Donmuş çiğ etler uygun olmayan koşullarda çözülmeye bırakıldığında, tehlikeli bakterilerin üremesi için elverişli bir ortam oluşturur. Bu yüzden çiğ etin bakteri üretmesini önlemek için bazı riskli davranışlardan kaçınmak gerekir. Et çözdürme işlemi sırasında yapılan hatalar, sağlık açısından ciddi sonuçlara yol açabileceği gibi etin lezzetini de bozar.
#SağlıkEtin saklama koşulları kadar buzluktan çıkarıldığında nasıl çözdürüldüğü de sağlık için önemli. Bu konuda her kafadan bir ses çıkarken birçok kişi alışkın olduğu yöntemleri uygulamaya devam ediyor. Örneğin etleri çözdürme konusunda en yaygın yollardan biri olan ‘oda sıcaklığında bekletmek’ hataların en büyüğü. Üstelik yapılan yanlışlar bununla da sınırlı değil. Etleri çözdürürken sık yapılan hataları ve doğru yöntemleri uzmanlar anlattı...
#Gıda GüvenliğiHemen hemen herkes gün içinde yemek yapıp, ertesi gün tekrar ısıtarak tüketiyor. Bu durumun, bekleyen yemeklerde bakteri ve kimyasal oluşumunu tetiklediğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, uyarılarda bulundu. Yemeklerin günlük yapılıp, tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, “Tekrar ısıtılan yemekte oluşan bakteriler tifoya kadar götürebilir” dedi.
#YemekKesme tahtaları mutfaktaki en büyük yardımcılarımızdan. Ancak doğru kullanılmayan ya da iyi temizlenmemiş bir kesme tahtası, maalesef gıda zehirlenmesinin kapısını aralıyor. Peki kesme tahtalarını kullanırken nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı...
#Kesme TahtasıKampanyalı fiyatlarla satışa çıkarılan dumansız mangal modelleri, sağlıklı ve pratik kullanımlar için idealdir. Mangal keyfini balkon ve teraslara taşıyan mangalların garanti süresi ise 2 yıldan başlıyor. 2020 yılının çok satan en ucuz ve kaliteli dumansız mangalları hangileri? İşte, tüm detaylar.
#Dumansız Mangal ModelleriYapışmaz tavalar, mutfakta işleri kolaylaştırıyor. Sadece kullanım açısından değil, aynı zamanda fazladan yağ kullanıma da gerek kalmadığı için yemek hazırlamayı daha sağlıklı bir hale getiriyor. Ayrıca yiyecekler, tavaya daha az yapıştığı için de temizliği de oldukça pratik.
#Nasıl YapılırYeni doğum yapmış anneler, emzirme döneminde nelere dikkat etmelidir? Annenin sütü az geliyorsa neler yapılmalıdır? Anneler bu süreçte nasıl beslenmelidir? Anne sütü nasıl saklanmalıdır? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, lohusalık döneminde en çok merak edilenleri açıkladı.
#LohusaDağda kırda sahilde, hatta otoyol kenarında mangal keyfi, Türk kültürünün olmazsa olmazı. Bir parça yeşillik bulduk mu, hemen kuruyoruz mangalı. Mangal delince aklınıza sadece kömürlü olanlar gelmesin. Artık elektrikli, özel taşlı, tüplü modeller de var. Piyasadaki modelleri karşılaştırdık.
Tüketici fiyatları martta yüzde 0.27, üretici fiyatları ise yüzde 0.25 oranında arttı. Yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 8.16, ÜFE’de ise yüzde 4.21 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflemesi kapsamında yüzde 7.4 olarak mart ayı için belirlediği "hedefle tutarlı patika"nın 0.76 puan üzerinde kaldı.