Hollywood ihtişamı

Cate Blanchett, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow gibi yıldızların makyaj tasarımcısı Tina Earnshaw, 22-23 Şubat tarihleri arasında İstanbul Hilton’da yapılacak tasarım konferansı Alldesign 2013 için İstanbul’a gelecek. Earnshaw ile bu ziyaretinden önce görüştük, 2013 ilkbahar-yaz makyaj trendlerini sorduk.

Haberin Devamı

Makyaj tasarımcıları için bir ikon olan Tina Earnshaw, bugün sektörde dünyanın en çok talep gören ismi... Pek çok Hollywood filminin makyaj işini üstlenen Earnshaw, aynı zamanda pek çok Hollywood yıldızının da kişisel makyaj tasarımcısı. Usta makyöz, İstanbul ziyareti öncesi ilkbahar-yaz makyaj trendlerini Kelebek’le paylaştı:
“Önümüzdeki yaz için makyaj öngörülerim çok heyecan verici. Eski Hollywood ihtişamına geri dönüyoruz. Giyime, makyaja çok fazla özen gösteriliyor. Renkli nemlendiriciler, yerini artık cildi daha pürüzsüz gösteren fondötenlere bırakıyor. Fondöten alırken en dikkat edilmesi gereken nokta, cilt rengine uyumlu bir ton seçmek. Bu, muhteşem görünümün temelini oluşturuyor.”

Madde madde yeni trendler

- Kahverengi ve bronz renkleri karıştırarak yapılan gölgeli “smudgy” gözler ve eyeliner’lar önümüzdeki baharın trendleri arasında. Smudgy’de, far göz çevresine derinlemesine yayılıyor.
- Kusursuz bir göz makyajı için doğru fırçalara sahip olmak. Sadece gözler için en az üç ya da dört fırça kullanmayı öneriyorum.

Haberin Devamı

Hollywood kırmızısı dudaklar

- Yanaklarda elmacık kemiklerine sıcak bir kırmızılık vermenin en güzel yolu, fondötenden sonra krem allık uygulamaktan geçiyor.  Ama makyajınızı tamamladıktan sonra pudra allık da uygulayabilirsiniz.
- Bu bahar dudaklarda Hollywood kırmızısı göreceğiz.
- Ayrıca genç kızlar için dumanlı “smoky” gözler ve “nude” dudakların birlikte kullanımı popüler olacak.

Kaslarını güçlendir

Düşük kalorili diyetler, kas kaybına yol açabilir. Diyet yaparken kasları korumanın püf noktalarını Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek’ten öğrendik.

1- Kilonuz belli bir yerde sabitlenmişse zorlamayın: Her vücudun bir kilo eşiği var. Zayıflamanız durmuşsa, bünyenizi diyetle zorlamayın. Kilonuz sağlıklı bir diyetle tekrar inmeye devam edecektir.
2- Proteinden vazgeçmeyin: Ne kadar sağlıklı protein alırsanız, o kadar sağlıklı kaslara sahip olursunuz. Her gün mutlaka bir öğün et grubu tüketin.
3- Bitkisel proteinleri ihmal etmeyin: Kuru fasulye, nohut gibi bitkisel proteinlere diyetinizde haftada iki-üç kez mutlaka yer verin.
4- Ekmeksiz öğün geçirmeyin: Tam buğday, tam tahıllı veya çavdar türü ekmek tüketin. Ekmek yerine arada bulgur pilavı, kepekli makarna veya yağsız çorba yiyebilirsiniz.
5- Çok düşük kalorili diyetler yapmayın: Sıkı diyetleri aralarda bir iki gün yapabilirsiniz ama süreyi uzatmayın.
6- Tek tip beslenmeyin: Monoton beslenme düzeninden çıkın, değişiklikler yapın. Kahvaltı öğünlerinin içeriğini haftada birkaç kez değiştirmeniz bile kilo kaybını kolaylaştırır.
7- Kalori değerlerini sürekli değiştirin: Bir hafta boyunca aldığınız kalori değerlerini sürekli değiştirerek metabolizmanızı şaşırtın.
8- Sindirim probleminiz varsa çözün: Kabızlık gaz problemleri ve ödem sorunlarına zemin hazırlıyor. Bu da kilo kaybını zorlaştırıyor.

Haberin Devamı

Dikkat...

Bu diyetler kas kaybına yol açıyor!


- Metabolizmanın hızlı çalışabilmesi ve vücudun günlük fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için enerjiye ihtiyacı var. Ancak zayıflamak için kalori çok düşürüldüğünde, enerji ihtiyacı karaciğerdeki ve kaslardaki şekerden sağlanıyor. Bu da uzun sürede kas kaybına yol açıyor.
- Düşük karbonhidrat ile çok protein içeren diyetler de kas kaybıyla sonuçlanıyor. Bunun nedeni ise vücudun enerjisiz kaldığı için kastaki depo şekeri kullanması.
- Yüksek karbonhidrat ile az protein aynı şekilde kas kaybına yol açan diyet türlerinden... Kaslar protein yapısında olduklarından yeterli proteini almak gerekiyor.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Tırnaklarda mat şıklık

Flormar’ın yeni oje serisi Matte, kış aylarında en favori kozmetik ürünleriniz arasına girmeye aday. Sürüldükten çok kısa süre sonra matlaşan bu yeni oje serisi ile renklerin donuk çarpıcılığı tırnaklarınızda hayat buluyor. Fiyatı 3,50 TL...

Maskaram olmadan asla

Guerlain’in 2013 ilkbahar-yaz koleksiyonu, Curl Sculpting Mascara’yla daha da çarpıcı oldu. Yenilikçi bir formüle sahip ürün, pürüzsüz ve esnek yapısı sayesinde kolayca uygulanıyor. İçeriğindeki yapışkan yağlar kirpikleri sararak kaplıyor, kalınlaştırıyor. Yumuşak balmumu ise kirpikleri şekillendiriyor ve ince bir film tabakası gibi kirpikleri tarayarak kıvrım veriyor. Özel olarak tasarlanmış fırçası sayesinde uygulama da kolaylaşıyor, çünkü fırça her bir kirpiği kavrıyor, dolgun bir görünüm kazandırarak uzatıyor.

Haberin Devamı

Armani’nin yeni kokusu

Giorgio Armani, moda tutkunlarına trendlerle olduğu kadar kokularla da öncülük ediyor. Eau Pour Homme, Armani’nin işine olan tutkusunu ve benzersiz şıklık anlayışını harmanladığı kusursuz bir koku olarak vitrinlerde...

Yazarın Tüm Yazıları