Hollywood yıldızı Jason Lee’nin kayınpederi İzmirli

ÜSTELİK de Narlıdere’nin tepelerinde, neredeyse tırmanarak çıktığımız bir ilkokulda öğretmenlik yapıyor.

Haberin Devamı

Üyesi olduğum Kültürpark Rotary Kulübü ile destek ve yardım amacıyla gittiğimiz Narbel’deki Hasan İçyer İlköğretim Okulu’nda hoş bir süprizle karşılaştım geçenlerde.
Okulun Türkçe öğretmeni Vaner Alkaç, ünlü Hollywood yıldızı Jason Lee’nin kayınpederiymiş. Jason Lee, Amerika’da izlenme rekorları kıran ‘My Name is Earl’ adlı dizisiyle tanınıyor. Tom Cruise ile Vanilla Sky, Morgan Freeman ile Dreamcatcher, Kate Hudson ve Frances Mc Dormand ile Almost Famous, Alvin ve Sincaplar gibi büyük Hollywood filmlerinde başrollerde oynayan Jason Lee, Vaner Öğretmenin İzmirli kızı Ceren ile evli.
Öğretmenliğe başladığı yıllarda, yaşadığı sıkıntılar sonucu Avustralya’ya göç etmiş Vaner Alkaç. İzmir’de doğan kızı Ceren, o zaman 9 aylıkmış. Birçok işler yapmış Avustralya’da. Okul öncesi ve sonrası bakım servislerinde çalışmış, restoran açıp yıllarca işletmiş. ‘20 sene kaldım, ama mutlu olamadım’ diyor Vaner Alkaç ve ekliyor; ‘Türkiye’yi çok özledim, ama en çok mesleğimi, öğretmenliği özledim’. Döndükten sonra önce Van’a tayini çıkmış, sonra İzmir’e gelmiş.
Ceren ile Jason Lee nereden nereye tanışmış diyorum, anlatıyor Vaner öğretmen:
“Ceren liseyi bitirdikten sonra Hukuk Fakültesi’ne girdi Avustralya’da. Bir Türkçe öğretmeninin kızı İngilizce konuşulan bir ülkede üstelik de hukuk gibi bir bölüm kazandığı için çok gururlandım o zaman. Ama bir sene sonra kızım ‘Baba, bu bölümü senin için kazandım, ama ben burada mutlu değilim. Okulu bırakıp, modellik yapacağım’ deyince çocuğumun mutluluğu benimkinden daha önemli diyerek kabul ettim. Ceren, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya, İngiltere ve Türkiye’de modellik yapmaya başladı. İngiltere’deyken Jason Lee ile tanışmış. Çok kısa süre sonra evlenmeye karar verdiler ve Ceren Los Angeles’a taşındı. Şimdi 2.5 yaşında Casper isimli bir torunum var. Bana dede diyor, ama henüz Türkçe’yi tam sökemedi. Tabii, ben Türkçe’yi de öğreteceğim ona” diye anlatıyor..
Babamın genç versiyonuyla evlenmişim..
Damadınızla ilişkiniz nasıl? diye soruyorum..
İnanılmaz güzel bir arkadaşlığımız var. Gerçekten en iyi arkadaşlarımdan biri. Çok kafa dengi, benim dünyam ile onunki çok uyuşuyor. Geçen yıl Los Angeles’a gidip 1 ay onlarda kaldığımda o kadar güzel vakit geçirdik ki kızım şaşırdı ve “galiba ben babamın genç versiyonuyla evlendim” dedi.
- İzmir’e geldi mi Jason Lee?
Geldi tabii. Hatta bizim usül, bütün akrabalarımızı ziyaret etti kızımla. İzmir’i çok sevdi. Hatta bu yaz yine gelecekler ve burada da düğün töreni yapacaklar.

Haberin Devamı

Bize kitap gönderin, gençleri vampirli kitaplardan kurtaralım

Haberin Devamı

Okulun çok güzel bir kütüphanesi var fakat rafları bomboş. Vaner öğretmen, ‘Gençlerimizi vampirli kitaplardan kurtaralım’ diyor. ‘Gençlik dönemine hitap eden, gençlik duygularını anlayabilen, kendilerini bulabilecekleri kitaplara ihtiyacımız var. Kitap okumayı aştık ama nitelikli kitap okumaya gelemedik bir türlü. Bunun için de iyi kitaplara ihtiyacımız var.’ diye ekliyor. Vaner öğretmenin öğrencilerine kitap ulaştırmak isterseniz 0.537. 297 08 66 telefonu arayabilir ya da Hasan İçyer İlköğretim Müdürlüğü’ne doğrudan ulaştırabilirsiniz. Biliyorsunuz, hep doğudaki okullardan yardım talepleri geliyor ama maalesef yanı başımızda da yardım bekleyen okullar var.

Haberin Devamı

Vaner Öğretmen’e göre en tehlikelisi umutsuz gençlik

Son derece idealist bir öğretmen Vaner Alkaç. “Herkes yutdışına gitmeye çalışırken ben Avustralya’dan buraya döndüm. Mesleğe döndükten sonra eski öğrencilerimin bazıları beni buldu. Hepsi çok iyi yerlere gelmiş. Mesela, bir tiyatro oyununda rol verdiğim öğrencim iyi bir tiyatro oyuncusu olmuş, bir başkası, İstanbul’da başarılı bir avukat olmuş, her yıl Öğretmenler Günü’nde çiçek gönderiyor. Yaptıklarımın iyi şekilde geri döndüğünü görmek beni çok memnun ediyor. Çabalarım boşa gitmemiş, çünkü bu çocukların hepsi devlet okullarında okumuş, çoğu varoşlarda yetişmiş ve bugün iyi yerlere gelmiş çocuklar. Çocuklara umut vermek gerekli, özellikle gençlik çağındaki umutsuzluk çok tehlikeli. Bu nedenle, başarılı olan öğrencilerimi alıp okula getiriyorum ve öğrencilerimle konuşturuyorum. Onlara, siz de bunu başarabilirsiniz, diyorum.

Haberin Devamı

Haydi, Ot Festivali’ne

Eşim Giritli olduğundan evlendikten sonra her türlü otla tanıştım. Şimdi pek güzel Arapsaçı yapıyorum, ayıptır söylemesi..Hatta her Pazar Urla pazarına gider otlarımızı alırız ama bu hafta sonu Alaçatı’ya gideceğiz gibi görünüyor. Çünkü 2-3 Nisan’da Alaçatı’da düzenlenecek Ot Festivali’nde daha önce hiç bilmediğimiz otları ve yemek tariflerini öğrenmek mümkün olacak. Alaçatı’da görüşmek üzere.

Yazarın Tüm Yazıları