Zorba.
Manevi bağları olan Köpekleri Cebbar’ın, oğulları Fırat’ın vurulduğu saatlerde hiç susmamacasına uluduğunu söylüyor. Oysa Kastamonulu Gazi Fırat Zorba, şırnak’a teröristlerle çatışmaya gittiğinden beri, hiç havlamadığını da ekliyor sözlerine.
“13 yıl önce Fırat bir köpek yavrusu getirdi. Adına Cebbar verdiği köpeğinin ona bağlılığını herkes biliyor. Fırat’ın PKK kurşunlarına hedef olduğunu hisseden köpeğimiz yaklaşık yarım saat feryat etti. Köpek deyip geçmeyin, Fırat’ımın vurulduğu günden bu yana köpeğimiz çok az yemek yiyor, hiç havlamıyor. Kulübesinden çıkmıyordu. Ama Fırat’ımın geldiği günden bu yana onu yerinde tutamıyoruz. Zaten oğlum da eve döndüğünde köpeğini sevmek istedi onu aşağıya indirdik.
Şimdi Cabbar, Fırat’ın penceresinin önünden ayrılmıyor”

KURŞUN KAFASINA İSABET ETTİ

Şırnak Gabar Dağı bölgesinde 2009 yılı Haziran ayında teröristlerle girdiği çatışmada kafasından aldığı kurşun darbesi ile ağır yaralandı Kastamonulu Gazi Fırat Zorba. Doktorlar ondan ümidini kesmişlerdi. O her şeye inat hayata tutundu. Beyninin sağ tarafının 3’te 2’si alınan genç gazi, yaşam mücadelesine büyük bir azimle devam ediyor. “ıki yıldır evlenmesi için zorladık, bir türlü evlenmeye yaklaşmadı, son telefon konuşmamızda iki ay sonra izine geleceğini bizden aileye yakışacak kız bulmamızı istedi” diye anlatıyor Annesi Kezban Hanım...
“Nişanlanacak kız arayışlarımız sürerken vurulduğu haberi geldi; ailece yıkılmıştık. Fırat’ım bitkisel hayat yaşıyordu, 7,5 ay uyku yüzü görmedik, Allah’tan yavrumuzu bize bağışlaması ve yaşaması için dua ettik dualarımız kabul gördü”
Kafasına isabet eden mermiyle kanlar içinde yere yığılan Gazi Fırat Zorba’yı ilk önce şehit oldu, sanmışlar. Ancak, nefes aldığı anlaşıldığında, ağır yaralı olduğu görülünce, helikopterle şırnak Askeri Hastanesi’ne kaldırılmış.

DÖRT KEZ KALBİ DURDU

Genç adam, ilk beyin ameliyatını burada olmuş. Ameliyat sırasında kalbi 4 kez durmuş. Doktorlar “Yaşamaz şehit oldu” demişler. Ancak, bir tabip yüzbaşı: “Hayır, sonuna kadar devam edeceğiz” diyerek art arda kalp masajı yapmış.
Dakikalarca süren kalp masajının ardından Zorba’nın kalbi yeniden atmaya başlamış. Bu ilk ameliyattan sonra, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde, GATA’daki ikinci ameliyatında, kurşunla parçalanan kafasının 3’te 2’si alınmış. Onun için yaşayamaz, konuşamaz, hareket edemez denmiş. Ama o tüm söylenenlere inat yaşama mücadelesine devam ediyor. Hem de 111 gün yoğun bakımda kaldığı halde.
Gazi için sosyal paylaşım sitelerinde dua grupları oluşturuldu. Binlerce kişi bu gruplara üye oldu. Onun yaşaması için dua ettiler. Doktorların ailesine “Her an kaybedebiliriz, hazırlıklı olun” dediği Gazi Fırat Zorba şimdi kısmen konuşuyor, hareket edebiliyor. Bitmek bilmeyen yaşama azmi tıp dünyasını hayretler içerisinde bırakıyor.
“Oğlum bitkisel hayattan döndüğünde, asker selamı ile uyandı. Türk bayrağını hep yanında istedi, bayrağı ile gurur duydu. Gazilik formasını başucuna taktıran Fırat Zorba, tüm futbolcular tarafından imzalı Fenerbahçe formasını da yanından hiç ayırmadı.

KAYMAKAMLIK YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

“Önce vatanım sonra Fenerbahçe” diyen gazimizi bu güne kadar Fenerbahçe Kulübü de hiç yalnız bırakmadı. Gazi Uzman Çavuş Fırat Zorba Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki tedavisinin ardından baba ocağı Kastamonu’nun Tosya ilçesine özel bir ambulans ile ilçeye getirildi. Binlerce Tosyalı tarafından karşılandı. Zorba, kendisine karşılamaya gelenlere Türk bayrağı sallayarak teşekkür etti.
Genç gazimize bu mücadelesinde Türkiye’nin dört bir yanından destek geliyor. Tosya Kaymakamlığı öncülüğünde devlet vatandaş işbirliği ile kendisine uygun bir ev yapılabilmesi için başlatılan kampanya, “Bir tuğla da sen koy” adı altında resmi olarak yürütülüyor. Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz açıklamasında; “Kahraman Gazi Fırat Zorba’nın sağlığının her geçen gün iyiye gitmesi bizleri çok mutlu ediyor. Kahramanımız için ihtiyaç duyulan, Zorba ailesine ait bir arsa üzerine, devlet-vatandaş işbirliği ile uygun yürüyüş demirleri, özel banyosu olan bir ev yapılmasına karar verildi” dedi.
Yazarın Tüm Yazıları