Hayvanlar da seçim sonrasını bekliyor

Ülke seçim telaşında. Hayvanlarla ilgili planlar, projeler de yine seçim sonrası bekleyecek gibi. Olsun biz sabırlıyız, bekleriz.

Haberin Devamı

Ülke seçim telaşında, her şey seçimden sonraya bağlandı. Bizim hayvanlarla ilgili planlar, projeler de yine seçim sonrasını bekleyecek gibi.
Öyle ya şu sırada kim ilgilenir köpeklerle, kedilerle, onlara ne olduğuyla, ne olacağıyla?
Bekliyoruz bakalım biz de... Ne seçimler gördük, hayvancıklarımızla ilgili ne vaatler dinledik. Bizler de, hayvanlar da sabırlıyızdır... Bekleriz, bıkmadan, usanmadan.
Bu arada illerde, ilçelerde sokakta zehirlenmiş köpekler, kediler... Hayvanlara işkence, tecavüz, öldürme yasa karşısında sadece kabahat sayılıp, üç kuruş para ile cezalandırılır.
Yasanın aksayan maddeleriyle ilgili değiştirileceğine dair söz aldı ya bazı sanatçılarımız, o da işte seçimden sonraya kaldı herhalde. Olsun bekleriz biz...
Şu anda büyüklerimiz çok meşguller elbette. Bu durumda bize de, sessiz canlarımıza da yine beklemek düşüyor. Seçim sonrasında ne olur, ne olmaz kimler nerelerde bulunur da hayvanlar için verilen, eğer varsa, sözler tutulur, tutulmaz, bilinmez... Onlar için, onlar adına biz yine beklemek zorundayız.

Ece Bilgin

Haberin Devamı

Çok sevgili Ece Hanım, seçim öncesi bu yazınız çok yerinde olmuş. Gerçekten artık bize verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Yeni hükümeti kim kurarsa kursun, hayvan hakları konusunda kendilerine çok büyük görevler düşüyor.
Siz, “biz sabırlıyız, bekleriz”, diyorsunuz ama artık sanırım yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan dört ayaklı canlarımızın sabretmeye güçleri kalmadı.

Bir türlü çocuk konusunda hazır olamıyoruz

Güzin Abla, 35 yaşındayım, eşim ise 30’unda, 8 senedir evliyiz. Onun ailesi bana karşı çıktı, evlenmemizi istemedi. Yine de biz severek evlendik. Hâlâ da kabul etmediler beni. Sanki ben yokmuşum gibi davranıyorlar. Zaten düğün yapmadık, sadece gidip imza attık. Çalışıyordum, şimdi evdeyim. Eşim yıllardır çocuk konusunda hazır olmadığını söylüyordu. Pek çok nedeni vardı ama benim yaşım çocuk için artık geç diye düşünüyorum ve çok üzülüyorum.
Maddi olanaksızlık yüzünden de çocuk yapamıyoruz. “Bu dünyaya nasıl çocuk getirelim doğru düzgün paramız bile yok”, diyor. Ben kendimi çok yorgun hissediyorum, artık hiçbir şey umurumda değil. Yaşlandığımı görüyorum. Hep “belki seneye” diyor ama bunu önceden de duymuştum, ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

Rumuz: Beklemekten yoruldum

Bir kere şu yaş konusuna fena takılmışsın. 35 yaş çocuk yapmak için hiç de önemli değil. Görmüyor musun insanlar 40’ından sonra bile anne olabiliyorlar artık. Ancak eşinin durumu beni rahatsız etti. Bence o ailesine bir söz verdi. Çocuk yapmak istememesinin nedeni bu olmalı. Çünkü onlar, akılları sıra çocuğunuz olmazsa, günün birinde ayrılabileceğinizi düşünüyorlardır.
Eşinin de bu konuda ısrarlı olması kötü. Onu ne yapıp edip ikna etmelisin. Bir kadının anne olma arzusuna karşı gelmemeli. Maddi sıkıntıya gelince, evet çocuk önemli bir harcama gerektirir.
Ama ben çocuğun bir aileye kısmetiyle geldiğini düşünürüm. Elbette bazıları gibi 3-5 tane çocuk yapmamak şartıyla...

Yazarın Tüm Yazıları