Yeme-içme severler, Sara Tabrizi adını 10 yıl önce kurucu şefi olduğu, bugün İstanbul’un önde gelen restoranları arasında olan Aheste’den hiç kuşkum yok biliyordur. Sara, genç bir ekibe teslim ettiği restoranın ortaklığından 2 yıl önce ayrılmış, Yan Mutfak ve Mutfaklarca adıyla online paket servis ve catering’e yoğunlaşmıştı.
#Müge AkgünMavi Bayraklı plaj; yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği kriterlerinde yüksek standartları yakalayan yüzülebilir alanları tanımlıyor. İspanya ve Yunanistan’dan sonra 519 taneyle dünyanın en çok bu unvana sahip plajı Türkiye’de. Jürimiz Türkiye’nin en güzel ve sosyal mesafeye uygun 10 Mavi Bayraklı plajını anlattı.
#GazetehaberleriGeçen yıl yine haziranın ilk haftasında yazdığım “Kaş Yeme İçme Mini Rehberi” yazısı tüm yılın en çok okunan yazılarından olmuş, onlarca geri dönüş almıştı. Hal böyle olunca rehberin 2019 versiyonunu yazmak şart oldu. Sezon yeni yeni açılırken, bayram kalabalığı etkisini iyice artırmışken buyurun 2019 Kaş yeme içme rehberine… Aynı formatta, aynı bölümlerle!
#KaşTepebaşı’ndaki Mikla’yla 2015’te Dünyanın En İyi 100 Restoranı listesine 96’ncı sıradan giren Mehmet Gürs, 2017’de Mikla’yı dünyanın en iyi 51’inci restoranı yapmakla kalmadı, Türkiye’de de İncili Gastronomi Rehberi’nin 4 incili tek restoranı oldu. En yakışıklı şef olarak görülen Mehmet Gürs’le sadece mutfağı değil, her şeyi konuştuk...
#Cengiz Semercioğlu