Hipodrom’da festival

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi bu yıl temmuz ayında üçüncü kez Ankara Festivali düzenleyecek. Tüm büyük kentlerde olduğu gibi Ankara’da da festival kültürü, açık havada eğlenme kültürü yerleşmeye başlıyor, ama biraz farklı...

Haberin Devamı

Roma, Amsterdam gibi Avrupa’nın önemli şehirlerinde benzer festivaller kent meydanlarında ya da kente yakın dev yeşil alanlarda yapılırken, Büyük Ankara Festivali adı altındaki organizasyon Hipodrom’da yapılıyor.
Avrupa’da bu tür festivaller toplumsal kaynaşmaya dönüşürken, yurt dışından binlerce insanı bu festivaller konuk ederken, Başkent’in festivali ayrışmaya sebep oluyor. Kent genelinde belli bir zümreye yönelik bir festivalin düzenlendiği algısı hakim oluyor.
10 gün boyunca söylendiği gibi olan tek şey, birbirinden ünlü isimlerin konser verdiği. Parayı verince sahne alan onlarca isim...
Festivalin Ankara’ya aidiyet yaratacak nesi var sorusuna yanıt veren varsa beri gelsin.
Geride kalan iki festivalden akıllarda kalan bir fotoğrafı daha hatırlatalım.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler ve birimlerin kendi faliyetlerini anlatan dev çadırları vardı. Bu çadırlarda kendilerini vatandaşa mı anlattılar, yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e mi; bunun yanıtını festivale gidenler kolayca bulacaktır.
Yanıtı bulamayanlar varsa bu yıl bir saatini ayırıp rahatlıkla anlayabilirler.
Festival yaklaşırken, hangi ünlü isimlerin Ankaralıları “coşturacağı” ile ilgili haberler gelmeye başladı. Bir habere göre Gökçek, “Kurtlar Vadisi ekibini festivale getirin” talimatı vermiş. Şimdiden Ankara’ya hayırlı uğurlu olsun. Bakalım “Büyük” Ankara Festivali’nin diğer “sürprizleri” kim olacak?

Haberin Devamı

Altın makas Güleken

ÇANKAYA Belediyesi’nin geride bıraktığımız hafta yaptığı park açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ilk açılış olması olayı biraz daha farklı kılıyordu. Bu yüzden de CHP’nin hemen hemen tüm kurmayları yeni genel başkanlarını yalnız bırakmadı.
Hem partililerin hem de basın mensuplarının ilgisi büyük olunca açılışta izdiham yaşandı. Parkın açılışındaki törende ise objektiflere yansıyan bir ayrıntı Ankara Hüriyet haber servisi olarak bizde tebessüm yarattı, paylaşalım dedik...
Park açılışında sırasıyla en sağda Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Çankaya Belediye Meclisi Başkan Vekili Fazıl Güleken kurdele kesim töreni için gazetecilere poz veriyor.
Hepsinin elinde bir makas var.
Herkes kurdeleyi kesmek için makasları açıyor.
Ancak belli ki bir makas eksik olmuş.
Kendisine makas düşmeyen Güleken, ne yapsın, parmaklarını makas gibi kullanıp, iklime uyuyor.
Bu ilginç kare de Hasan Tüfekçi’nin objektifine yansıyor.

Haberin Devamı

Karayalçın’dan sitem mektubu

BAŞKENT Fısıltıları’nda geçen hafta CHP’nin Ankara’daki iki önemli ismi olan Yılmaz Ateş ve Murat Karayalçın’ın parti meclisine alınmamasıyla ilgili yazmıştım. Yazıma, Ateş teşekkür edip birkaç cümle eklerken, Karayalçın sitem dolu bir e-posta yolladı:
“Önce “Murat Karayalçın 2009’dan sonra CHP Genel Merkezine “Danışman” sıfatıyla alınmıştı” şeklindeki ifadenizin yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. Danışman değilim, böyle bir sıfatım yok. Ayrıca başka bir sıfatla da Genel Merkeze alınmış değilim. Ama Sayın Önder Sav tarafından CHP Genel Merkezine çağrıldım. Bir yere ‘alınmak’ ve ‘çağrılmak’ sözcükleri arasında çok büyük farklılıklar olduğunu bir gazeteci olarak bilmeniz gerektiği kanısındayım. İkinci olarak seçimle gelinen bir yere girememiş olmak için önce oraya aday olmak gerektiğini belirtmek isterim. Ne adaylığımı koydum ne de listede yer almak için Sayın Genel Başkan ya da Sayın Sav ile görüştüm. Durum böyle olduğu halde Parti Meclisi’ne ya da listesine giremedi şeklindeki haber ne anlam taşımaktadır? Son olarak da “üstüne toprak atmak” sözünü size yakıştıramadığımı ifade etmek isterim.”

Yazarın Tüm Yazıları