İkinci çuval eylemi

PROTESTO

Haberin Devamı

Bodrumlu Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri Türk eskerinin başına çuval geçiren ABD’li askerleri affetmiyor. İlk eylemlerinden sonra haklarında 16 yıla kadar hapis istenen gençler, bu hafta da boş durmadı. İlçeye gelen ABD savaş gemisi USS Sullivans'tan çıkan Amerikalı askerlerin başına, yaklaşık 20 kişilik bir ekiple yine çuval geçirmeye çalıştılar. Grup önce Kumbahçe sahilinde toplandı. 23.00 sıralarında ceketlerinin içine sakladıkları çuvalları çıkardılar. Gözaltına alınmaya direnen grubu polis güçlükle kelepçeledi. ABD askerleri de gece yarısı olmadan gemiye döndü.

Putin’e sandıktan yüzde 107 oy çıktı

DEMOKRASİ

Rusya geçen haftayı devlet başkanlığı seçimleriyle kapattı. Daha sandıklar açılmadan hile iddiaları ortaya atıldı, üstelik de bizim seçimleri gölgede bırakacak cinsten. En çarpıcı haber Çeçenistan'dan geldi. Çeçenistan'daki 451 no'lu seçim merkezinde, Vladimir Putin 1482, rakibi Juganov ise 1 oy almıştı. Oysa merkezdeki kayıtlı seçmen sayısı 1389'du. Putin'in 1482 oy alması, katılımın yüzde 107 olduğunu gösteriyor. Yetkililer durumu, "Oylar yanlış sayıldı" diye açıkladı. Resmi tutanağa Putin'in oy sayısı 1389 olarak geçti. Juganov'un 1 oyu yok sayıldı. Seçmenlerin tamamının Putin'e oy verdiği beyan edildi.

MİNİ TEST

Haberin Devamı

1. Müjdat Gezen, kendisi hakkında "Altı Oklar'ın sanatçısı ayı oynatıcı" diyen türkücü Nihat Doğan hakkında ne düşündüğü sorulunca ne dedi?

a. O kim

b. Ben bilmem büyüklerim bilir

c. Hiç

d. Yorum yok

2. TBMM Milli Eğitim Komisyonunda, zorunlu eğitimle ilgili görüşmeler sırasında CHP'li Engin Özkoç, teklifin geri çekilmesini, sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla yeniden ele alınmasını istedi. Önerisi dikkate alınmayan Özkoç, nasıl bir protesto yöntemi seçti?

a. Komisyon başkanına yumurta attı

b. Saçlarını sıfıra vurdurdu, kesilen saçlarını da Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına bıraktı

c. Açlık grevine başladı

d. Söz sırası kendine geldiğinde tam 12 saat konuştu, oturum sabaha karşı sona erdi.

3. 'Yalan Dünya' dizisindeki Zeki Demirkubuz espirileri nedeniyle ünlü yönetmenin tepkisini çektiği iddia edilen Gülse Birsel, bu kez espiri için izin aldı. Kimden biliyor musunuz?

a. Acun Ilıcalı

b. Ivana Sert

c. Hülya Avşar

d. Ivana Trump

Haberin Devamı

Cevaplar: 1.c, 2.d, 3.b

Yazarın Tüm Yazıları