İhmal edilen ruhlar rüyada hesap soruyor

Hepimiz baskı altında yaşıyoruz.

Kurallar, gelenekler, yasalar. Bizden önce birileri çıkıp ne yapacağımıza, nasıl yapacağımıza, kaçta yapacağımıza çoktan karar vermiş. Bize düşen ‘Ali topu tut’, ‘Ayşe topu at’ komutlarına uymak. Kullanma kılavuzuna bağlı androit yaşam!

Her şey Cin Ali’nin Maceraları formatında devam ediyor. Cin Ali camı kırdığında ya da okuldan kaçtığında gülünebilirken, aynı olayları yaşam sahnenizde yaşadığınızda ‘Asi çocuk’, ‘Çılgın Kız’ olarak anılıyorsunuz. Eğlence, sanki bir sonraki gün başlayacakmış gibi, içinde bulunulan gün kitaba uygun harcanıp gidiyor.

Buradan kuralsız bir yaşamı savunduğum sonucu çıkmasın. 6 milyarlık curcuna kurallara rağmen tam bir kaos yaşarken, kuralların olmadığı bir düzende Mad Max 2005’i canlandırırdık sanırım!

Benim hatırlatmak istediğim bu androit hayatta unutulan ruhlar, ruhumuza ne olduğu? Bu sorunun cevabı gözkapaklarınızın altında, korneanın arkasında, korteks civarında, rüyalarınızda sizi bekliyor...

Bazen size hesap soruyor, bazen yol gösteriyor, bazense cezalandırıyor. Siz kendi yaşam planınızda görüp sevmediğiniz, sevip almadığınız, kızıp göstermediğiniz, görüp anlamadığınız görsel karelere akşam rüyalarınızda gereken tepkiyi göstermeye başlıyorsunuz. Bu kadar yoğun yaşamsal figürün ve duygunun biriktiği bilinçaltının ürettiği rüyalar da, en az hayatınız kadar karmaşık oluyor tabii.

Dolayısıyla akşam rüyasında uçtuğunu gören mutlu azınlığı tebrik etmek istiyorum. Çünkü rüyanızda kendinizi uçarken görüyorsanız bu rüya ruhunuzun serbest kaldığını, kişisel gelişiminizin tamamlanmak üzere olduğunu, rahat psikolojik yapınızı ve keyifli ruh halinizi gösterir. Ancak uçarken neler hissettiğiniz, o an içinde bulunduğunuz bedensel ve psikolojik durum da en az uçma imgesi kadar önem taşır.

Uçtuktan sonra düşüyorsanız ya da düşme endişesi taşıyorsanız, bu durum günlük hayatta kaybetmekten korktuğunuz şeylerin ifadesidir. Güç ya da onur kaybı, güvensizlik, maddi anlamda emniyette hissetmeme gibi.

Ancak, uykuya daldıktan hemen sonra hissedilen düşme duygusu, uyku ve uyanıklık arasındaki geçiş süresidir. Kol ve bacak kaslarının kasılmasından kaynaklanır. Düşme rüyaları ile ilgisi yoktur. Eski bir inanış, rüyada düşerek dibe vurmanın ölüm habercisi olduğunu söyler. Ama günümüzde bunun gerçekle bir ilgisi olmadığını biliyoruz.

Yolu açık bir geleceğiniz olsun...

Sevgi ile kalın,

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

n Rumuz: ÇİÇEK

Rüyamda çiçeklerle dolu bir bahçeye girdim. Bütün bahçede aynı çiçeklerden vardı ama ben bunların ne çiçeği olduğunu bilmiyordum. Sonra yanıma genç bir kız yaklaştı. Bahçenin sahibiymiş, ona sordum ve bunların manolya olduğunu söyledi. Böylece uyandım.

Yorum:
Güzel haberlerim var: Rüyada manolya görmek yeni bir aşk ilişkisinin habercisidir. Aşka hazır mısınız?

n Rumuz: GÜNAY

Rüyamda yeşil bir alanda ağacın altında oturmuşum. Yanımda MP3 çalar var. Romantik bir parça dinliyorum. Birden rahatladığımı, sakinleştiğimi hissettim. Oradan hiç kalkmak istemedim ama işe gitmem gerekiyormuş. Onun için canım sıkılarak eve döndüm. İşe gitmek için hazırlanmaya başladım.

Yorum:
Renkler ve müzik kendinizle barışık bir kişi olduğunuzu gösteriyor. Günlük hayatın temposu biraz canınızı sıkmış. Rahat ve sakin günlerin özlemi içindesiniz. Sakin bir tatil yapma ihtiyacı son günlerde sizi oldukça meşgul etmiş gibi görünüyor.

n Rumuz: A.T

Rüyamda arkadaşımın sevgilisini şehrimizden giderken gördüm. Arkadaşıma verilmek üzere bir mektup bıraktı. Mektupta, arkadaşımı çok sevdiğini fakat bunu itiraf edemediğini yazıyordu.

Yorum:
Gördüğünüz rüya açık ve rastlantısal bir rüya. Yakın çevrenizdeki kişilerin söylediklerine odaklanmış olmalısınız. Bu etkileşim uyku saatlerinize izlerini bırakmış. Gördüğünüz kişi, o arkadaşınızla tanışmak için sizin yardımınızı bekliyor. Bu kişiden haber alacaksınız.

RÜYA SEMBOLLERİ

SAKSAĞAN

Hoşlanılmayan bir kişi ile karşılaşmaya işaret eder.

UÇURUM

Uçurumun kenarında duruluyorsa o an itibarı ile tehlike bulunmadığını ancak potansiyel bir tehlikenin çok yakında olduğunu gösterir. Geleneksel yorumda felaket ve bela anlamına gelir. Uçurumun altından yukarı doğru bakılıyorsa, aşılması gereken engelleri sembolize eder.

TÜY

Pozitif bir rüya sembolüdür. Eski bir güvenlik işaretidir.

MANOLYA

Aşk, bolluk, sevinç ve sağlık simgesidir.

DURAK

Duraktan araca binmek, beklentilerinizin karşılanacağını, işlerinizin başarı ile sonuçlanacağını gösterir. Durakta beklemek hayatta karar vermemiz gereken bir noktada olduğumuzu gösterir.
Yazarın Tüm Yazıları