Hürriyet Tenis Ligi

TÜRKİYE 1. ve 2. Ligi kulüpler arası takım karşılaşmaları yeni adı ile ‘Hürriyet Tenis Ligi’ grup maçları Avrupa Gençlik Olimpik Festivali için yeni yapılan 16 kortluk Trabzon Beşirli Tenis Kompleksi’nde oynandı.

Haberin Devamı

Takribi 40 kulüp ve 250 tenisçi 2.5 hafta süresince mücadele etti. Aldığımız duyumlara göre Trabzonluların ev sahipliği eksiksizmiş.

Play-off maçları ise 27 Haziran’da Türk tenisinin en köklü tenis kulüplerinden birisi olan Ankara Tenis Kulübü’nde oynanacak.

Ne yazık ki, ülkemizin performans anlamında can damarı olan tenis kulüplerimiz (birkaçı hariç) bu önemli etkinliğe gereken önemi vermeyip hiçbir hazırlık yapmadan katıldılar.
Düşünsenize, müsabık gençlerin ve profesyonellerin oynaması gereken Türkiye Performans Ligi’ndeki kulüp takımlarında tenisi çoktan bırakmış, yokluktan kadroya dahil edilmiş tenisçiler, antrenörler, 50 yaşını aşmış Seniorlar, hatta idareciler bile raket salladı.

Gençlerimize önem verelim

Üstelik Tenis Federasyonu kesenin ağzını açmış, tüm takımlara harcırah da dağıtmış. Her takımda 5-6 oyuncu olduğuna göre bu süre içerisinde en az 300-400 bin TL harcanmıştır. Yazık, günah. Bu paralar ile birkaç gencimizi yurt dışındaki turnuvalara gönderseydik daha verimli olurdu.
Biz bir tarafta Avrupa’da en çok Future turnuvaları organize eden ülke olarak övünürken, milyonlarca dolarlık bütçesi ile Kadınlar WTA Dünya Championships organizasyonunu eksiksiz yerine getirmeye çabalarken, Marsel İlhan’ın olimpiyatlara katılması için uğraşırken, tenisin iç piyasadaki vahim durumu ve kulüplerin bu başıboşluğuna bir dur demenin zamanı geldi, hatta çoktan geçti. Bir de Hürriyet Tenis Ligi olarak hepimiz, sorumluluklarımızın bilincinde olmamız gerektiği düşüncesindeyim.

Haberin Devamı

Birinci lige ara verelim

Ben olsam 1. Lige 1-2 sene ara veririm. İkinci ve 3. ligin standartlarını yeniden belirlerim.
Birinci Lig’den boşa çıkan iyi tenisçiler de transfer yolu veya kiralık olarak bu kulüpler adına oynayıp biraz daha fazla para kazanabilirler.
Birinci Lig’i ise sadece 18 yaş altı, yani gençlere yönelik yaparım. Derece alan kulüplere de kayda değer ödül dağıtırım. Bu süreçte en azından kulüpler biraz olsun alt yapı çalışmalarına önem verirler. Zaten Türkiye 1. Lig şampiyonu olan kulüp artık Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne de katılamıyor. Avrupa Tenis Birliği (Tennis Europe) bu etkinliği 2007 yılında takvimden çıkarmış. Çünkü profesyonel tenisçilerin bu şampiyonaya ayıracak zamanları yok.

1.LİG BAYANLAR GRUP MAÇLARI SONUÇLARI

Hürriyet Tenis Ligi

1.LİG ERKEKLER GRUP MAÇLARI SONUÇLARI

Haberin Devamı

 Hürriyet Tenis Ligi

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları