Güzel Şeyler

Bir ara Kara Yolları çok güzel çalışırdı. Bilmiyorum hâlâ öyle mi?

Haberin Devamı

Deniz?Yolları da fena değildi.?Şehir Hatları, saat gibiydi. 8.15 vapuru dakikası dakikasına kalkardı.

PTT ne güzel çalışırdı. Mektuplar gecikse bile sonunda mutlaka gelip sizi bulurdu. Kaybolan tek mektup yok. Postacı Amca için şarkılar yazardık. Evdeki telefon arıza mı yapmış? Dedikleri gün ve saatte gelir onarırlardı.

Cep telefonları çıktı, mertlik bozuldu.

 

TOKİ

Şimdi en iyi işleyen kurumlardan biri TOKİ.

Türkiye adeta şantiye gibi. Kafanızı nereye çevirirseniz TOKİ artık hayatımızın bir parçası. Ortadirek’in şah damarı.?Ve en iyi dostu.

Türkiye’deki bütün kurumlar, keşke TOKİ’nin temposuna adım uydurabilseler.

 

Belediyeler

Kimse itiraz edemez.

Haberin Devamı

14 yıldır iyi hizmet verdiler.?Ta 1994’ten beri il ve ilçelerin çehresi değişmiştir.?İktidara giden yollar, artık oradan geçiyor. Halbuki 14 yıl önceye kadar iktidardan beslenirlerdi.?Şimdi tam tersi, iktidarları onlar besliyor.?Referans denince, önce Belediyelere bakılıyor.

 

Ve Adalet

Evet, biraz geç işliyor ama orada insanüstü bir performans var.?Kısıtlı imkanlarına rağmen savcı ve yargıçların verdikleri mesaiye bakar mısınız? Anayasa Mahkemesi’nden tutun suç örgütü davalarına kadar yüzlerce sayfalık dosyalar hazırlanıyor ve bunlar tek tük inceleniyor.?İnsanlar gazete okumaya üşenirlerken, savcı ve yargıçlar, binlerce sayfanın içinde boğulmaktadırlar.

Yorgun gözler.

Uykusuz geceler.

Tozlu raflar.

Allah kolaylık versin.

***

Elbet bunlardan ibaret değil.?Hantal Türkiye’de çok acar başka kurumlar da var. Ama hepsini aynı güne sığdıramam.?Vakit buldukça öbürlerini de yazıp size hatırlatacağım.

Kötü şeyler’den başımızı kaldırıp biraz da güzel şeyler’e bakalım.

 

Yazarın Tüm Yazıları