Hep evli erkeklerden ilişki teklifi alıyorum

Merhaba Güzin Ablacığım, yazılarınızı her gün merakla okuyorum.

Topluma çok güzel mesajlar verdiğiniz için sizi gönülden kutluyorum. Ablacığım bunları yazımı yayınla diye söylemiyorum, inan. Sizinle beni üzen bir konuyu paylaşmak istedim. Geçenlerde bir okurunuz bilip bilmeden; önyargılarla, evli erkeklerle ilişkiye giren kadınlar hakkında suçlamalar yapmış. Ben 24 yaşında çalışan, kendine güvenen, kendi ayakları üzerinde durabilen, çevresinden ilgi gören bir bayanım. Son 1 yıldır ilginç tekliflerle karşılaşıyorum. Üstelik bunların hepsi evli erkeklerden geliyor.

5 ay önce de gayet iyi bir pozisyonda, 30 yaşlarında bir bey beni çok beğendiğini söyleyerek benimle duygusal ilişki yaşamak istedi. Bana evli olduğunu söylemişlerdi ama inanmadım. Çünkü evli olduğuna dair hiçbir belirti yoktu. Çok kaçmama rağmen onun bana karşı ilgisinden çok etkilendim ve birliktelik yaşamaya başladık. 2,5 ay sonra ayrılmak istediğinde; bana o anki ezikliğiyle evli olduğunu söyledi. Şoke oldum. Ben de ayrılmak istediğimden, bu durumu öğrendiğim için pek bir şey değişmedi; ayrıldık. Fakat o gün bugündür peşimi bırakmadı. Ve öğrendim ki yeni evliymiş ve yeni çocuğu olmuş. Büyüklerinin tavsiyesiyle evlenmiş ama eşine aşık olmamış.

Şimdi soruyorum Güzin Abla; bu durumda benim suçum ne? Ben güçsüz bir kadın da olabilirdim; o kişiye umut bağlayıp kötü durumlara da düşebilirdim. Bence bekar hanımların büyük bir çoğunluğu evli erkeklerin bu tarz oyunlarına, yalanlarına kanıyor... Sonuçta da kendilerini böyle bir ilişkinin içinde buluyorlar. Tabii ki ben de evli erkeklerle ilişkiye giren kadınları tasvip etmiyorum. Ama başıma geldiği için olayın iç yüzünü biliyorum. Ayrıca bu tarz erkekler hálá karşıma sıkça çıkıyor. Çalışma ortamında bile pek çok evli erkeğin gözle, sözle tacizlerine maruz kalıyoruz. Evli hanımlar; lütfen eşinizi tanımaya çalışın. Ve gerçeği görmeden, bekar hanımlara ağır suçlamalarda bulunmayın.

RUMUZ: MUZDARİP

İşte kızım, olayın düğümü burada... O iltifatlara, o yalanlara, o oyunlara kanmayacaksın... Zayıf davranmayacak, etkilenmeyeceksin... Sana adamın evli olduğunu söylemişler. İnanmaman için sebep neydi acaba? Hiç mi sormak, soruşturmak gelmedi aklına. Bir de bunu bile bile yaşayanlar var tabii. Adamın evli olduğunu bildikleri halde, "Bizimkisi gibi aşk yaşanmadı bugüne kadar" diye boş bir hayalin ardına gizlenip, durumlarının hafife alınmasını bekliyorlar sanki... Kadınların da eşlerini tanımaları o kadar kolay mı sanıyorsun? O erkekler, sevgililerini kandırdıkları gibi, eşlerini de kandırıyorlar elbette...

Jilet izleri için son bir yardım istiyorum

Sevgili Güzin Abla, benim için Prof. Dr. Ümit Ukşal’ın jilet izleri konusunda verdiği tavsiyeyi yayınladınız. Çok teşekkür ederim. Hem durumumdan utanç duyduğumdan, hem de derdimi kimseyle paylaşamadığım, ümidimi kesmiş olduğumdan, sayenizde sorunuma bir çözüm bulunduğu için nasıl sevindiğimi anlatamam.

Sizden son bir isteğim olacak; benim e-mail adresimi Deri ve Zührevi Hastalıkları Derneği’nden bir yetkiliye verebilir misiniz? Kendisiyle irtibata geçip, onların önerdiği yoldan gitmek istiyorum. Gereken bütün muayeneleri, olası ameliyatları ödemeye hazırım, Allah’a şükür o konuda yardıma ihtiyacım yok ama sadece güvenebileceğim birini bulmalıyım. Bana tekrar yardım ederseniz, size çok ama çok minnettar olurum.

Rumuz: MİNİ MİNİ

Sevgili kızım, sana elimden gelen yardımı yaptığımı sanıyorum. Bana senin için yazan Prof. Dr. Ümit Ukşal’ın e- mailine dr_uksal@yahoo.com adresinden ulaşabilir, Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği’nden yardım istersin. Ben senin mail adresini onlara versem de sana bu şekilde ulaşabileceklerini sanmıyorum. Mutlaka çok meşguldürler. Sen onlara ulaşmalısın. Sorununu gidip onlarla paylaşırsan, sana yol gösterir, gereken tedaviyi alman için yardımcı olurlar sanırım.

Nişanlımla doğum kontrol yöntemlerini bilmiyoruz

Merhaba Güzin Abla. Ben yeni evlenecek olan bir gencim. Bu yaz inşallah düğünümüzü yapacağız. Nişanlımla uzun zamandır beraberiz. Evlendiğimizde hemen çocuk sahibi olmak istemiyoruz. Ama ilk gece ya da daha sonra nasıl korunacağımızı da bilmiyoruz. Belki bildiğimiz yöntemler var ama işe yarar mı?.. Nişanlımın hap kullanması ne kadar sağlıklı? Ben şu anda korunmak istemiyorum. Ama nişanlımın da ilaç kullanmasını istemiyorum. Sağlığına zararlı olur diye duydum. Ne kadar doğru? İlaç kullanması gerekirse ne zaman başlamalı. Etkisi hemen başlar mı?

RUMUZ: CANAVAR

Sevgili oğlum, bugün için en geçerli doğum kontrol yöntemlerinden biri, doğum kontrol haplarıdır. Uzmanlar bu ilaçların yeni geliştirilen türlerinde, yan etkilerin en aza indirildiğini söylüyor. Nişanlın bir kadın doğum uzmanıyla görüştükten sonra bu hapları kullanabilir. Ancak evlenmeden en az bir ay önce bu görüşmeyi yapıp, doktorun verdiği ilacı kullanmaya başlaması gerekir. Bildiğim kadarıyla sadece şeker hastaları, yüksek tansiyon hastaları, kalp ve damar hastalığı olanlar ile kanser hastaları hap kullanamaz. Ayrıca hapları kullanmayı bıraktıktan sonra tekrar kolaylıkla hamile kalınabilir. Evlendikten bir süre sonra ise, diğer yöntemleri kullanmanız mümkün. Örneğin spiral gibi rahim içi araçlar...

Erkekler için günümüzde mevcut tek yöntem ise prezervatiftir. Sanırım sen buna pek sıcak bakmıyorsun. Ertesi gün hapları olarak bilinen ve ancak acil durumlarda kullanılabilen yöntem, gebelik riski bulunan ilişki sonrasında tercih edilebilir. Ancak ertesi gün haplarının da bir ay içinde sadece bir kez kullanıldığı biliniyor.
Yazarın Tüm Yazıları