Büyük küçük herkesin hem kurusunu hem de yaşını severek tükettiği incir, yemek ve tatlılara çok yakışan bir lezzet. Mevsiminde yaş olarak tüketilen incirden yıl boyu faydalanmanın yolu ise kurutma yönteminden geçiyor. Peki, incir kurutma nasıl yapılır?
#İncir Nasıl Kurutulurİncirin yaş hali de kuru hali de severek tüketiliyor. Mevsimin tazecik incirlerini tüketmek ayrı keyif. Ancak kuru incir de özellikle et yemeklerine ayrı bir lezzet katıyor. Peki incir nasıl kurutulur? İşte evde, fırında, kaynatarak ve güneşte incir kurutmanın püf noktaları...
#İncir KurutmaAK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, Ödemiş’te tarım ve hayvancılık projelerini tanıtıp, "Gelin 31 Mart’ta başarılım ve 1 Nisan’dan itibaren toprağı birlikte aş edelim, emeğin mükafatını hep birlikte alalım" dedi.
#AK Partiİncir, Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin içeriğiye tam bir sağlık deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Bu faydalı taze veya kuru olarak tüketilebiliyor. Yazın leziz incirlerini kurutarak daha uzun süre kullanabilirsiniz. Peki İncir nasıl kurutulur? İşte fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları...
#İncir Nasıl KurutulurFındık üreticisi dünya birincisi ama kendini yenik hissediyor. Rekolte düşük de olsa yılı 750 bin tonun üzerinde hasatla kapatma hedefi var. Bahçeler küçük, sahiplerinin çoğu gurbetçi. Onlara ‘sosyolojik fındıkçı’ diyorlar. Verimlilik sorunu var... Yine de son iki yıldır toplanan ürünün 100 bin tonu stokta kalıyor. Çünkü rakip ülkeler sağlam geliyor. Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) yönetim kurulu Giresun’daki fındık bahçelerinde çiftçiyi, fabrikalarda işletmecileri dinledi. “Bu iş düzenlemeyle çözülür’’ diyorlar, bir “fındık kanunu” istiyorlar.
#FındıkYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikSonbaharın son günleri geldi çattı. Doğa sarıdan kızıla dönüşürken bir bitiş değildir yaşanan; etrafı bolluk bereket kaplar. Deniz de toprak da cömert olur. Turist kalabalıklarının çekildiği, evlinin evine köylünün köyüne döndüğü Ege’yi ve köylerini gerçekten tanımanın şimdi tam zamanı...
#HürriyetSağlıklı, enerji dolu meyve pestillerimizin tam mevsimi. Anadolu’nun asırlık pestil geleneği, tüm dünyadaki sağlıklı beslenme meraklılarının da radarında. Bugünlerde hasat edilen her türlü meyvenin işlenip güneşin kucağına bırakılmasıyla üretilen pestili evde de fırınımızda kolaylıkla yapabiliriz.
#MeyveBodrum’un turistik ve pahalı olduğuna dair bir önyargının varlığına dikkat çeken Başkan Ahmet Aras, “Bu yargı yerine, yılın 12 ayını dolu dolu geçirebileceğiniz, pek çok aktivite imkanı sunan bir Bodrum yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
#İzmirKış mevsimi geldiğinde yaz meyve ve sebzelerine özlem artıyor. Her meyve ve sebzenin vitamin değeri mevsiminde daha yüksek olsa da güneşin saymakla bitmeyen faydalarından yararlanacağınız kurutma yöntemiyle yaz lezzetlerini kışa taşımanız mümkün.
#Kuru Sebzelerden Türlü TarifiTürkiye'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incirde kalite ve verimi artırmak için tüm paydaşlar bir araya geldi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği koordinasyonunda ve İncir Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Kuru İncir Teknik Çalışma Grubu” toplantısında kuru incirin değerini daha fazla artırmak için önümüzdeki dönemde atılacak adımlara ilişkin yol haritası belirlendi.
#İncir