Güzellik derdi-1

YAZ geldi, deniz mevsimi açıldı. Kadınlar hiç olmazsa, tatil öncesi bir iki kilo zayıflayıp incelme derdine düştü. Aynı derde ben de düştüm. Bu kez hukuk değil, Ankara’da son derece moda olan kavitasyon yöntemiyle zayıflamayı araştırdım.

Haberin Devamı

Kavitasyon özetle şu:
Bel, karın ve basen gibi kadınların kabusu olan bölgelerindeki yağlanma, ses dalgaları ve RF (kavitasyon sistemi) yardımıyla gideriliyor. Cihaz yardımıyla hareket ettirilen lokalize yağ, selülit, kan ve lenf yoluyla vücuttan atılıyor ve enerji olarak yakılması sağlanıyor.
Haftada bir gün 40 dakika ayırıp, bol bol su içip, yağsız diyet ve biraz hareketle bir seansta 2-10 santim arası incelme vaat ediliyor. Bu da kulağa çok hoş geliyor gerçekten. Ama işin bir başka yönü var. Bu konuyu yazma nedenim de zaten bu. Beni korkutan iddia şu:
“Kullanılan zayıflama cihazlarının çoğu Çin malı. C.E (Avrupa standartlarına uygunluk) belgeleri sahte. En önemlisi de insan sağlığını tehdit ediyorlar.”
Bu iddia Ankara’da kozmetik cihazlar üretimi yapan Yücel İzgin’e ait. 16 yıllık Ankaralı bir firma olan ve 1994’ten bu yana sadece kozmetik cihaza yönelen İzgin 50’ye yakın kozmetik ve medikal cihazın üretimini yapıyor. İzgin’in kamu sağlığını düşünerek, savaş açtığı konu ise Çin’den gelen kavitasyon cihazları. Bakın, bu cihazlarla ilgili ne dedi:
Yağlanma derdine çare
“Kavitasyon cihazları zayıflama konusunda en yeni ve son sistem. Kadınların korkulu rüyası bölgesel yağlanma ve selülit çile olmaktan çıkıyor. Ama doğru ellerden temin edilmesi çok önemli. Köklü firmalardan ithal edilen ve yerli üretilenlerden uluslararası standartlarda olanların tercih edilmesi şart.
Biz 16 yıllık firmayız. Çin’de en uzun süredir kozmetik cihaz üretimi yapan firma sekiz yıllık. En büyük tehdit Çin’den gelen bu mallar. C.E belgeleri sahte. 60-100 wattlık bu cihazlar dokuya ve vücuda zarar verebiliyor. Bunun testi de yapıldı. Bu cihazlar sekiz santimetre uzaktan çalıştırılması halinde bile alüminyum folyoda delikler açıyorlar. Bu da vücutta, böyle bir kuvvetli cihazın kullanılmasının, dokuya ve böbreklere zarar verebileceği anlamına geliyor. Bizim cihazımız ise maksimum 30 watt. Buna çok dikkat ediyoruz.
Çin’den ithalat yanlış
Ben insan sağlığını tehdit edebilen bu tip pahalı cihazların özellikle Çin’den ithalini doğru bulmuyorum. Estetisyenlerin ve diğer kişilerin satın almamalarını da tavsiye etmiyorum. Özellikle estetisyenlerimizin bu konuda daha çok dikkatli olmalarını ve araştırma yaparak, cihaz satın almalarını öneriyorum. İlgili devlet kurumlarının da bu riskli ürünler grubunun ülkeye ithalatında gerekli hassasiyeti göstermelerini arzu ediyoruz.
15 gün içinde geliyor
Yerli üreticileri tehdit eden uluslararası standartlara uyulmadan gelişi güzel yurda girmesi, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Biz bir sene araştırma için zaman, para ve emek harcıyoruz. Beş bin doları cebine koyan Çin’den 15 gün içinde bu cihazları getirip satıyorlar. Kimseye düşmanlık etme niyetimiz yok ama bu gerçeğin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.
Cihaz alırken dikkat
Bir iki yıllık firmadan asla mal almayın. O cihazı satan firmanın geçmişi var mı ona bakın. Kaç yıldır bu işi yaptığı önemli. Artı imalatçı değilse, ithal ettiği firmanın üreticisi ne kadar yıldır bu işi yapıyor bakın. Sektörel bilgisi var mı? Araştırın. Bunlar vücut sağlığı ile ilgili konular. İthal edilen ürünlerin yurtdışındaki firmalarla disbürütörlük, yedek parça anlaşması olması lazım.”
Yücel İzgin’in uyarıları böyle.
Zayıflayalım derken sağlığınızdan olmayın. İnsan sağlığını bu kadar yakından ilgilendiren bir konuda titiz bir araştırma yapmayı sakın ama sakın ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Öğrencilere kavitasyon semineri

Haberin Devamı

Yücel İzgin, estetisyenlik kursuna katılan öğrencilere firmasında seminerler veriyor. 11 kişilik öğrenci grubu da geçen cumartesi günü İzgin’den kavitasyon konulu seminer aldı. Seminer sonrası bir öğrenciye kavitasyonla zayıflama uygulaması yapıldı. Kız öğrencinin göbek, bel bölgesinden toplam 10 santimetre incelediği ölçümde görüldü.

Yazarın Tüm Yazıları