Güzel bir gece

SAHADA öylesine istekli, arzulu, yetenekli yıldız var ki bırakın yağmur gibi gelen golleri, her atak, her paslaşma tribünleri ayağa kaldırıyor..

Yattara, öyle bir futbol oynuyor ki dünya devi Roberto Carlos’u, enerji küpü Uğur Boral’ı darmadağın ediyor.. Sol tarafta durmuyor, sağ tarafta da nefis hareketler yapıyor..

Gineli yıldızın başrolü paylaştığı diğer oyuncu Semih.. Bir savunma hatasından nefis bir gol atıyor.. Ardından kendisinden uzun iki stoperin arasından harika bir zamanlamayla Alex’i golle buluşturuyor.. Kendine atılan hemen her topu olumlu kullanıyor.. Oyun kuruyor, pres yapıyor..

Ve Kadıköy’e alışık bir yıldız, Ceyhun sahneyi alıyor.. Herkesin "Ah nerede o eski Ceyhun" dediği anda bitirici yerlerde bitirici vuruşu yapıyor..

Deivid’in nefis golü, Gökdeniz’in deparları süper maçın diğer güzellikleri..

Ve tabii hatalar.. Savunmaların dağınıklığı yıldızların işini kolaylaştırıyor.. Tatlı sert futbol tempoyu yükseltiyor..

* * *

Alex’in çıkışından sonra bir süre bocalayan sarı-lacivertli takım Semih, Ali Bilgin ve Deivid’in gol girişimleriyle tempoyu yükseltiyor.. Trabzonspor ise Gökdeniz’in boş kaleye atamadığı aşırtma vuruşla beraberliğe çok yaklaşıyor.. Ama sonuç alamıyor..

Temponun bu kadar yükseldiği, iki takımın sürekli golü düşündüğü maçta iki güzel savunma hamlesi de var.. İlk yarıda Gökhan’ın Umut’un ayaklarından aldığı top ve ikinci yarıda Ahmet’in, Semih’in nefis kafa vuruşunu çıkarması..

Fenerbahçe şampiyonluk adaylarından.. Bir taraftan da aklı Sevilla’yı elemekte olacak.. Ancak yüksek tempoda, etkili kanat oyuncuları karşısında bu kadar hata yaparlarsa zor.. Herkesin aklı Lugano ve Edu olsa daha iyi olurdu gibi bir soruya takılabilir.. Ancak yenen gollerin Yattara ve Gökdeniz’in kanat akınlarıyla başlamış olduğu düşünüldüğünde çeyrek final için en büyük tehlikenin bu bölgeler olduğu akla geliyor..

* * *

Ersun Yanal’ın gelişiyle toparlanan Trabzonspor, kazandığı Gaziantepspor maçıyla birlikte sezonun en iyi futbollarından birini oynadı. Eğer iki yıldızı Yattara ve Ceyhun’un temposu 90 dakikayı çıkaracak güçte olsa sonuç daha farklı olabilirdi.
Yazarın Tüm Yazıları