Yunanistan’ın ana karasından çok Türkiye’nin Ayvalık ilçesine yakın olan, Assos’tan el sallasanız görünecek bir adayı anlatacağım sizlere. Bugünkü yazımızda daha çok Midilli’nin merkezini sizlere tanıtmaya çalışırken, önümüzdeki haftalarda ise adanın iç kısımlarına ve doğusuna doğru yolculuk yapacağız.
#BursaHayali tıp okumakmış ama babasıyla geçirdiği trafik kazası hayatının en önemli dönüm noktası olmuş... Babası ve köpeğini kaybeden Çağrı Parlak, resme olan merakıyla üniversite tercihini bu yönde kullanmış. 1999’da Amerika’ya taşınmış. Burada önce güzel sanatlar, ardından aşçılık üzerine eğitim almış. “Yaşama yetişmek için birkaç farklı işi aynı zamanda yapmanız gerekebilir. Mutfağın yanı sıra çanta ve giysi tasarımları da yapmaya başladım” diyen Parlak, daha sonra Türkiye’ye dönmüş. 2015’te ise kendini Bodrum’da bulmuş. Bugün üç markaya hayat veren Çağrı Parlak, MOS-Museum Of Sweets ile pasta ve turtalar üretiyor. MOS Naturel’de kurutulmuş sebzeden bakliyata geniş bir ürün grubuyla tüketiciyle buluşuyor. Coco Purl’da ise çanta ve giysi tasarlıyor.
#İzmirLuke Barr’ın ‘Ritz&Escoffier’ kitabında özel bir yemek menüsüne denk geldim. Davet sofrasındaki çeşitlilik, denemelere açık, meraklı bir kültüre tekabül ediyor. Bunları talep eden varlıklı bir kitle var. Günümüzde de zengin insanlar mevcut ama pek az ülkede böyle bir talep oluşuyor.
#YazarÇocukluğumdan beri İzmir'de otlarla, zeytinyağlılarla ve tabii ki gevreklerle büyüdüm. Annem aldığı ot ve sebzeleri sonuna kadar değerlendirirdi. Yapraklar yemeğe, kabuklar salataya, kökler ve saplar ise kaynatılıp şifa niyetine bize zorla içirilirdi. Küçükken burun kıvırdığım bu lezzetleri bir gün bayıla bayıla yiyeceğimi ve İzmir’de olmadığım dönemlerde onların burnumda tüteceğini o zamanlar tahmin bile edemezdim. Bu güzel lezzetlerin hatırına İzmir ve çevresinde benim yüzümü güldüren hem yeni hem de klasikleşmiş bazı mekânları sizlerle paylaşmak istedim…
#İzmir LezzetleriFrank Adrian Barron, bir Cakeboy. Çocukluğunda annesiyle birlikte pastalar yaparak tüm incelikleri öğrenmiş, sonra sanat ile iç içe olmuş ve bir anda kendisini Paris'te bulmuş. Bir yıl kalır ülkeme tekrar geri dönerim dediği Paris yolculuğu beş yıllık bir Parizyen hayatına dönüşmüş. Gelin yükselen Instagram fenomenlerinden biri olma yolunda ilerleyen Cakeboy'un hayatını ve Paris'teki lezzet duraklarını birlikte öğrenelim…
#Fransa