Gezgin Kadınlar haberleri sayfasında Gezgin Kadınlar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 324 Gezgin Kadınlar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Duygu Akalın ODTÜ inşaat mühendisliği mezunu. Bir süre mesleğini yapsa da şimdilerde hayatında sadece dans ve seyahat var. Bütçesini dans antrenörlüğü ve Tekirdağ’da ufak bir arazide lavanta yetiştiriciliği yaparak oluşturuyor. Yarışmalar ve festivaller için yola çıkıyor. İlgi alanı Latin dansları…
#Gezgin HikayeleriTülay Demircioğlu, beş yıl öncesine kadar özel sektörde müdür olarak çalışıyordu. Artık bir gezgin. Tülay Sabaz ise Çanakkale’de yaşayan İngilizce öğretmeni... İki adaşın ortak hayali beyaz kıtaya ayak basmaktı. Sosyal medya üzerinden konuşuyorlardı ama hiç buluşmamışlardı, ta ki Antarktika öncesi Ushuaia’da bir araya gelene kadar.
#GezginlerTülay Demircioğlu, beş yıl öncesine kadar özel sektörde müdür olarak çalışıyordu. Artık bir gezgin. Tülay Sabaz ise Çanakkale’de yaşayan İngilizce öğretmeni... İki adaşın ortak hayali beyaz kıtaya ayak basmaktı. Sosyal medya üzerinden konuşuyorlardı ama hiç buluşmamışlardı, ta ki Antarktika öncesi Ushuaia’da bir araya gelene kadar. Peru’dan Antarktika’ya giden bir yelkenlideki gruba katıldılar. 5 Aralık’ta başlayan yolculuk 21 gün sürdü ve 2 bin 15 mil yol giderek, ‘kıtaya yelkenliyle giden beşinci Türk’ unvanını kazandılar, bize de serüvenlerini anlattılar.
#Gezgin KadınlarGonca Koç (32) bilgisayar mühendisi. Dokuz yıl süren çalışma hayatında işler istediği gibi gitmeyince ayrıldı. Aklında hep Asya’yı keşfe çıkmak vardı. Ama az parayla. Bütçesini günlük 10 dolar olarak belirledi. Önce yoga eğitimi için Hindistan’ın yolunu tuttu sonra bir baktı ki iki teker üzerinde Japonya yolunda…
#Gezgin KadınlarHerkes Christoph Colomb ya da Vasco De Gama gibi kaşiflerin adını duymuştur. Peki dünyayı gezen ve birçok ilki başaran gezgin kadınlardan kimi tanıyorsunuz? Örneğin, 72 günde tüm dünyayı gezen Nellie Bly’i tanıyor musunuz ya da dönemin şartlarına göre dünyayı gezmek için erkek kılığına giren Jeanne Baret’i? Peki hem Kuzey hem de Güney Kutbu’na ulaşan ilk kadın Barbara Hillary’i… 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gelince dünyayı gezip birçok ilke imza atan seyyah kadınları listeledik. Bu hikâyeler sizi çok şaşırtacak…
#Gezgin KadınlarAslı Dumlu (34) ekonomist. Şu sıralar pilates eğitmenliği yapıyor. İşinden vakit buldukça dünyayı geziyor. Her ay bir ülkeye gitmezse kendini mutsuz hissediyor. Bugüne kadar beş kıtada 35 ülke 73 şehir gezdi. Ya tek başına yola çıkıyor ya da arkadaşlarıyla… Meksika’da Mayaların ayinlerinde kullandığı göletlerde de yüzdü, Guanabara Körfezi’nin Atlantik Okyanusu’na açılan noktasındaki dağa da çıktı. Dumlu ile seyahat tutkusunu ve gezdiği yerleri konuştuk.
#GezginIrmak Sakin (22) tıp öğrencisi. Farklı kültürleri tanımak ve gittiği ülkeleri yerlisi gibi gezmek en büyük tutkusu... Öğrenci projelerine destek veren firmalar sayesinde çoğu seyahatini ailesine maddi yük olmadan gerçekleştiriyor. Üstelik gittiği yerlerde sağlık alanında insanlara yardımda da bulunuyor. Meksika’da kanser laboratuvarında gönüllü olarak çalıştı, Nepal’de ise okullara ve köylere sağlık yardımı götüren projede yer aldı.
#GezginEkin (28) ve Tankut Erkan (37) çiftinin en büyük tutkuları seyahat ve dans. Ekin özel bir şirkette danışman, Tankut ise bankacı. Dört yıldır dünyayı geziyorlar. Kültürel seyahatlerin dışında dans festivallerine katılıyorlar. Bu hobileri onları Berlin’e de götürdü, Dubai’ye de… Hatta gittikleri her yerde insanlara Latin danslarını öğretiyorlar. Erkan çiftiyle seyahat maceralarını konuştuk.
#GezginlerNisan Yeşiller (32) turizm sektöründe çalışıyor. Hayattaki tek tutkusu seyahat. Çocukken harita üzerinde işaretleyip “Büyüyünce buraya gideceğim” dediği yerlere gidiyor. Yıllık izinlerde ve hafta sonu sık sık yola koyuluyor. Kendisini bir yere ait hissetmiyor, “Dünya insanıyım!” diyor. Bugüne kadar beş kıtada 50 ülke ve 80 şehir gezdi. En unutulmaz anları ise Afrika’da yaşadı. Yeşiller ile hem seyahat macerasını hem de Afrika’yı konuştuk.
#GezginÖzlem Çakır (30) ve Alphan Fiçor (33), hem İstanbul’un kalabalığı hem de yoğun iş temposundan sıkılıp çok istedikleri dünya turu için adım attılar. Özlem özel bir şirkette finans müdürüydü, Alphan ise yabancı bir havayolu şirketinde müdür yardımcısı… İkili önce istifalarını verdi, gerekli hazırlıkları tamamladı ve 4 Ekim 2017’de yola çıktı. İlk durakları Sri Lanka oldu. Macera boyunca 10 ülke gezdiler. Şu an Meksika’dalar. Serüvenin ne zaman biteceği belli değil. Tur boyunca çok ilginç şeyler yaşadılar. En önemlisi Özlem evlilik teklifini dünya turunda aldı.
#Gezginİşleri gereği dünyanın farklı bölgelerinde bulunan anne babası ile genç yaşından beri dünya turu yapan Alison Teal, bu geleneği hâlâ devam ettiriyor. Bugüne kadar gezdiği ülkelerde öyle şeyler yaptı ki, çok şaşıracaksınız...
#Dişi Indiana JonesCansu Elter (30) dijital pazarlama yöneticisi. Hayatında bir şeylerin eksik olduğu düşüncesi uzun yıllardır aklını kurcalıyordu. Tekdüze bir hayatı olduğuna inanıyor ve bundan kurtulmanın yollarını arıyordu. İstifa etti. Dünya turuna çıkmaya karar verdi. 13 kiloluk sırt çantasına tüm eşyalarını sığdırdı ve yola koyuldu. Maceraya Tanzanya’dan başladı. Şimdiye kadar iki kıta, 9 ülke ve 25 şehri geride bıraktı. Bir sonraki durağı neresi bilmiyor, sekiz aydır dünyayı geziyor. En güzeliyse dünya turu sırasında âşık oldu. Tek kişilik macera Kamboçya’dan sonra ikiye çıktı...
#GezginMelis Arıkan (32) bilişim sistemleri mühendisi. İşlerinden vakit buldukça sık sık seyahat ediyor. Uzun tatillerinde uzak ülkeleri, kısa tatillerinde de yakın yerleri keşfe çıkıyor. Bugüne kadar beş kıtada 150’den fazla şehri gezdi ve beş yıl ABD’de yaşadı. Genelde kültür ağırlıklı geziler yapsa da bazı yerlerde cesaret gerektiren aktiviteler de yapıyor. Las Vegas’ta Hummer jeep’lerle off road yaptı hatta Hawaii adalarından Maui’de Haleakala Dağı’nın zirvesine de çıktı.
#GezginTurizm ve Otelcilik Bölümü öğrencisi Elif Omput (26) Türkiye’nin doğusundan batısına 71 kente otostopla gidip tam 26 bin kilometre kat etti. Ayrıca Elif, otostoplarda yaşadıklarını akademik tez olarak kaleme alıyor. Hatta genç kadının otostop deneyimleri akademik bir çalışma olmaya doğru ilerliyor.
#GezginlerHerkes hayatının bir döneminde yollarda olma, sırt çantasıyla dünyayı gezme hayalleri kurar. Bunu gerçekleştirebilen kişi sayısı oldukça az olsa da gördüğümüz hikayeler bazen sanki yolculuğu biz yapmışız gibi mutluluk verir. Tıpkı Marina Piro adlı kadının hikayesinde olduğu gibi. Önüne geçilemeyen seyahat tutkusuna kendini kaptıran İtalyalı kadın, yanına köpeğini alıp başlıyor dünyayı gezmeye.
#Aracı Karavana ÇevirdiDuygu ve Merve Yiğit kardeşler, işlerinden kazandıkları parayı seyahatlerine harcayacak kadar gezmeye tutkulular. Duygu endüstri mühendisi, Merve ise tiyatro oyuncusu… Seyahat planlarında ne beş yıldızlı otellerde konaklamak var ne de lüks gece kulüplerinde eğlenerek para harcamak… Daha önce adı pek duyulmamış saklı yerleri keşfetmeyi seviyorlar. Bugüne kadar Avrupa, Asya ve Afrika’da 34 ülke 115 şehir gezdiler. Yiğit kardeşlerle seyahat tutkularını konuştuk.
#GezginÖzlem ve Yılmaz Şatırer çifti doktor, aynı zamanda da gezgin bir çift. İkisi de çocuk sağlığı ve hastalıkları üzerine eğitim alıyor. Tempolu ve yorucu iş hayatının dışında fırsat buldukça dünyayı geziyorlar. Bugüne kadar 30 ülke ve 67 şehir gezdiler. Çok enterasan olaylara da denk geldiler. Örneğin Phi Phi Adası’nda medcezire şahit oldular, Küba’da Irma Kasırgası’na bile yakalandılar. Özlem Şatırer ile seyahat mecaraları üzerine konuştuk.
#GezginGizem Sırmalı (21) henüz öğrenci. Şu sıralar Münih Teknik Üniversitesi işletme mühendisliği bölümünde okuyor. Erasmus ile yaşadıkları seyahate daha farklı bakmasına neden oldu. Hayallerini nasıl gerçekleştirebileceğini, gerçekten isteyip de yapamayacağı hiçbir şey olmadığını seyahatleri sırasında öğrendi. Fırsat buldukça yola koyuluyor. Bugüne kadar 15 ülke gezdi. Şimdiyse Münih’te yaşıyor. Sırmalı ile hem seyahat tutkusunu hem de Münih’i konuştuk.
#Münih Gezilecek YerlerGörkem Temelkaya (34) reklam satış direktörü. Yaklaşık 13 yıldır İstanbul’da kurumsal hayatın rutini içinde. Nefes aldığı tek zamanlar seyahatleri... Kazandığını gezilerine harcıyor. Gideceği yerleri izlediği filmlerden seçiyor. İspanya’ya da gitti âşık olduğu İtalya’ya da... Bugüne kadar 4 kıtada 27 ülke ve 73 şehir gezdi.
#Gezgin HikayeleriYağmur Arat (25) özel bir şirkette şehir plancısıydı, şimdi ise tek başına dünya turunda olan bir gezgin. Üniversiteden mezun olduktan sonra Avrupa’yı Interrail biletiyle gezince seyahat virüsünü kapmış oldu. Sonrasında sıkıcı iş hayatı ve monotonlukla kendisini sorgulama sürecine girdi. İşinden istifa ederek mini bir Asya turuna çıktı. Döndüğünde artık hep aklının bir köşesinde olan dünya turunun zamanı gelmişti. Önce evini kapattı, bütün eşyalarımı sattı ve birikimiyle yola koyuldu. Macerasının ilk durağı Japonya oldu. Üstelik otostopla geziyor. Günlük harcaması ise ortalama sadece 38 TL.
#Dünya TuruDuygu Akalın ODTÜ inşaat mühendisliği mezunu. Bir süre mesleğini yapsa da şimdilerde hayatında sadece dans ve seyahat var. Bütçesini dans antrenörlüğü ve Tekirdağ’da ufak bir arazide lavanta yetiştiriciliği yaparak oluşturuyor. Yarışmalar ve festivaller için yola çıkıyor. İlgi alanı Latin dansları…
#Gezgin HikayeleriTülay Demircioğlu, beş yıl öncesine kadar özel sektörde müdür olarak çalışıyordu. Artık bir gezgin. Tülay Sabaz ise Çanakkale’de yaşayan İngilizce öğretmeni... İki adaşın ortak hayali beyaz kıtaya ayak basmaktı. Sosyal medya üzerinden konuşuyorlardı ama hiç buluşmamışlardı, ta ki Antarktika öncesi Ushuaia’da bir araya gelene kadar.
#GezginlerTülay Demircioğlu, beş yıl öncesine kadar özel sektörde müdür olarak çalışıyordu. Artık bir gezgin. Tülay Sabaz ise Çanakkale’de yaşayan İngilizce öğretmeni... İki adaşın ortak hayali beyaz kıtaya ayak basmaktı. Sosyal medya üzerinden konuşuyorlardı ama hiç buluşmamışlardı, ta ki Antarktika öncesi Ushuaia’da bir araya gelene kadar. Peru’dan Antarktika’ya giden bir yelkenlideki gruba katıldılar. 5 Aralık’ta başlayan yolculuk 21 gün sürdü ve 2 bin 15 mil yol giderek, ‘kıtaya yelkenliyle giden beşinci Türk’ unvanını kazandılar, bize de serüvenlerini anlattılar.
#Gezgin KadınlarGonca Koç (32) bilgisayar mühendisi. Dokuz yıl süren çalışma hayatında işler istediği gibi gitmeyince ayrıldı. Aklında hep Asya’yı keşfe çıkmak vardı. Ama az parayla. Bütçesini günlük 10 dolar olarak belirledi. Önce yoga eğitimi için Hindistan’ın yolunu tuttu sonra bir baktı ki iki teker üzerinde Japonya yolunda…
#Gezgin KadınlarHerkes Christoph Colomb ya da Vasco De Gama gibi kaşiflerin adını duymuştur. Peki dünyayı gezen ve birçok ilki başaran gezgin kadınlardan kimi tanıyorsunuz? Örneğin, 72 günde tüm dünyayı gezen Nellie Bly’i tanıyor musunuz ya da dönemin şartlarına göre dünyayı gezmek için erkek kılığına giren Jeanne Baret’i? Peki hem Kuzey hem de Güney Kutbu’na ulaşan ilk kadın Barbara Hillary’i… 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gelince dünyayı gezip birçok ilke imza atan seyyah kadınları listeledik. Bu hikâyeler sizi çok şaşırtacak…
#Gezgin KadınlarAslı Dumlu (34) ekonomist. Şu sıralar pilates eğitmenliği yapıyor. İşinden vakit buldukça dünyayı geziyor. Her ay bir ülkeye gitmezse kendini mutsuz hissediyor. Bugüne kadar beş kıtada 35 ülke 73 şehir gezdi. Ya tek başına yola çıkıyor ya da arkadaşlarıyla… Meksika’da Mayaların ayinlerinde kullandığı göletlerde de yüzdü, Guanabara Körfezi’nin Atlantik Okyanusu’na açılan noktasındaki dağa da çıktı. Dumlu ile seyahat tutkusunu ve gezdiği yerleri konuştuk.
#GezginIrmak Sakin (22) tıp öğrencisi. Farklı kültürleri tanımak ve gittiği ülkeleri yerlisi gibi gezmek en büyük tutkusu... Öğrenci projelerine destek veren firmalar sayesinde çoğu seyahatini ailesine maddi yük olmadan gerçekleştiriyor. Üstelik gittiği yerlerde sağlık alanında insanlara yardımda da bulunuyor. Meksika’da kanser laboratuvarında gönüllü olarak çalıştı, Nepal’de ise okullara ve köylere sağlık yardımı götüren projede yer aldı.
#GezginEkin (28) ve Tankut Erkan (37) çiftinin en büyük tutkuları seyahat ve dans. Ekin özel bir şirkette danışman, Tankut ise bankacı. Dört yıldır dünyayı geziyorlar. Kültürel seyahatlerin dışında dans festivallerine katılıyorlar. Bu hobileri onları Berlin’e de götürdü, Dubai’ye de… Hatta gittikleri her yerde insanlara Latin danslarını öğretiyorlar. Erkan çiftiyle seyahat maceralarını konuştuk.
#GezginlerNisan Yeşiller (32) turizm sektöründe çalışıyor. Hayattaki tek tutkusu seyahat. Çocukken harita üzerinde işaretleyip “Büyüyünce buraya gideceğim” dediği yerlere gidiyor. Yıllık izinlerde ve hafta sonu sık sık yola koyuluyor. Kendisini bir yere ait hissetmiyor, “Dünya insanıyım!” diyor. Bugüne kadar beş kıtada 50 ülke ve 80 şehir gezdi. En unutulmaz anları ise Afrika’da yaşadı. Yeşiller ile hem seyahat macerasını hem de Afrika’yı konuştuk.
#GezginÖzlem Çakır (30) ve Alphan Fiçor (33), hem İstanbul’un kalabalığı hem de yoğun iş temposundan sıkılıp çok istedikleri dünya turu için adım attılar. Özlem özel bir şirkette finans müdürüydü, Alphan ise yabancı bir havayolu şirketinde müdür yardımcısı… İkili önce istifalarını verdi, gerekli hazırlıkları tamamladı ve 4 Ekim 2017’de yola çıktı. İlk durakları Sri Lanka oldu. Macera boyunca 10 ülke gezdiler. Şu an Meksika’dalar. Serüvenin ne zaman biteceği belli değil. Tur boyunca çok ilginç şeyler yaşadılar. En önemlisi Özlem evlilik teklifini dünya turunda aldı.
#Gezginİşleri gereği dünyanın farklı bölgelerinde bulunan anne babası ile genç yaşından beri dünya turu yapan Alison Teal, bu geleneği hâlâ devam ettiriyor. Bugüne kadar gezdiği ülkelerde öyle şeyler yaptı ki, çok şaşıracaksınız...
#Dişi Indiana JonesCansu Elter (30) dijital pazarlama yöneticisi. Hayatında bir şeylerin eksik olduğu düşüncesi uzun yıllardır aklını kurcalıyordu. Tekdüze bir hayatı olduğuna inanıyor ve bundan kurtulmanın yollarını arıyordu. İstifa etti. Dünya turuna çıkmaya karar verdi. 13 kiloluk sırt çantasına tüm eşyalarını sığdırdı ve yola koyuldu. Maceraya Tanzanya’dan başladı. Şimdiye kadar iki kıta, 9 ülke ve 25 şehri geride bıraktı. Bir sonraki durağı neresi bilmiyor, sekiz aydır dünyayı geziyor. En güzeliyse dünya turu sırasında âşık oldu. Tek kişilik macera Kamboçya’dan sonra ikiye çıktı...
#GezginMelis Arıkan (32) bilişim sistemleri mühendisi. İşlerinden vakit buldukça sık sık seyahat ediyor. Uzun tatillerinde uzak ülkeleri, kısa tatillerinde de yakın yerleri keşfe çıkıyor. Bugüne kadar beş kıtada 150’den fazla şehri gezdi ve beş yıl ABD’de yaşadı. Genelde kültür ağırlıklı geziler yapsa da bazı yerlerde cesaret gerektiren aktiviteler de yapıyor. Las Vegas’ta Hummer jeep’lerle off road yaptı hatta Hawaii adalarından Maui’de Haleakala Dağı’nın zirvesine de çıktı.
#GezginTurizm ve Otelcilik Bölümü öğrencisi Elif Omput (26) Türkiye’nin doğusundan batısına 71 kente otostopla gidip tam 26 bin kilometre kat etti. Ayrıca Elif, otostoplarda yaşadıklarını akademik tez olarak kaleme alıyor. Hatta genç kadının otostop deneyimleri akademik bir çalışma olmaya doğru ilerliyor.
#GezginlerHerkes hayatının bir döneminde yollarda olma, sırt çantasıyla dünyayı gezme hayalleri kurar. Bunu gerçekleştirebilen kişi sayısı oldukça az olsa da gördüğümüz hikayeler bazen sanki yolculuğu biz yapmışız gibi mutluluk verir. Tıpkı Marina Piro adlı kadının hikayesinde olduğu gibi. Önüne geçilemeyen seyahat tutkusuna kendini kaptıran İtalyalı kadın, yanına köpeğini alıp başlıyor dünyayı gezmeye.
#Aracı Karavana ÇevirdiDuygu ve Merve Yiğit kardeşler, işlerinden kazandıkları parayı seyahatlerine harcayacak kadar gezmeye tutkulular. Duygu endüstri mühendisi, Merve ise tiyatro oyuncusu… Seyahat planlarında ne beş yıldızlı otellerde konaklamak var ne de lüks gece kulüplerinde eğlenerek para harcamak… Daha önce adı pek duyulmamış saklı yerleri keşfetmeyi seviyorlar. Bugüne kadar Avrupa, Asya ve Afrika’da 34 ülke 115 şehir gezdiler. Yiğit kardeşlerle seyahat tutkularını konuştuk.
#GezginÖzlem ve Yılmaz Şatırer çifti doktor, aynı zamanda da gezgin bir çift. İkisi de çocuk sağlığı ve hastalıkları üzerine eğitim alıyor. Tempolu ve yorucu iş hayatının dışında fırsat buldukça dünyayı geziyorlar. Bugüne kadar 30 ülke ve 67 şehir gezdiler. Çok enterasan olaylara da denk geldiler. Örneğin Phi Phi Adası’nda medcezire şahit oldular, Küba’da Irma Kasırgası’na bile yakalandılar. Özlem Şatırer ile seyahat mecaraları üzerine konuştuk.
#GezginDünyanın en büyük video sitesi olan YouTube, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir video yayınladı. Google ve Youtube işbirliğiyle hazırlanan video sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça yoğun ilgi gördü, video kısa süre içinde milyonlarca kez izlendi.
#Google Doodle“Dünyayı dolaşmak için işimi nasıl bıraktım?” hikâyelerini çok duymuşsunuzdur. Ama benimki diğerlerinden farklı... Ben “pasaportu pek işe yaramayan” bir ülkeden geliyorum. Filipinler vatandaşı olarak vizesiz seyahat edebileceğim ülke sayısı sadece 60. Ayrıca dünyayı dolaşmanın sadece zenginlerin ya da emeklilerin yapabileceği bir lüks olduğunu düşünen bir kültürde büyüdüm. Ama 20’li yaşlarımda iki yıl içinde 15’den fazla ülke gezdim. Hepsi de kârlı ve istikrarlı bir İnternet şirketi kurmam sayesinde oldu. Günde üç saat kadar çalışarak bu seyahatlerimi finanse etme olanağı bulmuştum.
#GezginBir kadının yalnız seyahat etmesi, bağımsızlığını ve gücünü keşfetmesi açısından güzel bir deneyim. Ancak yalnız seyahat etmek zorlu bir eylem. Siz de yalnız seyahat etmek istiyor fakat güvenliğinize dair endişeler taşıyorsanız, bu haber tam da size göre. Yalnız seyahat ederken dikkat edilmesi gereken yerleri ve alınabilecek önlemleri sizler için sıraladık. İşte detaylar…
#Yalnız Seyahat Eden KadınlarBugüne kadar Christoph Colomb, Arabistanlı Lawrence ya da Vasco De Gama gibi birçok kaşifin ismini duymuşsunuzdur. Dünyayı baştan aşağı gezen bu gezgin isimler yaptıkları keşifler, geziler, yazdıkları kitaplarla tarih sahnesindeki yerlerini aldılar. Peki ya bu isimlerin yanına Gertrude Bell, Osa Johnson ya da Valentina Tereshkova kadınlar eklesek… Farklı kültürler, sosyal çevreler ve bölgelerden gelen bu kadınlar en az erkek meslektaşları kadar tarihte iz bıraktılar. Onlar için birçok şey söylenebilir, ama emin olmamız gereken tek şey, keşfetmeye ve yeni şeyler öğrenmeye karşı duydukları büyük açlık. İşte size dünyayı değiştiren gezgin kadınlar…
#GezginGizem Sırmalı (21) henüz öğrenci. Şu sıralar Münih Teknik Üniversitesi işletme mühendisliği bölümünde okuyor. Erasmus ile yaşadıkları seyahate daha farklı bakmasına neden oldu. Hayallerini nasıl gerçekleştirebileceğini, gerçekten isteyip de yapamayacağı hiçbir şey olmadığını seyahatleri sırasında öğrendi. Fırsat buldukça yola koyuluyor. Bugüne kadar 15 ülke gezdi. Şimdiyse Münih’te yaşıyor. Sırmalı ile hem seyahat tutkusunu hem de Münih’i konuştuk.
#Münih Gezilecek YerlerGörkem Temelkaya (34) reklam satış direktörü. Yaklaşık 13 yıldır İstanbul’da kurumsal hayatın rutini içinde. Nefes aldığı tek zamanlar seyahatleri... Kazandığını gezilerine harcıyor. Gideceği yerleri izlediği filmlerden seçiyor. İspanya’ya da gitti âşık olduğu İtalya’ya da... Bugüne kadar 4 kıtada 27 ülke ve 73 şehir gezdi.
#Gezgin HikayeleriYağmur Arat (25) özel bir şirkette şehir plancısıydı, şimdi ise tek başına dünya turunda olan bir gezgin. Üniversiteden mezun olduktan sonra Avrupa’yı Interrail biletiyle gezince seyahat virüsünü kapmış oldu. Sonrasında sıkıcı iş hayatı ve monotonlukla kendisini sorgulama sürecine girdi. İşinden istifa ederek mini bir Asya turuna çıktı. Döndüğünde artık hep aklının bir köşesinde olan dünya turunun zamanı gelmişti. Önce evini kapattı, bütün eşyalarımı sattı ve birikimiyle yola koyuldu. Macerasının ilk durağı Japonya oldu. Üstelik otostopla geziyor. Günlük harcaması ise ortalama sadece 38 TL.
#Dünya TuruBurcu (33) ve Burçin (28) Ören kardeşler spor perakende sektöründe yönetici ve operasyon sorumlusuydu. İkisi de sabah sekiz akşam beş düzeninden sıkıldı. İstifa edip, evlerini kapattılar. İhtiyaçlarından kısarak para biriktirdiler ve hayallerini gerçekleştirmek üzere Asya’ya doğru yola koyuldular. Maceralarında şu an ikinci ayındalar. Günde 77 dolar (280 TL) harcıyorlar. İki kardeşi Tayland’da yakaladık. Asya’da gezgin olmayı ve serüvenlerini konuştuk.
#GezginPolonyalı motosiklet tutkunu Kinga Tanajewska, yaşadığı Avustralya’dan başlayarak iki yıllığına dünya turuna çıktı. İki yıl önce kaza geçirip kol ve ayağını kıran Tanajewska, aldığı tazminatı hayalini gerçekleştirmek için kullanıyor. Tur kapsamında Türkiye’ye gelen Tanajewska, Türkiye’de insanlar çok yardımsever olduğunu söyledi. İşte çılgın gezginin dünya turu hikâyesi...
#Dünya TuruDemet ve İsmail Kılıç, İstanbul Ataşehir’de bir lisede öğretmenler. Birlikte en büyük tutkuları dünyayı gezerek yeni insanlar tanımak. Son üç yıldır yoldalar. Şimdiye kadar 12 ülke ve 27 şehri gezdiler. Bir şehrin en önemli noktalarını görüp fotoğraflarını çekip geri dönmektense, karış karış yerlisi gibi keşfediyorlar. Çift, seyahatlerinin bütçelerini ise öğretmen arkadaşları arasında yaptıkları gün ile oluşturuyorlar. Henüz yolun başında olan Kılıç çiftiyle seyahat tutkularını konuştuk.
#GezginMerve Usta (28) Bilgi Üniversitesi, sahne ve gösteri sanatları yönetimi bölümü mezunu. Şu anda pazarlama alanında çalışıyor. Seyahat mottosu ‘gezen kadınlar bol olsun’… Kim Milyoner Olmak İster? Yarışmasında kazandığı parayı şimdilerde seyahatlerinde harcıyor. Tek başına anlık kararlar verip yola koyuluyor. Bugüne kadar 3 kıta, 23 ülke ve 90 şehir gezdi. Birkaç Avrupa ülkesi hariç geri kalanını 2,5 yıl içerisinde gerçekleştirdi. Usta ile seyahat maceralarını konuştuk.
#Gezginler