Haydi Erzurum’a kayağa

MUSTAFA Ilıcalı, ulaşım profesörüdür. AKP eski Erzurum milletvekilidir.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ulaşım projelerine danışmanlık yapıyor şimdi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde de Ulaştırma Uygulama, Araştırma Merkezi Başkanlığı’nı yürütüyor.
Bir süre önce memleketi Erzurum’a gitmiş, Üniversitelerarası Kış Oyunları’nı izlemiş ve oyunların kente ne katkı sağladığını sorgulamış. Diyor ki:
“Esnafı dolaştım, hiçbir katkı sağlamamış. Sporcular için ‘köy’ yapılmış ama ayrı yerlerde yiyip içiyorlar.”
Biz de sorduk:
- Ne yapılmalıydı?
- Devlet Bahçeli bir şey demişti, her üye, beş oy (okul, asker ve mahalle arkadaşları) getirsin gibi... Erzurum dışında 1 milyona yakın Erzurumlu var, İstanbul, Ankara ve İzmir’de... Onun onda biri Palandöken’e gelse, Erzurum ihya olur. Alpler’e 160 bin kişi gidiyor. Fransa, İtalya, İsviçre ve Avusturya büyük pay alıyorlar. Bizim Palandöken’deki olanaklar daha modern ve büyük.
O atlama kuleleri, Konaklı’daki yeni tesisler, görülmesi gerekiyor.
Türkiye’den 20 bin kişi Alpler’e kayağı gidiyor. Ama kayağın kralı şu anda Erzurum’da...
- Erzurumlular mutlu mu?
- Acayip şekilde... Erzurumlu, Erzurum olalı böyle bir şey görmedi.
Milli Mücadele’nin yanında olmuş hep... Bugüne kadar üç şeyi var sayıyordu.
Atatürk Üniversitesi, Şeker Fabrikası ve Çifte Minareli Cami... Yeni
tesislerle halk heyecana kapıldı. Büyük beklentilere girdi. Şimdi görev dışarıdaki Erzurumlulara düşüyor. Tanıtım ve teşvik gerekiyor.
- Siz, Erzurumlu olmaktan öte, bu tesislerle neden çok ilgilisiniz.
- Ben proje adamıyım. 6-7 yıl önce fizibilite çalışması yaptık... Yıldız Teknik Üniversitesi’nin, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım’ın, Spor Bakanlığı döneminde M. Ali Şahin’in bu yatırımlarda büyük katkısı vardır.
Erzurum’un böyle bir etkinliğin üstesinden geleceğini biliyorduk. Erzurum’un değil Doğu Anadolu’nun da kaderini değiştirecek bir yatırım. Başbakanımız, bu projeyi değerlendirdi ve bu oyunları bizzat emek vererek Erzurum’a aldırttı. Sadece kış turizmi değil buna bağlı olarak yaz turizmi de patlarsa ne olur biliyor musunuz? Yani içeriden ve dışarıdan 6 milyon kişi gelse... Daha yüksek olur ama bir kişi 1000 dolar harcasa diye hesap edersek 6 milyar dolar olur... Hadi bırakalım bunu 1 milyar dolar gelse Erzurum ihya olur.
- 100 bin Erzurumlu gelir mi?
- Gelmesi lazım, getirilmesi için kampanyalar düzenlememiz lazım.
Uludağ, Kartalkaya’dan daha önemli bir tesis... Üniversite oyunlarından sonra hedefimiz 2018 Dünya Şampiyonası olamaz ama 2022 oyunlarını sanırım Başbakanımızın gayreti ile Türkiye’ye getirebiliriz.
PALANDÖKEN VE ALPLER
- Palandöken’in özelliği nedir?
- Doğu Anadolu’nun 2 bin metre üzerinde dağlar var, Alpler’de yok... Alpler’e ulaşmak için havaalanından 4-4.5 saat gidiyorsunuz. Bizde havaalanından yarım saat Palandöken... Kodu 18.50 metre... 3 binlere ulaşmak çok kolay. En orta zirve zaten burası... Ecder’e çıkarsanız 3 bin 400 metre... Birçok yere kolay ulaşılabilecek bir yer. Ayrıca yeni termal tesislerini unutmamak lazım...
Erzurum’a dikkat edin, termal, yayla ve kültür turizmiyle ‘Doğunun Paris’i’ olacaktır gerçekten. Organik tarım ve hayvancılığını da unutmayınız.
Acun Ilıcalı’nın amcası olan Prof. Mustafa Ilıcalı bizi de heyecanlandırdı anlatırken... Organizasyonu yapanlar bu sömestr tatilini de düşünselerdi, birçok aileyi kayak için Erzurum’a çekebilirlerdi.

Haberin Devamı

TRT Universiad’ı müstehcen mi buluyor

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIMIZIN da yarıştığı Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nı canlı yayınlayacağını duyuran TRT maalesef sadece TRT HD’de bu yayını banttan yapmaktadır. 600 milyon TL harcanan bu organizasyon neden canlı yayınlamaz acaba? 1 Şubat’ta artistik buz pateninde yarışan milli sporcularımız Alper Uçar ve Kutay Eryoldaş, ailelerinin maddi ve manevi fedakârlıklarla ülkemiz sporuna kazandırdığı ender yetişen Ankaralı iki sporcu gencimizdir. Aylardır bu çocuklar 3 dakikalık müsabaka için çalıştılar tıpkı diğer sporcular gibi... Maalesef 13 kanallı TRT’nin hiçbir kanalında canlı yayın yok. Acaba artistik buz sporları da mı müstehcenlik sınıfına dahil edildi, merak ediyorum.                Z.A.

Haberin Devamı

Nürnberg Konsolosluğu bizimle ilgilenmiyor

BEN şu an Almanya’nın Amberg Cezaevi’nde yatmaktayım. Bana Türkiye’de Dışişleri Bakanlığı’nın adresini verecek kimse olmadığından size yazdım en son çare olarak. Berlin ve Nürnberg konsolosluklarına adres için başvuruda bulundum ama vermediler. Bu adresi aramamın nedeni Nürnberg Konsolosluğu’nu şikâyet edeceğim. Nürnberg Konsolosluğu bizim sorunlarımızla ilgilenmiyor. İki yıl aşkın süre içinde buraya iki defa geldiler ve her gelişlerinden sonra ilk seferden sonra ikinci isimlerini veren arkadaşlarımızın hepsine yurtdışı geldi. İkinci gelişten sonra da gazetemiz ve buna benzer durumlar kesildi. Burada konsolosluk tarafından gelen yetkili kişi büroya geldiğinde bizim değil kendi derdini ve fıkralar anlatıyor. Yani bizim sorunumuzla ilgilenen yok. Bizimle burada dalga geçiyor. Bunu Berlin’e bildirdik bir cevap alamadık. Bize bu konuda yardımcı olabilirseniz adres ve diğer durumlar için memnun oluruz.
Hıdır KORKMAZ-Werner von
Siemens Str. 92224 Amberg

Haberin Devamı

Haram nedir bilmem ki...

ANLAŞILAN ‘Torba’ ile bir şey getirilmiyor, götürülüyor.
Halk için bir şey yok.
Halkı açalım isterseniz, çünkü her geçen gün kapanıyor, suskunları oynayarak.
Tüm gençler, tüm çalışan emekçiler, işsizler, yoksullar ve ezilenler ve de varsıllar halktır.
Bunların içinde sadece varsıl halk Torba Yasa’dan yararlanıyor.
Sanki ‘Torba Yasa’, ‘efendilerin kasası’.
Eski efendilerden çok, kendi ideolojileri için kurumsallaştırdıklar İslam burjuvazisinin kasası.
Durum şu ki, dinden ve yoksuldan geçineceksin ve de varsılla geçinmek için, yeni varsıllarla iyi geçineceksin.
Ben ‘haram nedir bilmeyen’lerdenim.
Şevket ÇORBACIOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları