TRT World Forum haberleri sayfasında TRT World Forum hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 128 TRT World Forum haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen TRT World Forum 2025’in ikinci gün panelleri devam ediyor. Dünyanın önemli sorunlarının masaya yatırıldığı forumun ikinci gününde gerçekleşen “Filistin Meselesinde Uluslararası Hukuk İnzivada mı?: Krizi Reforma Dönüştürmek” paneline İskoçya Krallığı Eski Başbakanı Humza Yousaf, Eski Uluslararası Adalet Divanı Yargıcı Abdulqawi Yusuf, Filistin Devleti Resmi Medya Genel Denetçisi Dr. Ahmed Assaf ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Dr.Nuh Yılmaz katıldı. Panelde, başta Gazze’deki soykırım olmak üzere, yakın dönemdeki krizlerin çözümünde mevcut uluslararası hukuk mekanizmalarının yetersizliği ve çözüm önerileri tartışıldı.
#TRT World Forum 2025“Küresel Yeniden Kurulum: Eski Düzenden Yeni Gerçeklere” temasıyla bu yıl dokuzuncusu düzenlenen TRT World Forum devam ediyor. Açılış programında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Uzak yakın demeden tüm insani krizler ve çatışmalarda arabuluculuk eden Türkiye, eski düzenin yerine yeni gerçekleri yerleştirmiştir” ifadelerini kullandı.
#Sponsorlu İçerikTRT’nin dünya gündemine yön veren organizasyonu TRT World Forum, “Küresel Yeniden Kurulum: Eski Düzenden Yeni Gerçeklere” temasıyla bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştiriliyor. TRT World Forum 2025’in açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, dünyanın içinde bulunduğu iç karartıcı ortamda insanlığın ihtiyacı olan şeyin Türkiye örneğindeki gibi yeni fenerler olduğunun altını çizdi.
#TRT World ForumCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TRT World Forum'unda açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'de tekrar katliam yapmak için bahane aradığını söyleyen Erdoğan, "Hala İsrail masum diyorlar. Nükleer silahlar İsrail'de, bombalar İsrail'de. Zalim, İsrail'in ta kendisidir." dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World Forum’da yaptığı açıklamada Halep’te yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi ve “Halep’te yaşanan çatışmalara Türkiye müdahil değil. Tedbirler alınıyor. Yeni bir göç dalgasını tetikleyecek hiçbir aksiyona girişmeyiz” dedi.
#Hakan Fidan“Kırılma Noktasında Bir Dünya: Krizleri ve Dönüşümleri Yönetmek” temasıyla bu yıl sekizinci kez gerçekleşen ve ilk gününde önemli konuların tartışıldığı TRT World Forum 2024, ikinci gününde İstanbul Kongre Merkezi’nde devam ediyor.
#TRT World ForumTRT World Forum’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya çatışmaların, eşitsizliklerin pençesinde... İnsanlık bir dönüm noktasında. Evlatlarımızın, torunlarımızın geleceğini etkileyecek hadiseler yaşanıyor. Bu BM ile devam edemeyiz. Dünya 5 daimi üyenin eline diline bırakılamaz” dedi.
#TRT World Forum“Kırılma Noktasında Bir Dünya: Krizleri ve Dönüşümleri Yönetmek” temasıyla bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen ve TRT’nin dünya gündemine yön veren organizasyonu TRT World Forum 2024 devam ediyor. Açılış programında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Bildiğimiz tüm krizlerden daha yıkıcı ve yok edici bir krizle karşı karşıyayız. Bu krizin adı, vicdan krizidir. Bunun en somut örneği, Gazze’deki soykırımdır,” dedi.
#Zahid Sobacı“Kırılma Noktasında Bir Dünya: Krizleri ve Dönüşümleri Yönetmek” temasıyla bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen ve TRT’nin dünya gündemine yön veren organizasyonu TRT World Forum 2024’ün açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bugün İsrail soykırım makinesi ve onun suç ortakları bu cürümlerini işlerken, Sayın Cumhurbaşkanımız bütün benliğiyle uluslararası platformlarda, dünya liderleriyle yaptığı görüşmelerde en açık, en net bir şekilde bu katliamı, soykırımı sonlandırmak, mazlumların yaralarının sarılmasına yardım etmek için uğraşıyor,” dedi.
#Fahrettin Altun“Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler” teması ile bu yıl 7’ncisi düzenlenen TRT World Forum’un açılışında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Mazlumların hakkını ve iddiasını duyurmak için ‘güçlü yayın, güçlü etki’ vizyonumuzla dünyanın dört bir yanına ulaşıyoruz. Çünkü artık; dünyanın zihnindeki ablukaların kalkması gerektiğine inanıyoruz,” dedi.
#TRT World ForumCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum'da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vicdanları kanatan sessizliğin gerisinde suçluluk duygusu var. İsrail'in başı Netanyahu olmak üzere ona destek verenler de dahil, bunlar suçludur, teröristtir, bunlar Lahey adalet divanında kesinlikle yargılanacaklardır" dedi. Erdoğan "Gazze’de pervasızca işlenen insanlık suçlarına ortak edilmeye çalışılan basın kuruluşlarına sesleniyorum. Bu kandan beslenen retorikten, bu ahlaksız dayatmadan kurtulun" ifadesini de kullandı.
#CumhurbaşkanıCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ege’de ve Akdeniz’de Yunanistan’ı hesapsızca destekleyerek bu ülkenin mütecaviz ve provokatif girişimlerine cesaret verenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. NATO’da beraberiz ama geliyorsun Yunanistan’ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun. Biz hâlâ bir F-16 meselesini sizlerle çözemedik” dedi. Türkiye’deki dizi sektörünü de öven Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye dizi ihracatında dünyada 2’nci sıraya yükselmiştir. Toplam 150 ülkeye, 600 milyon kişiye ulaşan izleyici sayısıyla Türk dizileri Türkiye’nin doğru tanıtımında önemli rol oynuyor" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum'da konuştu. Erdoğan, tahıl krizini çözmek amacıyla Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşeceğini açıkaldı. "Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine gizli açık destek veren bir Avrupa ile ortak gelecek hayli kurmamızın zor olduğu açıktır" diyen Erdoğan, "Binlerce TIR silah ve mühimmat Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine gönderilmiştir. Gönderen ülke NATO'da beraber olduğumuz ülke... Teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz" dedi. Amerika'ya F-16 konusunda da tepki gösteren Erdoğan, "NATO'da beraberiz ama geliyorsun Yunanistan'ın adalarını silahla donatıyorsun, biz hala F-16 meselesini parasını verdiğimiz halde sizinle çözemedik" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum'da konuştu. Erdoğan, tahıl krizini çözmek amacıyla Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşeceğini açıkaldı. "Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine gizli açık destek veren bir Avrupa ile ortak gelecek hayli kurmamızın zor olduğu açıktır" diyen Erdoğan, "Binlerce TIR silah ve mühimmat Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine gönderilmiştir. Gönderen ülke NATO'da beraber olduğumuz ülke... Teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz" dedi. Amerika'ya F-16 konusunda da tepki gösteren Erdoğan, "NATO'da beraberiz ama geliyorsun Yunanistan'ın adalarını silahla donatıyorsun, biz hala F-16 meselesini parasını verdiğimiz halde sizinle çözemedik" ifadelerini kullandı.
#İstanbulCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İslam aleminin söz hakkının olmadığı, Afrika'nın, Latin Amerika'nın, Güney Asya'nın taleplerinin dikkate alınmadığı sadece gücü elinde bulunduran 5 ülkenin çıkarlarının gözetildiği bu sistemin halihazırdaki yapısıyla devam etmesi mümkün değildir. Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kurumlardaki reform ihtiyacı artık görmezden gelinemez' dedi.
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İslam aleminin söz hakkının olmadığı, Afrika'nın, Latin Amerika'nın, Güney Asya'nın taleplerinin dikkate alınmadığı sadece gücü elinde bulunduran 5 ülkenin çıkarlarının gözetildiği bu sistemin halihazırdaki yapısıyla devam etmesi mümkün değildir. Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kurumlardaki reform ihtiyacı artık görmezden gelinemez' dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgını karşısında çok uzun zamandır ilk defa dünyadaki herkesin aynı durumdan etkilendiğine dikkati çekerek, "Dünyanın zengin ve güçlü ülkeleri küresel kriz ve sorunlarla başa çıkmada adaletsiz ve açgözlü kalırsa, küresel kaos ve adaletsizlik artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
#İbrahim KalınCumhurbaşkanı Erdoğan “Hamas’ın anlaşmaya riayet konusunda titiz davrandığını görüyoruz. İsrail ise mutabakatı bozmak ve katliamlarına tekrar başlamak için adeta bahane arıyor. Nükleer silah İsrail’de, en güçlü bombalar İsrail’de. İstediği anda istediği gibi Gazze’yi vurma imkanı İsrail’de. Nasıl oluyor da masum oluyor” dedi.
#İsrailCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye artık izleyen değil, izlenen bir ülke haline gelmiştir, gelişmiş silah sistemleri, savunma yazılımları ve elektronik harp modülleri üreten bir ülke olarak büyük güçler tarafından yakından takip edilmektedir." dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TRT World Forum'unda açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'de tekrar katliam yapmak için bahane aradığını söyleyen Erdoğan, "Hala İsrail masum diyorlar. Nükleer silahlar İsrail'de, bombalar İsrail'de. Zalim, İsrail'in ta kendisidir." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında biraraya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana gündem maddesi Suriye ve asgari ücret olan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye ihtilafını diyalog yoluyla çözme çağrılarımız eski rejim tarafından küstahça reddedilmiş, ülkemizin uzattığı elin değeri bilinmemiş, manası anlaşılmamıştır. Esed, arkasında 1 milyona yakın insanın katledildiği, 12 milyon insanın göç etmek zorunda kaldığı, birçok şehri enkaza dönmüş bir Suriye bırakarak kaçmıştır. 'Zulüm ile abad olunamayacağı' hakikati, Suriye'de bir kez daha tecelli etmiştir" dedi.
#ErdoğanBu yıl 29-30 Kasım tarihlerinde “Kırılma Noktasında Bir Dünya: Krizleri ve Dönüşümleri Yönetmek” temasıyla 8’incisi düzenlenen “TRT World Forum 2024” sona erdi. İki gün boyunca küresel sorunların masaya yatırıldığı forumda, 30'un üzerinde ülkeden 150'ye yakın konuşmacı ve farklı coğrafyalardan 1500'ün üzerinde katılımcı yer aldı.
#TRT World Forum 2024Bu yıl 8’ncisi düzenlenen TRT World Forum 2024’ün ikinci gün panelleri devam ediyor. Dünyanın önemli sorunlarının masaya yatırıldığı forumun ikinci gününde gerçekleşen panellerin açılış konuşmalarını Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır gerçekleştirdi.
#TRT World Forum 2024Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World Forum'da yaptığı açıklamada Halep'te yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi ve "Halep’te yaşanan çatışmalara Türkiye müdahil değil. Tedbirler alınıyor. Yeni bir göç dalgasını tetikleyecek hiçbir aksiyona girişmeyiz" dedi.
#Hakan FidanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen TRT World Forum'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an bu Birleşmiş Milletler ile devam edebilir miyiz? Hayır. Tamamıyla bu Birleşmiş Milletler'in reforme edilmesi gerekmektedir. Dünya 5 daimi üyenin eline diline bırakılamaz. Süratle değişim gerekiyor. 5 daimi üye, 15 geçici üye, olmaz. Bu şekilde dünya yönetilemez. Bu 5 daimi üyeden bir tanesinin iki dudağı arasına 194 ülkenin kaderi terk edilemez. Dünya değişti, değişiyor. Öyleyse bu değişime yönelik ciddi bir değişim şart" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İnsanlık daha fazla irtifa kaybetmeden Gazze'de de sürdürülebilir ateşkes bir an önce tesis edilmelidir" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen TRT World Forum'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an bu Birleşmiş Milletler ile devam edebilir miyiz? Hayır. Tamamıyla bu Birleşmiş Milletler'in reforme edilmesi gerekmektedir. Dünya 5 daimi üyenin eline diline bırakılamaz. Süratle değişim gerekiyor. 5 daimi üye, 15 geçici üye, olmaz. Bu şekilde dünya yönetilemez. Bu 5 daimi üyeden bir tanesinin iki dudağı arasına 194 ülkenin kaderi terk edilemez. Dünya değişti, değişiyor. Öyleyse bu değişime yönelik ciddi bir değişim şart" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İnsanlık daha fazla irtifa kaybetmeden Gazze'de de sürdürülebilir ateşkes bir an önce tesis edilmelidir" dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
























